jakej rozměr konusovýho klíče si mám koupit na nábu Shimano Deore 12 nebo 13?
jakej rozměr konusovýho klíče si mám koupit na nábu Shimano Deore 12 nebo 13?
Kup si celou sadu někde v hypermarketu. Mám konusáky od 8 do 17 z Globusu, myslím, že byly od Force a používám je docela často, žádný problém, vymačkaný nejsou. Stály asi kilo.
Já koupil ve Tescu a už je po nich – natažený. rozhodně NEBRAT!! Podobný jsem viděl i v nějakým e-shopu. Nejlepší je ve Feroně koupit obyč. plocháče a na brusce zplošit-bacha na vyhřátí. Funguje to a je to v podstatě na furt. Velikost kontr 17 a zadní konus 15? přední 13. Možná se pletu, se musím mrknout doma, ted v pracproc. to nemá řešení, soráč.
Ten obrusovanej nevydrzi nikdy tolik co plechovej konusovej.Pouzivam nejaky obycejny za cca 30,– ty se mi osvedcily nejvice i oproti asi 5× drazsim klicum oc Kovysu.Vydrzi i pri denodennim pouzivani v servisu tak cca rok,coz je dobrej vysledek,tzn ze doma jsou na veky.
obrouseny ti doma taky vydrzej dlouho, s konusama clovek zas tak casto nelaboruje(pokud to umi:-))
Měl jsem zbroušenej na magnetce. Vydržel cca 10 let a dalších 100 by ještě vydržel, kdybych ho nepůjčil ;-)
Přední 13, zadní 15, kontramatice 17 ten stačí klasika. Celou sadou neuděláš chybu:-)
mate zkusenosti s konusy (pripadne i jinym naradim) od firmy Super B ??? (napr. www.cykloprofi.cz)
Mám od Super B kleště na bovdeny a lanka,naprostá spokojenost.
včera mi přišla sada konusových klíčů z kupkola, už jsem si odservisoval, stáli stovku, je to kus plechu ale držej dobře nijak živý to neni
?
Jako vzorny citatel historie, shanejici konusove klice :) mam dotaz:
Jsou tohle ty plechovy, co je o nich rec vyse a jsou v poho na domaci stelovani asi tri kol = 6 konusu? :) jednou, dvakrat za sezonu…
Pripadne ktery z techto dvou, staci ty za kilo??
Pripadne, kdyby vam nekomu doma prebyvali jak klice tak nejakej bic, tak dejte vedet.
Diky. FV
BIč jsem si udělal z plocháče a kusu řetězu a konusový klíče jsem koupil sadu asi za 70 Kč. Nezapomeň, že potřebuješ vždycky 2 stejný rozměry.
Koupim ten tvuj bic :)
Jo, asi bych ho taky na chalupe z neceho vykutil, ale kdyby se dal nejakej levne koupit, tak bych byl klidnejsi, vezmu-li v uvahu sve manualni schopnosti :D
na tom nic není, jen vrtačka a musíš mít přesný rozměry. Když budeš chtít, o víkendu nafotím a změřím. Nejlacinější bič stál – když jsem ho sháněl – kolem 4k, dneska asi bude už levnělší.
Ja vim, ale jak pisu :) Nicmene, jestli te to nebude obtezovat, tak prosim vyfot a zmer, treba se na to vrhnu. Ja sice nejsem 2× zrucnej, ale nastesti znam nekoho, kdo je :)
jj,
dneska je už lacinější – www.kupkolo.cz/…ool_539.html
"Nezapomeň, že potřebuješ vždycky 2 stejný rozměry. " .. ale to jsou mi novinky ? Mohu se zeptat k čemu ?
KTX@
konus a kontramatka, ne?
Ty mají většinou jiný rozměr navíc na kontra je možné použít jakýkoliv klíč… ⇒ na seřízení konusů stačí 1 konusový klíč (múže být různý P/Z) přísl. rozměru a jeden obyč klíč..
Já šteluju ve svěráku – stranu kde mám kontra fest dotaženou upnu, konusovým klíčem jemně nastavím konus tak aby po dotažení druhé kontra byla v nábě mikro vůle.
Jednoduché je to v tom, že lze povolit, pootočit např. o 10 stupňů konus a zakontrovat – bez svěráku se to dělá napytel prže se při povolování protočí osa a nikdy nevíš o kolik .. a tím to celé rozm*dáš ;)
KTX@
Taky jsem si myslel, ze staci jedny klice, ale nechtel jsem se ztrapnit, kdyby nahodou ne :-D …
U jedněch kol mám jak konus, tak kontramatku stejné, normálním klíčem to jde, ale já si zvykl na dva konusový, protože jdou krásně proti sobě dotáhnout když jsou stejně masivní a dlouhý. Do svěráku to neupínám, dlouho jsem ho neměl a pak se mi s tím blbě manipuluje.
Když je konusový klíč měkký,nedá se s ním dělat,a přitáhnou pořádně kontra na maticích. Já si konusové,vlasně všechny klíče vyrábím,a kalím. Vydrží nejvíc z toho,co jsem zatím měl možnost zkusit.
Me prave napadalo, ze ten plech by nemusel vydrzet, kdyz bude potreba poradne zabrat – treba leta nerozebirany konusy… ale zase nahore se pise, ze preci jen neco vydrzi…
Kalit sam muzu tak leda v hospe nebo jeste pak nad sporakem, i kdyz to by mozna taky stacilo, co?
FV
A nebo koupit klasickej otevřenej klíč 17 a trochu ho přibrousit, to vydrží si myslím víc a možná to bude i levnější
V žádném případě. Když už to vyrábět z normálního CrMo klíče,tak musí se koupi o jeden mm menší,a vybrousit na přesný rozměr.měřit posuvným měřítkem(šuplerou)Ale hrozí broušením popuštění,takže,změknutí oceli.
Jj, taky uz to tu vyse zaznelo, ale jak pise Black knives, mohl bych to vyhrat, ale na to bych si snad dal i pozor, ale je to dalsi crcacka, bruska je na chalupe daleko v horach :( … navic obyc klice taky nejsou 2 x levny… tak 60,–/ks, takze uspora nic moc…
Nojo koukám po cenících, cenou by sis asi nepomoh, omlouvám se za mystifikaci ;-)
Já ty klíče dříve dělal na zakázku pro cykloservisy v okolí.Ale už se mi nechce,nevyplatí se mi to.
No, kdyby se ti chtelo mi sadu udelat, tak dej vedet :) Bez dokladu, usetris na danich :) I kdyz kvuli ±kilu by se mi asi taky nechtelo :)
Hele nevěř těm řečem o utahování až z toho teče krev. Já jsem velkým přítelem kónusů a používám úplně obyčejný plechový klíče, který jsem koupil před cca 8 lety někde v kovomatu za 20,– Kč. Je velkej rozdíl utáhnout a přetáhnout, ale to si spousta lidí asi neuvědomuje. Jinak varianta zbroušeného plochého klíče je taky dobrá, ale když nemáš přístup k brusce, tak už se musíš někoho doprošovat. No a kupovat ty předražený ,, speciály ,, co se nabízí v shopech je hloupost, protože to potřebuješ takdvakrát za sezónu a na to ti stačí obyčejný plecháče…
To je nazor :) Diky. FV
koupil jsem ty levnější, pohoda stačí to bohatě :-)
Diky, kolik jich teda v ty sade je? Respektive je jich tam tolik, kolik je potreba? :) FV
zaleží jakou koupíš sadu, já je tam mám v dostatečným množství :-) a 15, kterou mám na kolech nejvíc mám 2×.
přišli mi dva klíče, sevis LX náb to zvládlo :-) jsou to vlastně klíče 4, 2×13/15 a 2×14/16 zkusil jsem ti to vyfotit, líp neumím
Diky, jak si umi poradit kluci jedni sikmooky :) ze dvou klicu udelaji 4 :)
heeeej! na té fotce v profilu jak si tam tak hovíš v cyklistickém … nekecej že máš i nášlapy!!!! :-DDD
Nekecam :) Tretry s kuframa jsem mel, ale kun byl starej model, tak nemel ve trmenech jeste SPD :) Ale jinak alespon celkem pruzil jak v predu tak v zadu :)
:-D to je skoro námět na nějakou drsnou fotku! klouně se u toho zaxichtit oháknout se jak závodní i třeba s nějakým číslem sehnat nějaký řidítka na to dát hmm opratě? udidla? uzdu? tamto prostě a udělat pár fotek!! :-D mě se to moc líbí!