Prosím Vás o radu, mám na kole V-braky IKE Royal Cartige a zdaj se mi málo výkonný, prostě mám k nim výhrady. Můžete mi poradit něco lepšího v ceně max. do 1000,– za kus? Předem díky za odpovědi.
Prosím Vás o radu, mám na kole V-braky IKE Royal Cartige a zdaj se mi málo výkonný, prostě mám k nim výhrady. Můžete mi poradit něco lepšího v ceně max. do 1000,– za kus? Předem díky za odpovědi.
s klidným svědomím avid sd7, jen musíš vyměnit špalky. Pokud nejsi gramař a tuner tak čelisti deore jsou fajn ve spojení s kvalitními špalky (baradine) se vyrovnají i mnohem dražším, jen ty deore páky jsou hooodně ubohý
Souhlasim, Deore a Baradine sem jezdil a je bezva, ted jezdim Baradile a LX a je to skoro stejny.
Klidně Avid SD5, brzdí skoro stejně jako SD7.....pokud Shimano tak bych šel o řadu níž než Deore, mám dojem, že ty brzdy patří k sadě Acera/Alivio a brzdí líp než Deore…každopádně dát vždy lepší špalky Shimana a Avidy hoblují solidně ráfek.......pokud by jsi sehnal starý M600 Shimana tak ty jsou mnohem lepší než Avidy, ale zase jsou hodně staré…no a samozřejmě to chce pro zlepšení výkonu dobrý brzdový páky. Tak asi takle…jo a dobrej bovden udělá taky dost.....
Mam avid SD7 paky a avid SD5 celisti a spokojenost..
Já jednoznačně hlasuji pro Avid SD7 (koloshop 1605 Kč). Na svém biku mám vpředu Avid Ti, vzadu Avid Mag (o řadu vyšší model) a spokojenost. Původní špalky zatím drží (Avid/Koolstop), jinak volím trojbarevné BBB.
Bych nejdriv zkusil poridit lepsi spalky za par penez (treba Baradine), vymenil bovdeny a lanka (koupil nejakou stredni tridu). Kdyz to nepomuze tak se ty veci neztrati a kdyz pomuze tak fajn.
Kup si rovnou i poradny paky. Od samotnejch celisti bych zazraky necekal protoze skoro vsechny vecka brzdi stejne rozdily jsou hlavne ve spalcich.
Neni co dodat.
Presne tak. Nejvetsi rozdil udelaji spalky. Vymenou brzd moc neziskas
mám na kole avidy sd7 páky+čelisti a nemůžu si je vynachvílit-až na špalky, ty jsou fakt šílený, ale po výměně naprosto bez chyby.Můžu vřele doporučit.
LXa paralelogram + LX paky a tezka pohoda…
Jenže LX paralelogram se už nedělá, ale XT jsou zase za rozumný peníze. Ty staré LX ka jsou sice těžké, ale brzdí asi nejlépe.
LX 2004 se sice nedělaj, ale daj se sehnat – http://www.bikestore.cz/inshop/shop.asp
Jezdil jsem trojbarevný BBB a pohoda, pak zkouška Baradine a hned šly pryč. Jsou měkký jak houba a teď Kool Stop černo/červený a super. Když jsem je vyměnil na Avid SD SL tak jsem při prvním brždění málem přeskočil kolo:) Občas mi teď pískají, ale to nebude jejich vina.
takze ty Kool Stop Tectonic multi compound jsou dost dobry?ja o nich totiz uvazuji ale vubec je neznam…
Promiň, ale dnes jsem se na ně díval prvně. Jezdím dvoubarevný, ne tříbarevný a s nima zkušenosti nemám.
Fakt bych si připlatil a koupil XTR. V bazaru se dají sehnat za 1,2–1,4k.
na biku mám avidy sd5, špalky baradine a jsem s tím naprosto spokojenej. jinak špalky od avidu opravdu hrozně hoblují ráfek a nic vydrží.
hele tak mi pls poradte jaky vybrat spalky cena/vykon.a jestli byste i mohli tak link at vim kde je koupit.
http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…
Nahore je uzasna funkce. Jmenuje se vyhledavani.
no jo ale ne kazdy vi k cemu ta fce slouzi
KoolStop
Myslis, ze jsou tolikrat lepsi co spalky za 60Kc? ;)
Špalky za 60,– jsem zastával dva roky. Pak když jsem zjistil, že existují i špalky, co vydrží i rok, nebrousí tak ráfek a brzdí i částečně za mokra, holt, člověk se pořád učí. Ale mám ještě poměrně mezery, :-].
Az se naucis na kotouce a odpruzeni… :-D
Přesně, odpruž jsem měl na mysli, ;-). Kotouče už mám, akorát nevozím tak malý průměr jak vy, ale 26", :o).
Jo ja jsem Coolstopy taky kupoval, ale kdyz stejne brzdi a nenici rafky i Baradinne za 100CZK, tak neni co resit.
Hele uz se ti povedlo sjet na vylesteny keramice spalky? Me jeste ne. Mam tam teda uz treti, ale menil jsem vzdy z duvodu experimentovani a naslednem zjisteni ze za mokra stejne zase nebrzdi :) Po roce jezdeni je mam jen naprosto zanedbatelne opotrebovane…
Ne ani zadny jiny. Naprosto vubec neubejvaji. Za mokra mi ty nekeramicky i celkem brzdi, ale nesmi to namrznout.
Me prave Koolstpy brzdily naprosto perfektne za sucha, ale na podmacene trati, v desi, ve snehu nebrzdily prakticky vubec. Ted testuju tvrde cerne BBB. Nebrzdi tak dobre jako Koolstop, ale zda se ze zamokra to bude o hodne lepsi. No uvidim az napadne snih :)
Uz se stalo.
Keramika je hnus. Kdyz jsem vozil normalni rafky tak to brzdilo vzdycky a srovnatelne. Jedine kdyz byl namrzly rafek tak ne. Tyhle keramiky, to je o hubu. Nechapu jak si muzou jeste psat, ze o 30% lepsi brzdni ucinek za mokra nez normalni rafky.
Za mokra v blate to brzdi velice dobre, ale kdyz je jenom mokro tak je to boj o preziti :)
jj, cista voda to je problem. Mokre listi, mokra trava, mokrej snih, resp. staci snih. Nebo i dest v lete, mokrej asfalt na silnici … Naposled jsem musel sjizdet na nohe dole kopcem … po snehu, kdyz to nejprve nebrzdi vubec a pak najednou kolo zablokuje … no parada :)
Moja skusenosti s keramikou (rafik Mavic X517 ceramic, brzdy XTR) : 1., original XTR gumicky – za mokra lepsie ako nekeramicka kombinacia 2., Koolstop zelene na keramiku – za sucha ostrejsie ako XTR, za mokra v prvej faze skoro vobec nebrzdia a potom skoro zablokuju, ale uz na to davam pozor. Ked ich zoderiam, vratim sa k original XTR, viac mi vyhovovali.
Vyborne brzdi cerveny spalky popsany Corratec,ktery dodava cykloprofi,koupil jsem je jako levnou variantu a jsem nadmiru spokojen,obzvlast za mokra,tam cervenej KoolStop nebrzdi vubec.Na sportlifu jsem od nich koupil spalky na trial s pruhlednou smesi a to je uplne peklo,akorat to davkovani.
Ted nechapu jestli ty spalky na trial brzdi nebo ne.
brzdi ja svine, ale davkovani je spatny
Kde se daji v Praze sehnat ty Baradinne? Uz jsem se ptal v nekolika obchodech a nemeli je. Dik.
Btw.: Ja jsem se prave naucil, ze zrovna u spalku cena nic neznamena a rozhodne nevypovida o tom jak budou brzdit.
Takže máš špalky alla KoolStopy za šede, dej tip, :-). Nebo špalky za 500,– alla za 60,–? :-)
Uz to tu bylo mockrat. Prave cerny Koolstopy jsem menil za lepsi (a daleko levnejsi) a pak uz staci sehnat stejny spalky od jiny firmy nebo i noname za 60Kč/par a jses vysmatej :)
Cervene Tektro, cca 90Kc. Bohuzial su iba na cantilever. Ale cital som na tu niekde, ze si do nich niekto vyrezava zavit a pouziva aj na V-ckach.
A co tyhle? http://www.author.cz/download.php?… (btw. jako Baradine)
http://www.author.cz/…&obj_id=2129
Tieto som mal na mysli. Este som nikdy nevidel na sneh lepsie gumicky ako tieto. A aj inde brzdia vyrazne nadpriemerne (3-farebne baradine som este nejazdil)
Jo zak ty jsou fakt vyborny,prodavaji se pd ruznejma znackama a jsou napadne podobny starejm Ritchey spalkum.
Jo tak tyhle jsem mnel pod jmenem Alhonga, tushim… Sice se asi po pul roce sjely, ale staly jenom 60kc, a brzdily nejlip ze vshech shpalku co sem mnel…
Mal som gumicka 100Sk/par a najazdili 10kkm a brzdili vsade. S LX-paral. brzdi vsetko.
Dobrý taky je podívat se na kvalitu ráfku (brzdné plochy).To potom ani ty nejkvalitnější véčka,špalky nejsou to pravý vořechový.
Když jsme u těch vé brejků…Máte někdo zkušenost s véčkama od SRAMu? Docela se mi líbí…
Mám je pět let a v pohodě.Jsou lehký a v kombinaci cartridge-kůlstop(černá barva)supr brzdí.Skoro si říkám:proč kotouče.Bavíme se o XC.
myslim, ze jsou ok.
Ja je mam taky na jednom kole a oproti Tektrum se ponekud rozpadaj, ale porad tak nejak fungujou. Spalky jsem samo hned vymenil.
taky mam sram 7.0, celou sadu, spalky fibrax a super jizda.
Ja v podstate zle Vcka (s trochou nadsazky) ani nepoznam (to kotuce :). Pokial sa vyhne clovek nanizsim- plastovym modelom. Cenovo Alivio/Deore, Avid5. Akurat niektore brzdy (myslim ze aj Sram) maju zly uhol ramien a pri malom obrzdeni gumiciek sa tie horne ramena skoro stretavali. Mali to aj starsie Avidy..
no tak to je asi spíš o podložkách ten úhel :)
Praveze, aj s tymi hrubsimi to moc nevychadzalo.
já mám totiž takovýhle tektra a tak tam po obrždění do půlky přidám navíc na každou strany 2 ty tenký podložky (ze starejch špalků) a pohoda. Má to pak mnohem lepší účinnost, právě díky zachování dobréhu úhlu, když už se nahože moc sbíhají tak to blbě brzdí…
Blbost, mám SRAM 9.0 a nikdy se mi nic nestřetlo. Jsem s nimi + trojbarevné BBB naprosto spokojen…
Jen tak pro rozsireni obzoru: http://obchod.bikeshop.sk/…gumicky.html Myslim, ze 23314 odvedou stejnou praci jako AVID Single Digit SL a se spalkama 23322 i lepsi :) Rozhodne v pomeru cena/vykon ;)
Nemáte někdo zkušenosti s Cane Creek ?
Mám páky Cane Creek a nemůžu říct špatný slovo. Mám na nich nalítáno cca 35000 Km a krom vůle v čepu, která se dělá stejně všude (nepočítám páky na ložiskách), jsou naprosto v pohodě. I po dost pádech nejsou nijak podřený nebo ohlý, maj to velice slušně udělaný, neprohýbaj se. Ještě by to chtělo vylepšit uchycení konce lanka. Jezdil jsm na nich Tektra mini V a ted XT, rozdíl tam je slušnej. Tektra šly na max a ohly se, XT sem na max ještě nemusel použít :) Jezdím celoročně, asi 8–10tkm
Máme rádi zvířata!