mam strzeny kus zavitu v ramu na tredovy trubce, da se to nejak rozume vyresit? resilo se tu strzeni zevitu ale pouze u minimalnich prumeru, ale tohle prece jenom o trochu vetsi…;/
mam strzeny kus zavitu v ramu na tredovy trubce, da se to nejak rozume vyresit? resilo se tu strzeni zevitu ale pouze u minimalnich prumeru, ale tohle prece jenom o trochu vetsi…;/
Jestli je to hliníkový rám, tak to bude problém. Možná by zde pomohlo znovuprotažení závitníkem. Jináč se na to používají speciální pasty, kterými se vymaže starý závit a vyřízne se nový. Jen nechápu jak si mohl strhnout závit u středové trubky. Proto bude nejlepší použít ten závitník a pouze „vyčistit“ závit. Poté by to mohlo držet za zbytek závitu + to co se opraví. To by mělo fungovat v pohodě.
Zkusil bych některý z tmelů na kov, dají se normálně obrábět.
diky, skoda ze je minimalni baleni 1kg..:(
aspon muzes strhavat zavity o 106:)
to jsem nadhodil jen jako příklad. :) prakticky bych to udělal tak že oslovím fousáče, aby dodal potřebné množství(neli celou operaci provedl sám). Nechce se mi věřit že by ve fabrice něco podobnýho neměli.
taky tom uvazuju- objevil sem tenhle problem az po jeho zasahu:)
v tom případě, jinej člověk a jiná fabrika. :)
já bych si od tebe deko vzal :)
Naštěstí jsem tohoto problému ušetřen, ale před nedávnem se kamarád houpal na metrový trubce na konci klíče a snažil se povolit pravou misku středu. Až jsem se bál o rám. Nevěřil jsem, o kolik centimetrů jde zkoutit. Miska povolila až po nahřátí horkým vzduchem. Závit byl naštěstí v pořádku, jen trochu zarostl.
Dělaji se dva druhy závitů italský a anglický. Jeden z nich je větší (teď ale nevim který). Takže pokud máš ten menší šlo by to přeřezat na ten větší.
Reseni je prerezat na italsky zavit.Pak vsak nastavaji problemy se sehnanim osy,byva nekdy problem sehnat osu v MTB delkach s ITA zavitem.
na 4 hran bezu problémů, pak už se to komplikuje…
Presne tak.Jeste by bylo reseni,pokud je to na leve strane,nechat udelat misku s delsim zavitem a proriznout delsi zavit do stredu.Teda pokud ta stredova trubka neni vnitrne odlehcena a uprostred ma vetsi prumer nez pres zavity.
Ze by se BSA stala italie?
Sory, ale zobrazily se mi prispevky jenom do 17:05 :-(
Na davnych ocelovych klukach som strhol vnutorny zavit, do ktoreho sa srubuje stahovak. Bolo tam dokopy 6 zavitov, vonkajsie dva boli strhnute. Po tom, co som z to roznymi spec. trikmy dostal z osy, tak so mikrovrtackou s brusnym valcekom odfrezoval posledne dva zavity a dalej tu kluku pouzival. Napriek nazoru vsetkych odbornikov 4 zavity na stiahnutie bohato postacovali.
Duralovy ram poriesis este lahsie, a ak tam tych zavitov ostane este hodne, tak by som sa nebal.
Jen počkej, Zající!