rozmyslame kupit si na jar novu vidlicu od Foxa. Zrejme Talas. Rada by som pocula vase nazory, skusenosti, problemy so servisom… u tejto znacky. Popis k vidlici je tu: http://www.bikemagazin.sk/…ox-2006.html
rozmyslame kupit si na jar novu vidlicu od Foxa. Zrejme Talas. Rada by som pocula vase nazory, skusenosti, problemy so servisom… u tejto znacky. Popis k vidlici je tu: http://www.bikemagazin.sk/…ox-2006.html
U vas se asi fora teprve rozbihaji, ale ve vyspelych zemich tu mame pomerne rozsahlou historii ve ktere jsou schopni inteligentni jedinci uspesne vyhledavat potrebne informace ;)
Ale ne-e, u nas su tiez fora … napriklad presne na tej stranke, odkial zobrala popis toho Talasu:-)))
rozbiehajů ale furt to ******** drhne:-)))
U nas sa rozbiehaju / U nas se rozbihaji VyVolení / VyVolení :)
Heleď, Pádlisto! On každej nemusí být pořád přilepenej na fóru a ten, koho kolo chytilo a ještě neví kde co hledat tak je rád za každou informaci. Nemusíš tu dělat vlnky. Ani já, jsem se z příspevků v historii, který tu jsou nedoszvěděl, jak je na tom Fox s provozní spolehlivostí a jestli třeba funguje i po pěti letech, jako zamlada. Takže informací není nikdy dost…
by mě teda zajímalo která vidle vydrží 5 let :) já si myslím že dvě sezony na ostrý ježdění a pak na zimáka na další dva roky je max. Mám na mysli dnešní xc vidle, ale pochybuju že fr/dh budou mít delší životnost :)
Nejsem militantní :-), ale doteď jsem Marzocchista. Svoji první jsem koupil jako junák v roce 92 :-). Dodnes funguje. Vždycky v ní vyměním olej, občas přetěsním .Krosí na ní moje máti. Moje poslední je Z3 Coil. Mám jí 5 let. Můj roční nájezd je tak 5000–7000km. Ta vidle má původní pouzdra a dodnes nemá vůli. Spokojenost, dobrá funkce, minimální naklady na údržbu. V současný době pokukuju po nový vidli (potřeba vyššího zdvihu) a je fakt, že současný Marzochy už nejsou takoví držáci. Tak taky pátrám po informacích :-)..... Rozhoduju se mezi Marzocchi Marathon SL(XC), Rock Shox Relevation a Fox Talas.
Z3 Coil 01 – úplne stejna zkusenost
bez problemu… muj black zacina v lednu patou sezonu a rozhodne to jeste nema za sebou
no jo ten tvůj vydrží až do apokalypsy :)
subjektivne (vlastna skusenost TALAS R) – nemal som ziadny problem. udrzba min (az na pravidelnu rocnu) – len otriem vnutorne nohy. dostatocne tuha. pre mna pohodlna podla predstav. osobne by som prijal dve zmeny:
objektivne (podla roznych pripomienok) – presakuje olej, vystreluju patrony (to sa da predsa cakat :-)), pri nejakej chybnej serii sa odlupoval teflon na vnutornych nohach, vynuteny servis kazdorocne.
este by som popremyslal nad Minute 4.00
…zapomnel jsi na vakl behem prvniho 1000 km a na tuzsi chod v druhe polovine zdvihu. nebo ne?
tuzsi chod v druhy polovine zdvihu vidim jako vyhodu. ps:lepsi vakl za 1000km nez rovnou od koupe:-))
tuzsi chod mozna…ale pokud si koupis 100mm zdvihu, a pak mas jen 85mm…, tak mi to neprijde dobry. ten vakl mi nevadi – jsou tak delany…
padlista by ti rekl ze to mas blbe nastaveny:-) teda me uz to rekl:-))
padlista? co je to…?
ja taky nevim co to je:-)
ani doktori ;)
ja to jako vyhodu nevidim. Resp. pokud to lze predelat, tak v pohode.
podle me kdyz jde vidlice celej zdvih stejne tak je to k cemu asi?nejsem milan1 abych to mel podlozeny studiema:-),ale pokud prave timhle chodem dobre reaguje jak na maly,tak na vetsi nerovnosti,tak je to dobre. ale stejne,zadny velky tuhnuti ke konci zdvihu se stejne nekona.nebo aspon uved srovnani.
K cemu mi je na XC 10cm zdvih, kdyz posledni 2cm vyuziju jedine pri 1m dropu ? Zalezi samozrejme ale jake tuhnuti :) Jinak ale jak pises. Taky je to vec osobnich preferenci.
me treba se to hodi,obcas dropnu neco mensiho.nebo skocim nejaky schody.asi jako kazdej prumerne odvaznej.
no tak to pak jo .. ja patrim k tem mene odvaznym :)
mas kolo 130/150mm a patris k mene odvaznym?:-).trosku jsem znejistel:-).doufam ze mame v terminologii jasno:-)
Fakt zajimava debata…za chvili tu muzeme zjistit zajiamvy veci :)
no kdyz se pridas…:-) jinak myslim ze nic nebude:-)
:o)…ja kdyz posloucham o seskakovani schodu… :)…radsi ne… :)
njn,tady uz jsem si zvyknul ze kazdej chape uplne jednoduchy veci docela ruzne:-). dejme tomu 5–8 schodu.nebo nevim co chces vlastne:-)
Njn…co clovek, to original :)
5 schodu je fajn…nektery schod muze mit i pul metru…takze pri tech 8 schodech by jsi skocil 4m :)…dobry vykon :)
schody ktery bezne sejdou i duchodci..:-)). dejme tomu jeden stupen okolo 20cm vysky:-)). koukam ze ty jsi ten nejvetsi original:-))
20cm.....8 schodu…to mas 1,6m…schody konci na placce…takze to mas naky drop 1,6m na XC bajku na placku. Ok…tak todle davam jedine na Tate…na AC bych todle nedaval… :)
no vídíš jak jsi měkkej :)
nerikej ze se pridas k tem co vytrhavaji z kontextu:-).napsal jsem 5–8:-).takze dejme tomu 5–6 20cmtrovych a 8 tak 15cmtrovych:-)))
:-))))) takže vlastně dejme tomu že 5-šikmina pro vozíčkáře
no ja nevim..:-).kolo zije,ja taky.. tak to asi nic moc nebude:-))
Nechtel bych mit zijici kolo
my si spolu rozumime:-)
a hlavne me bavite :-)
5–8 schodů s dopadem na rovnou plochu s nějakým tým rozjezdem, to jsme dávali kdysi i na XC kolech s cr-mo pevnou vidlicí, nevím, co by na tom mělo být těžkého.
no vidis, a dnes na to jeden potrebuje alespno 15cm zdvihu :)
Ne, ja mam 150/150 ( i kdyz ano, muzu to prestavit na 130 vpredu) ale pouzivam to jako pohodlny full na bezne vyjizdky. Plus se s tim odvazim sjet i schody.
Tomu se říká odvaha :) Já na GT i-drive nemám se skočení tak 6 schodů problém. Problém má jen osa Truvativ (už šla pod kytky).
kdyz ja radsi nahoru … uz se chystam na sjeti schodu smerem nahor, akorat mi do toho prisla zima :(
Když už se tu bavíte o Foxech, tak bych se chtěl zeptat, jestli je ta jednoroční kontrola vidlic nutná, pač to stojí celkem money…
…no nejdriv jsem myslel, ze ji PUSHnu, pak ze ji dam jen na vymenu oleje do servisu, a ted mam takovej dojem, ze se na to vykaslu uplne. ale mam ji prvni rok, dlouhodoba zkusenost zadna. toz by me taky nejaka zajimala – zejmena ta vymena oleje, jestli je to hodne znat…atd. myslim bb tady jednou psal, ze si to nechal delat…
nutna nie je ale v pripade neprevedenia kontroly prichadzas o zaruku…
pockej takze kdyz ji nedonesu do ty prodejny na celorocni servis tak prichazim o zaruku?
jo, jo. U lišáka jo.
… a tvrdili mi od švece, že s tím musíš do Písku. Že jinej servis není autorizovanej a když to dáš servisovat jinam, ztrácíš tu záruku taky… Tak nevím, co je na tom pravdy, ale na Sportlive mi to tak hustili…
Blahopřeju š?astným majitelům vidlic značky Fox :o))))