Vidlice FOX jedou ze stejné fabriky a ze stejného materiálu co SR/Suntour. Co vy na to, je to tak ?
Vidlice FOX jedou ze stejné fabriky a ze stejného materiálu co SR/Suntour. Co vy na to, je to tak ?
No ja nevim, ale tady se rika ze Suntoury jsou ze stejne fabriky jak OEM Marzocchi…
Já sem to právě taky četl, ale potřeboval bych esli to někdo fakt ví. Hlavně ten materiál mne celkem zaráží :-o
k cemu bys to potreboval?:-).a co te zarazi prave na tom materialu?:-)
No mám vo tebe strach ty vago :-o
ale prosimte:-),suntoury toho vydrzej:-)).
Ach tak ;-)
si myslis ze si me dostal vid?:-)))
No to ani ne, ale je mi tě líto, protože tvoje zimní projíždky skončily :-( Víš přece jak se snáší Suntour se zimním posypem ;-)
to si nejak nevybavuju,ale to nevadi..,protoze vim,jak se snasi muj bike po vyjizdce s nasi vanou:-))
Jj, to znám. Dycky se pak nestačim divit co najdu v sifonu.
o zadnym sifonu nevim,asi bikovej upgrade:-)
měl bys na chvíli vypustit ten kokeš a zkusit taky někdy spát :-)
:-))
jak to dokazes? odkaz?
A ty příště nečti, takovejdle nebezpečnej materiál. Mohlo by tě to na věky poznamenat.
Třeba, ale asi nedokážeš. Jen kdyby to někdo věděl. Např. jaký je tam MADE IN…
jaky je made in je uplne jedno..je to jen nalepka, kterou nalepi kazdej sikmovokej :-) btw. neni nic spatnyho, kdyz se neco dela v asii..treba dle posledniho V(l)ela delaji Maveriky taky v asii :-)))
nic zvlastniho, v cechach se zas delaj v jedny fabrice rafky pro shimano a campu
tiez by ma to neprekvapilo a celkom by potvrdilo moju teoriu o zvyseni odbytu, presunu vyroby a prechodu na velkoseriovost a s tym spojeny zvyseny vyskyt chybovych vyrobkov FOX. aspon mam ram a vidlu (a ktovie co este) z jednej krajiny :-))
Nevím co by měl mít Fox společnýho se slitinou nejlevnějších Suntourů. Stejně tak zlatý lak na vnitřních nohách a plastová pouzdra, že? Nevím jak si rozpouštíš vidlici ty, moje je v poho, ale nejlevnější SR to není. Magnezium se kamarádí jaksi s kdečím a když poškodíš lak, můžeš mít problém u jakékoliv magneziové vidlice. Aspoň tak mi to říkal Véna Hornych a ten studuje strojárnu, tak do toho asi vidí trochu víc. Mimochodem se zmínil o tom, že po 3 letech z důvodu opotřebení provozem by se vidle jako taková (spodní nohy) měla měnit, co vy na to?
A co na to Jan Tleskac?
Tleská
A co trpaslíci! Ti taky vlezou úplně všude.....
Jo, ti můžou za všechno.
Každopádně chápu, že koření musí proudit…!
Jinak je Gilda v transgalakticke riti…:)
Magnezium je podobný jako dural, jen místo křemíku je tam trochu hořčíku (řádově procenta). Dříve to byl výhradně leteckej materiál, tak proč by měl bejt nějakej problém na biku ? Když s tím projedeš v solný břečce, tak se to rozpadne jako každej jinej materiál, kromě nerezu. Ten je zas kapku těžší. :=) VB.
No az na to, ze dural (a ostatni slitiny hliniku) ma hlavni prvek hlinik (Al) a magnesiovy slitiny maji jako hlavni prvek Horčik (Mg), tak ze mezi tema dvema je dost rozdil. A to v pevnosti, hustote , modulu pruznosti a dalsich drobnostech.
kterej rocnik?ja jenom ze bych si udelal obrazek o jeho teoretickych znalostech:-)
vies kolko stoji magneziovy monoblok na foxy? dufam ze tie 3 roky su len nepodareny zart…
Ta koroze magneziovych nohou je opravdu stejna,nezalezi na znacce.Uplne stejne se mi rozpadaly nohy na Suntouru i Bomberu,kdyz jezdim v zime.Tato koroze jde vsak znacne do hloubky,behem jedne zimy tak 3mm hlubohy diry:(
To by mne právě zajímalo. A ty kolo nemeješ ?
Abych pravdu rek,tak pres zimu moc ne.A navic se vsechny atacky koroze vyskytly v nepristupnych mistech,na patkach a kolem sroubu kotoucovky.Ona ta sul neni moc videt a taky jsem si toho nevsim.Akorat mi prislo divny,ze musim co chvile dotahovat upinak pr. kola.Pak najednou uz nebylo kam dotahovat a kolo se furt vyklalo ve vidli.Vyndal jsem ho a neveril vlastnim ocim,dosedaci plochy naby se prohlodaly do vidle:(Ocistil jsem to,vytmelit dvouslozkovym,kovovym lepidlem a od te doby je klid a zatim to drzi.Stejne si myslim,ze pokud jezdis v zime ve srackach tak se tomu nevyhnes. Nejlip vymysleny to maji vidle Rond,ty maji na patkach nerezove dostedaci plochy.
nepomohlo by vysprchovanie a vyutieranie po kazdom vylete?
Jiste. Hlavne loziskum :-) Ba ne, na tohle asi pravdepodobne ano. Plus pokazde osetrit silikonovym olejem nebo necim podobnym.
osetrit hlavne v okoli sroubu kotouce a pak nezapomenout rztocit kola aby se ten olej pekne dostal vsude:-))
no do vane sa mi s prednym kolesom nezmesti, takze s tymi loziskami ma to moc netrapi ;)
Kdyz na tom jezdi clovek kazdej den do prace,tak jsem kolikrat v zime vecer rad,ze bike odlozim,natoz ho umyvat:)
Sem si kupoval kolo aby slouzilo me a ne ja jemu, takze mu musi stacit kdyz ho jednou za pul roku ostrikam hadici
ked chces aby ti bajk sluzil musis pre to nieco urobit. bajk bez udrzby=nefunkcny bajk. ja ho tiez neumyvam aj par mesiacov (ked je sucho) ale ked clovek jazdi v zime v tych breckach musi pocitat s tym ze stravi nejaky cas aj starostlivostou o funkcnost bajku. okrem toho bavime sa o vonkajsich magneziovych nohach vidlice a to je fakt strasny problem po vylete ostriekat vodou a utriet ;)
Odpovidam za nekoho jineho,ale nevadi.Problem to je.Umyvat kazdej den je trochu psycho.Umyvat to jde pokud jedes jednou 2× za tyden na vyjizdku,a ne jako dopravni prostredek.Ted uz to stejne neresim,do prace jezdim na singlespeedu s pevnou vidlici a blatnikama.
Taky je to problem protoze by voda zamrzla na kole a kdyz ne na kole tak v hadici
Taky jsem zapomnel ze kolo parkuju v nevytapenem prostoru,holt 5 mych a 3 dalsi kola se spatne parkuji doma:)
Co na to Dr. Zelenka? :-)
tady Chocholoušek!
Vy nas ale zasobujete pane Karfik…:))))
a co Eva a Vašek?
Dr. Zelenka by asi odvětil tímto:„Doprdele, to je nahovno todleto! Kdo to vymyslel, že budeme pod vodou tentokrát…“ ;-)
ta neni spatna u ty jsem se rechtal dlouho :-) stejne jako u // Ty vole, sej haj tu d kids from mi, ja ti dam ty, ty ses takovej vul// 2×13 48 vterina
Jj, ta je taky dobrá. Hlavně jsem se smál tomu jeho „mamča“ úboru. :-D
Dr. Zelenka je nejlepsi!;-)
To bude nejakej levobocek nedomrdlej ten suntour.
Dobrý, ale furt nevim nic.
neres hovadiny a raci voz zasilky
Di do pr… Sem nemocnej :-(