Tak jak se vám jelo? Já jsem teda pěkně dodřený – sjezdíky byly zajímavé :) 3× jsem byl na zemi…Ale jinak myslím – pěkný zážitek, počasí nám vyšlo, jen ten čas mohl být trochu lepší :/
Tak jak se vám jelo? Já jsem teda pěkně dodřený – sjezdíky byly zajímavé :) 3× jsem byl na zemi…Ale jinak myslím – pěkný zážitek, počasí nám vyšlo, jen ten čas mohl být trochu lepší :/
Ja jsem byl na zemi 1×,jinak hodnotím ten závod kladně.Jel jsem Šelu po prvé a jsem spokojen.
no v ramci rehabilitace sme s kolegou dali druhy kolo po zacatek vyjezdu na Peklo…
Ani jednou na zemi…lidi ve sjezdech brzdili – vsichni stoji na brzdach…zavodne Selu jeste par let urcite nebudu, protoze me to brzdeni na tech dlouhych singletrailech stve…zas bych jim nestihal ve vyjezdech no…hmm…za ty prachy mi to nestoji.
Hmmm, s tím se nedá nic dělat. Bez zdržení projedou jen Ti první, pak už je to špatné. Fakt je, že tohleto sesedání a nasedání mě stálo nejvíc sil. Pak jsem se rozjel až od 50km. Jinak problém startovného – souhlasín s Pytlíkem – čas ukáže, zda je přiměřené, či nikoliv. Pokud se ale nepletu, tak už tento ročník startovalo míň lidí než loni :(
No prihlasenych predem bylo myslim 1050 lidi…pak jeste v patek…myslim si, ze jich bylo fakt min nez minule – ale to je jedno, protoze prachama to vyjde zhruba nastejno…
Podle meho nazoru se na nizsi ucasti podepsalo vyssi startovne (podle meho nazoru poradatele uz pomalu ztraci soudnost) a neuveritelne zacpy na trati v predchozich dvou rocnicich. Nazor, nic vic.
Jestli se nepletu, tak jeste v minulych letech byl Sela ve stejnem terminu jako Malevil, coz uz letos neni. Takze slabsi ucast je asi opravdu dana tim, ze na tom maratonu neco neni uplne v poradku.
ale tedka se jelo ve stejnem terminu vice zavodu: Sela, Krusnohorsky, SkodaBike. Tento rok uz se to rozjizdi naplno, je to byznys… :-). Ale je logicke, ze prvotni euforie opadava a lide si zacinaji vybirat co chcou jet za zavod, kde se jim libilo, kde ne…proste mirne vystrizliveni a konkurence.
v sobotu se jel i MTB Posázavím, ikdyž vzhledem k náročnosti to byla spíš vyjíždka, hodně pražáků si vyrazilo tam, protože startovný bylo 390/450 pro účastníky loňského ročníku 350 a z Prahy je to 20km… zajištění dobrý, kromě metody řazení na start nemám výhrady
Selu jsem ted nejel. Jel jsem pred 2 lety. Tedka bylo startovne hodne prehnane z meho mojeti marathonu. 6kil bych za to nedal, ani za zlatou stuhu v cilu… . Ale zabezpeceni bylo jeste lepsi nez loni, to je treba uznat…jeste porad se snazi vylepsovat,:-) a to je chvalyhodne.
Lidi si z maratonů udělali docela dobrej byznys. Chápu, že organizace něco stojí, když už se nejedná o výdaje, které většinou bezezbytku uhradí sponzoři, tak aspoň o ten strávenej čas se zařizováním. Na druhou stranu organizace všech maratonů stojí bezpochyby stejné úsilí. Nechápu proto, proč někde stojí startovný 250,– a někde 2× i vícekrát tolik při minimálně stejné kvalitě a úrovni celé akce. Vlastně ano, chápu to. Proto to nebudu podporovat. Je proto jen na lidech, aby postupem času vyčlenili určité akce ze svého repertoáru. Protože pokud se tedy jedná o byznys, měl by se i tady projevit přirozený vliv konkurence…
Nijak pořadatele nechci hájit, peněz je to fakt dost, ale rozdílný startovný je daný mimo jiný i různými poplatky místním a státním organizacím. Něco jiního je pořádat maraton v Polabí nebo kolem Mostu, kde to je každýmu jedno a něco jinýho třeba v českým ráji a jiných CHKO. A jak zde bylo napsáno výše, jde asi taky o „přirozenou“ regulaci počtu startujících. Proč by pořadatelé měli omezovat počet startujících a nechat si za to nadávat, když lze napálit startovný a spokojeně si mnout ruce. Efekt je stejný a ještě na tom vydělají.
No nevim, jestli Sela je zrovna ten pripad, kde vysi startovneho by poradatele chteli omezit pocet ucastniku. Odkud mas tyhle informace? BYl jsem v patek vecer na hrade pri promitani a Ales Prochazka tam rekl i par slov a nabyl jsem dojmu, ze poradatele nejsou moc nadseni nizsi ucasti zavodniku.
Jen tak mě to napadlo. Myslel, že když skoro každej „velkej“ maraton musí omezovat počty startujících, tak tohle je další nenápadná cesta, jak dosáhnout stejného a nenechat se sežrat ochranáři a bikery co se nestihli přihlásit. Jak je vidět, tak to funguje.
Šlapalo se docela dobře, jen mě do prvních 40km a hlavně v úvodu štvalo neustálé slézání z kola. Chápu, že spousta lidí nabouchá kilmetry na silničce a jsou dobří, ale co spousta znich předvádí v terénu to teda nechápu.
Jel si hned, nebo v ramci volneho startu ?
jo…dneska na shopu rikal jeden typek, ze tlacil faaaaaaaaaaakt hodne dlouho (pocitam ze jel hned…presne to nevim) – ale jsem fakt stastny, ze jsem nejel…
jel jsem v první dvoustovce. V cíli někde kolem 150.
Počasí bylo docela fajn, jen někde jsem zapadal pomalu po kotníky do bláta a jinde se prášilo. Škoda že mě při závodě bolelo bříško na blinkání, asi mi nesedl novej jon?ák.
:) novej iontak se nejlip vyzkousi prave pri zavodech :)
Taky že jó, při závodě sem chvílema myslel že budu blít jak Alík :o)
Chci se vás zeptat, měl jste někdo pláště který se nezanesly bahnem? Mý Z-Maxy vypadaly jak trojpalcovky.
Co Wormdrive od Maxiss nebo treba DoubleFighter a Twister od Continental :)
Me se jelo velmi pekne, o hodinu jsem si polepsil nez loni, ve spuntech jsem skoro nebyl – teda byl, ale nebylo to k zoufani. Taky jsem s tim pocital, takze me to nerozcilovalo :) Jen skoda, ze kamos se pripletl do padu jeste pred lomem. Nekdo se mu slozil pred kolem :(. Jinak velka spokojenost, ty vlacky bikeru pomalu jedouci nadhernym sjezdem se mi vyhybaly nebo se mi podarilo je rychle predjet. Proste parada. Po zavode jsem se mohl vyplavat v bazenu :)
ten bazen, to musela byt pohodicka, :o)
S protiproudem, takže i podvodní masáž byla :))))