Ahojte, viete mi niekto objasnit, ako to je vlastne s OEM vidlicami? Ako to vyzera so servisom (hlavne zarucnym), ak k takejto vidlici nedostanem zarucak, len blok o zaplateni (fakturu)? Dakujem za vase nazory…
Ahojte, viete mi niekto objasnit, ako to je vlastne s OEM vidlicami? Ako to vyzera so servisom (hlavne zarucnym), ak k takejto vidlici nedostanem zarucak, len blok o zaplateni (fakturu)? Dakujem za vase nazory…
OEM kus vidlice je dodáván výrobcům kol. Dle mého názoru by měla být záruka na kolo jako celek a tedy reklaci bys měl řešit s výrobcem kola.
Vdaka. Tzn. ze sa moze stat, ze autorizovany servis danej vidlice mi zarucnu vadu (teda vadu do 2 rokov pouzivania) neakceptuje ako zarucnu, ale rovno ako pozarucnu…a budem to platit ako standardny servis, ak vobec, lebo ak nemam zarucak, ta napr. pri FOX vidlici je to dost problem, aj co sa tyka pozarucneho servisu.
Jestli to já chápu dobře, tak je to takhle. Ofiko zastoupení značky komponentu si nevšímáš a pokud jsi koupil kolo jako celek, tak to řešíš s výrobcem kola.
resis s prodejcem. Ten pak posle vidlici na opravu do ofiko zastoupeni a tu opravu uhradi vyrobce vidlice.
… a opravu hradíš sám, protože někde v tom řetězci se objeví někdo, kdo stanoví, že na tento druh závady se záruka nevztahuje …
nevyhodu OEM komponentov na biku vydim hlavne na veciach, ktore maju nadstandardnu zaruku od vyrobcu. ja konkretne som sa opalil pri brzdach magura. ked som kupoval bike netusil som, ze na maguru sa vztahuje nejaka dlhsia zaruka. preto som od predajcu biku neziadal nejaky specialny zarucak. magura vsak dava zaruku 5 rokov na tesnost. kedze som nemal ziadny zarucny list s nejakym seriovym cislom, nemohol som sa zaregistrovat a uplatnit si 5-rocnu zaruku.otazkou zostava ci na OEM Maguru sa vztahuje 5 rocna zaruka ako na samostatne kupene brzdy.
takze pokial je na vidlu dvojrocna zaruka od vyrobcu, a aj zo zakona, potom nejaky zarucak nema zmysel…