Čau. Můžete mi poradit jak je to s řetězovou linkou u klik s pevnou osou? Když jsou dělané pro linku 50mm(Shimano, Truvativ)nebude při použití podložek na jedné straně klika dál od osy rámu? Dík
Čau. Můžete mi poradit jak je to s řetězovou linkou u klik s pevnou osou? Když jsou dělané pro linku 50mm(Shimano, Truvativ)nebude při použití podložek na jedné straně klika dál od osy rámu? Dík
To je o kompatibilite komponentu. Nemelo by k tomu dojit. Ovsem z praxe vim, ze vzdalenost klik od zadni vidle nebyva vzdy stejna.
Dvě podložky na stranu kde jsou převodníky (pravou) a jedna na druhou (levou). Když to uděláš (je to podle návodu), bude stejně levá klika dál od rámu než pravá. Kdo počet podložek prohodí, bude na tom ještě hůř. S těma podložkama to vůbec neměli dělat, stačilo vyrábět dvě délky os na dvě šířky domečků.
Svatá pravda Velebnosti.
Ale to by je stálo více peněz, je daleko lacinější a asi i rychjejší vylisovat kroužky a pak at si to koncový uživatel řeší jak chce…
A nebo díky většímu křížení sjedeš dřív už takhle mizerný převodníky :oP Je to škoda, kdyby dělali dvě délky (a polepšili se v převodníkách), budou to fantastický kliky. Takhle jsou to pro mě jen sehnatelný 180mm kliky co jsou lehký a tuhý. Když si vzpomenu kolik délek se dělalo os na čtyřhran, ty dvě by je fakt nezabily. Třeba tak: Domeček 68mm HT – kratší osa domeček 68mm full – delší s podložkama (aby se to tam třeba vešlo, že jo) domeček 73mm – delší bez podložek. Argument že je tam volitelný přesmykač místo jedné podložky mě příliš nebere. PS: zaleštění osy od levého ložiska se mi udělalo i u druhých klik, XT05 www.bike-forum.cz/…/big/800.jpg
Díky za rady. Takže, když mi ŘL vychází 48 tak asi jít do FSA,ty mají ŘL 48mm.
nejenom čtyřhran. Zůstávám věrný oktalinku XT. Tam je také možno koupit délku osy, jaká je třeba,a na řetězovou linku, která sedí.