Muzu dostat odpoved na to jaky je rozdil mezi normalni prehazkou a prehazkou s inverznim tahem?dik:)
Muzu dostat odpoved na to jaky je rozdil mezi normalni prehazkou a prehazkou s inverznim tahem?dik:)
Klasicka prehazka je pri nenatazene pruzine v poloze nejmensiho pastorku vicekolecka. Naopak prehazka z inverznim tahem je pri nenatazene pruzine v poloze pastorku nejvetsiho. V praxi to znamena, ze pri razeni tahem lanka, tedy spodni packou razeni, dualem brzdovou pakou dolu a otocnym razenim otacenim smerem k sobe, radis lehci prevody (pastorky s vetsim postem zubu) u klasicke prehazky. U inverzniho tahu obracene, tedy tezsi.
tak na to jsem se chtěl taky zeptat,je tedy většina přeh.klasických ne?.....jde to zkombinovat?…myslím řazení třeba sram X-7 a přeh.deore LX 04?…nebo mám koupit přeh.(klas./inverz.) a řazení stejné?.....
vetsina je klasickych, jde to kombinovat, treba inverzni prehazka a klasicke razeni, x7 a deore lx nejde, musis dat razeni 2:1, sram dela treba rocket nebo attack. „inverzni“ razeni je jenom dual control.
proc by neslo lx razeni a inverzni saltr lx?
ja nepsal, ze by to neslo. neslo by razeni x7 a shimano saltr.
hmhm je to takovy divne napsany ale ok.
no jo… mel jsem tam dat bodku a ne carku… :-) takze prodivinola: razeni sram x7 a jakakoliv prehazka shimano → nebude fungovat razeni shimano neinverzni a inverzni prehazka shimano ->bude fungovat razeni sram 2:1 (rocket, attack) a shimano prehazka → bude fungovat
jj to uz sem tak nejak pak pochopil:)
Funguje i inverzní řazení (DC) a neinverzní přehazovačka?
nemam s tim zkusenost, ale pravdepodobne ano… proc by nemelo? jen to bude radit opacne…
A smyk funguje jak? :-)
nahoru a dolu a kdyz je venku inverze tak dolu a nahoru :)
Napadlo mě, jestli tak jde řadit. Když je DC + inverzní přehazovačka, tak směrem nahoru se řadí lehčí převody a vlastně to tahá přehazovačka, že? No a když by se dala DC + normální přehazovačka, jestli by šlo takhle řadit, když by se muselo hřbetem prstů působit ještě proti pružině přehazovačky. Jen – v životě jsem s DC nejel, jen tak teoretizuju.:-)
Proto šimano vymyslelo inverzní přehazky aby mohl fungovat DC.
Inverzni prehazku delalo Shimano driv nez DC.
ono je velkej problem s tema DC radit dolu .. natoz pak nahoru to pretahovat ..
ono je velkej problem s tema DC radit dolu .. natoz pak nahoru to pretahovat ..
koukam ze je to asi dvojitej problem:D
dual control – dual problem… :-)
na neinverzni by se nahoru radily tezsi prevody. proti pruzine by to bylo stjne smerem dolu. jenom by se stratila ta vyhoda (?), ze radis na obou pakach dolu na tezsi a nahoru na lehci.
No, jestli jsem to pochopil správně, tak směr řazení by zůstal(při DC+norm.přeh.), ale směrem dolů(pohyb páky) by to tahala pružina a nahoru by jsi tlačil proti pružině, ne?
ne… smer razeni se prohodi a pakou dolu tlacis vzdy proti pruzine.
Jo, už jsem si to uvědomil.
..a prave proto se te snazim trknout, aby ses zamyslel jak se radi na presmakaci = nahoru – proti tahu pruziny… :-)
Asi si to budu muset někde vyzkoušet, začínám v tom mít zmatek.:-)
ok…díky ..chápu,…stejně to asi nechám být…dokud stávající funguje,LX taky dobrý a teď nemohu moc utrácet........od pár lidí jsem neslyšel nic příznivého na Sram kromě řady X-0.....ale třeba je to blbost…
Ja mam salter XTR a radenie Deore a v pohode…
to je jak trabant s pirelli p-zero :)
Abych nezakládal další thread, dnes sem seřizoval přehazku (shodou okolností inverzní LX), přehazuje plynule na všechny pastorky, ale vyskytl se menší problém, a to, že neřadí moc rychle, od nové přehazovačky bych čekal rychlejší odezvu. V čem to může být?
Vyměnit bowden, nebo bowden a lanko ?
téměř nové, jak bovden, tak lanko…
Klasická přehazovačka je dobrá, inverzní přehazovačka je na prd.
Každá přehazka je dobrá-inverzní skvělá a inverzní s avid kolečkem nejlepší. :o)
hmm, ale to neřeší můj problém, nebo snad jo?