Ahoj,
vyhlidnul jsem si na sveho noveho Cube tahle kola: rafky: x 317 disc naby: DT Swiss Hugi vyplet: DT 2–1.5–2
mate je nekdo, popripade dokazete doporucit lepsi za podobnou cenu?
Dik RUMcajs
Ahoj,
vyhlidnul jsem si na sveho noveho Cube tahle kola: rafky: x 317 disc naby: DT Swiss Hugi vyplet: DT 2–1.5–2
mate je nekdo, popripade dokazete doporucit lepsi za podobnou cenu?
Dik RUMcajs
Tohle je pekny, jen bych uz na takovy naby dal lepsi rafky… treba X717
Turecek psal, ze v nove verzi budou, zamerne jsem to neuvedl, aby moje specifikace odpovidala tomu, co maji na bikestore v nabidce.
Mimochodem, jak jsi spokojeny s tim sedlem na tvem Fuelu?
no, zatim je to asi nejlepsi sedlo co sem mel. Pohodlny, hezky, lehky :-)
Kolik na nem mas najeto? Zvykal jsi si dlouho?
mam ho pres rok. Nezvyklal sem si skoro vubec. Predtim sem mel Fizika Dolomiti
Byl jsem stejného názoru než mi prasklo. Dávám teď zapravdu zkušenějším bikerům, na bika sedlo alespoň s nějakým polstrováním-výstelkou.
:)
Tady polstrovani a vystelka je! Tady neni… ;-) http://us.st11.yimg.com/…1870_2131242 Docela bych to chtel zkusit.
Nechtěj. Minimálně by jsi sháněl pořádne kalhoty s tlustou vystélkou. Klasické SLR – té kůže tam je pramálo, příliš tvrdé. Na 2h XC jo, celý den, ee.
Trochu bych měl obavu z těch 2–1,5–2 drátů na kotouči – mám to ale jen z doslechu. Proto jsem si nechal vyplést přední kolo: Author disk (lehounký, lehký, bezproblémový, rachloupínák nekomentuju) 2–1,8–2 hliníkové niple a DT Swiss disk (měl by být lehčí než 717 Mavic) – výsledkem je lehonké kolo za dobré peníze – spokojenost
Rychloupínák Author mi třeba nepřijde vůbec špatný, věc názoru.....DT Swis disk 420g…Mavic 717 395g.....katalogové hmotnosti :o) Osobně bych dal niple mosaz, hliníkové oxidujou a mají snahu srůstat.
ikdyby mi nesrostly draty v jedno s niplem(treba se mi to stane,cekam na to:-)) tak bych stejne pri vymene naby nebo rafku nepouzil stejny draty ani niple. otazka je centrovani:-))
Nechával jsem si to vyplítat loni a skoro bych řek, že to bylo přesně naopak. Marně jsem scháněl 317, která měla mít těch 395g. U 717 tehdy uváděli cca 410 a u toho DTswiss myslím 400. Nevím jestli mám sklerozu, nebo jestli loňské modely byly trochu jiné…
A co takhle uvadet typ DT? :)…mam na XC bajku FR 6.1 a EX 5.1 a techto hmotnosti ani jeden nedosahuje :o)
stejne jednou budes jezdit xc na tomhle: dolekop.com/photos.php3?akce=fotka&id=7278 1cep na kterej nedas dopustit:) takze…
Nejses vlastnostma daleko od pravdy, ale Banshee to urcite nebude…to je zbytecna krava…odolnosti toho ramu bych nikdy nedosahl… :)
Ted se spis budu soustredit na vidlici s vetsim zdvihem…130 je malo :)
sem myslel ze jezdis shermana na 150… co treba 66light?;)
Ne ne…mam 130mm verzi…ted na ni dam sezonu a az budu workovat nejak dyl, tak si poridim Boxxer Ride a nakej 190mm ram…to bude tak optimalni na vozeni se krajinou skrz.....nakych blbych 115mm by me stalo zivot :)
jj, Boxer je idealni XC vidle… :-D
Dyt je to takova nedomrla DH vidlicka, ze ji je na DH skoda…a Ride ma U-Turn az na 133mm :)…XC.
jeste aby byl vzduchvej, mel climb-it-control, poplock uz ma(pro tebe velky -) vahu stlacit pod 2000g a je to idealni;)
idealni pro tebe?:-))
Byt tebou, tak si moc nevyskakuju. Nesmis jezdit po silnici aby sis mohl udelat neskresleny nazor. Casy se meni.
jako jo,casy se meni:-).ale jinak ti moc nerozumim:-)
Na tom bych se bal jezdit…zadny takovy ptakoviny ve vidlici nechci a s touto hmotnosti bych se bal o svuj zivot.
je to trošku jinak :) 517ky váží 395 ale jenom ty stříbrné, černé už mají okolo 405 a víc 717 maj katalogově 420gr, 4.1 DT mají 425gr, ale má to jeden háček, zatímco 717disc jsou většinou pod touhle hranicí tak 717 na véčka jsou na 80% nad touto hranicí. DT oscilují ±5gr. Chápu že tohle už je trochu maniakální gramařina, ale proč to nenapsat. Docela jsem hodně rozvažoval který ráfky a měl jsem čas si to i dohledávat :) Co ale je moc důležitý je to kdo ty kola zaplétá (napětí drátů dle tensiometru). 717 docela vydrží pokud jsou dobře udělaný. Zatím mám zkušenosti jen s 717 na véčka, ale od minulého týdne vozím na zimáku i 717disc tak uvidím. U těch na véčka jsem to zadní už docela rozhodil :/ (dráty 2,0DT)
To je tak, kdyz vozite podviziveny rafky na pevnacich… :o)))…mate si koupit poradny tezky kovadliny :)
Kovadlino jedna, :-)))
717 na V jsem vážil a měly katalogovejch 420g. Už to dávám do hmotností :)
Mno a jak jsi s nima spokojenej? Jsou pevny? Znas muj jizdni styl :-)
sam turecek mi rikal ze 1,5 draty muze doporucit jen pokud vazite 60kg a jezdite jemne jinak prej 1,8..
Souhlas ztencovat na 1.8, víc fakt u mušší váze či jemném sjezdovém stylu jízdy.
na kotouce draty rozhodne super comp 2–1,7–1,8 niple je fuk pro par gramu hliniky pro to ze nechces riskovat zatuhnuti a rezani niple mosazny. xc717 super rafky kotoucove paradni vaha ja mam klasiku na v a podarilo se me ho ohnout pri narazu na cosi v brode.
jinak ta kombinace fakt super kola proste