Chci kupovat nový kliky jelikož se chci zbavit šimana a přejít na Sram tak je mi blbý kupovat XT-čka kliky. Nemáte někdo zkušenosti s klikama v cenové relaci XT-ček (třeba něco od FSA nebo RaceFace). Díky Honza
Chci kupovat nový kliky jelikož se chci zbavit šimana a přejít na Sram tak je mi blbý kupovat XT-čka kliky. Nemáte někdo zkušenosti s klikama v cenové relaci XT-ček (třeba něco od FSA nebo RaceFace). Díky Honza
asi ti vsichni doporucej receface ale fsa Kforce jsou hezci akorat trosku drahy…
Utekl jsem taky ke Sramu, kliky jsem dal Truvativ Firex Team
Známý si taky pořídil Truvativ /typ nevím, ale duralová klika/ a uvolnilo /!/ se mu spojení mezi pravou klikou a nalisovanou osou. Když tuto věc řešil jako reklamaci, uvedl zástupce dovozce, že o tomto problému ví, a že není problém kliky vyměnit. Nechci nějak generalizovat, ale zdá se mi, že není MegaExo jako MegaExo.
Všude je něco. Na prvních XT odcházeli ložiska.
Jen pro upřesnění – jednalo se o kliky na silničním kole, compact 50/34 a závada se projevila po 2 měsících provozu, cca 1500km. Navíc myslím, že ložiska jsou relativně levná záležitost, ale uvolnění spoje kliky a osy je o něčem jiném.
Ještě poznám XT. A vzhledem k tomu, že ty kola byla dvě a že Lang poslal velmi rychle nové misky a ložiska, tak si myslím, že tam nejaký ten zádrhel byl. Jinak tato osa se neuvolní :-) http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?…
momentalne resim stejny problem. v hledacku jsou fsa v-drive nebo ty XT. mozna jeste truvativ. jestli vydrzi to co ty stare xt, tak to bude super, ale po tom co jsem tady cetl v to moc nedoufam
Do truvativu určitě nepůjdu kamoš je má od jara a už je dvakrát reklamoval. Poprvé mu při každým záběru lupalo ve středu a podruhé měl myslí něco s tou nalisovasnou osou. Pokaždé to sice vyreklamovaly, ale litání kolem reklamací je dost nepříjemný… .
race face deus xc =)
Zhruba před týdnem jsem koupil FSA V_Drive MegaExo. Zatím jsou v krabici a čekají na montáž, která proběhne asi až v březnu. Rychlost dodávky z koloshopu mě totiž hodně překvapila (měl jsem je doma druhý den). Ty CNC převodníky vypadají dobře (a snad i něco vydrží), kliky taky ujdou a budou krásně ladit s mým černým kolem a za ty prachy… Už se těším až na nich vyrazím.
Proč by to mělo bejt blbý? Shimano se Sramem v poho kombinuju :o) Poté co jsem ohnul kliku Truvativ Stylo jsem šel do XT. Ty převodníky jsou bláto (mám tam Truvativy), kliky v poho, až na řetězovou linku 50mm, což je trochu blbé, ale Japonec si to zjednosušil s kompatibilitou a vy co máte domeček 68mm si ho podložkama musíte natáhnout na 73mm. To je trochu škoda, kdyby dělali kratší verzi osy bez použití podložek, bylo by to podstatně lepší.
No jo…ale co my, kteri potrebujem trosku delsi osu a k nim mame 68mm domecek? :)…museli bychom koupit 73 a dat podlozky ;)
Btw – u FSA V-Drive MegaEXO je retezova linka na mym Giantu v pohode :)
Myslím že FSA má 47,5mm.
muj typ www.bagbike.cz/?…
Ale na stránkách výrobce mají hmotnost 980g.
muj tip je to taky stejne jako tamni RF. jenom se mi nejak nezda ta osa, aspon na obrazku…
jojo ty taky vypadaj slusive driv se mi zadyli nejlip xt ale po tech recech o prevodnicich
presne tak, zitra tam jdu a uvidim u ceho nakonec skoncim…nejspis fsa nebo rf
Dneska mi prisli ty RF a vypadaj opravdu slusive. :)