Uvazuju o koupi noveho kola a nabizeli mi i slovenskou produkci kola Dema. Má někdo zkušenosti s touto značkou, jak se kolo chová, zda je poruchove?
Uvazuju o koupi noveho kola a nabizeli mi i slovenskou produkci kola Dema. Má někdo zkušenosti s touto značkou, jak se kolo chová, zda je poruchove?
V unoru jsem si poridil Demu Deor, zatim bez problemu, ale sezonu se teprve rozjizdi… V testu čas. Velo měla nadpruměrné hodnocení…
Tiez mam uz tri tyzdne Deora a myslim si, ze pomer vykon/cena ma tento bike skvely. Zatial som max. spokojny. Kamarat ma uz dva roky Demu Asti a je tiez max. spokojny, aj ked uz hodne veci „upgradol“ (napr. vidlu). Ram je pevny (pri mojich 105kg dostava riadne zabrat;-) a designovo velmi zaujimavy.Jedine co mi na Deme vadilo je, ze som na Deora musel cakat 6 tydnov…Ale je to asi preto,lebo je to slovensky bike;-)
S Demou přímé zkušenosti nemám,ale známý je prodává a OK – hlavně výbava komplet sadou, to kvituji! A pomer cena/výbava je fakt dobrý.
Mám dva roky Dema Asti s pevnou vidlicí. Je to komplet v Aliviu. Rám má pro mne velmi příjemnou geometrii, je to trochu natažené. Super se s tím jezdí do kopce. Dolů už to tak jisté není, ale možné je chyba v tom co je mezi sedadlem, pedály a řidítky :-))) K designu kola není připomínek – moc pěkný. Alivio drží. jediné co šlo dolů a mě nevyhovovalo byly pláště. Maxxis Wormdrive (myslím, že s e to tak jmenovalo) mě fakt nenadchl, na silnici OK, ale v lese a v blátě to stálo za ho…(uby). Dal jsem tam modrý Rubeny a bez problémů. Poslední a podstatná je cena kola a ta je v případě Demy velmi příznivá!!!
Mám DEMU RAVEO.
Nechala jsem si jí dovybavit sadou DEORE. Na konci roku byla hodně výhodná cena. Posed je optimální, spíš sportovního charakteru. Na silnici sedí jak přibitá.
V terénu díky originálním pláš?um nesedí zadek, obvzláš? za mokra. Budu je měni za Continentál explorer. Dobře sedí i při náklonu, neujíždějí. Na silnici trochu hučí, jinak super.
Brzdy véčka brzdí slušně, skousnou i přes 60 km. Ale je to mou váhou, u těžšího objektu nevím.
Co se týče váhy kola, mohla by být menší. Akceleraci má kolo slušnou. Vidlice adekvátní ceně. Zátím stačí, ale mám v úmyslu jí vyměnit za roksoka.
Vada na kráse je sedačka, odkráčela do kololoviš? během 400 km :O) Podelně praskla vzadu. Stejnak jsem chtěla jinou.
Shrnutí: při koupi bych hned v krámě připlatila a vyměnilá pláště a sedačku. Pokud někdo chce jistější ovládání, tak ještě širší vlaštovky. A co je super SPD pedály. Vřele doporučuju. Dnes už bych bez nich nejezdila.
dle Tveho popisu jsem usoudil, ze bys klidne mohla delat recenze kol do cyklocasaku ;-)