Tak ať hledám jak hledám tak jsem nenašel jak je to s leftynou a předtavcema… Jde na ní dát normální 1 a 1/2 představec nebo musí bejt přímo na headshock? a jestli jo tak nevite jestli by se dal sehnat jinej než cannon ?
Tak ať hledám jak hledám tak jsem nenašel jak je to s leftynou a předtavcema… Jde na ní dát normální 1 a 1/2 představec nebo musí bejt přímo na headshock? a jestli jo tak nevite jestli by se dal sehnat jinej než cannon ?
no Korinek letos vozi snad woodman takze by mel jit normalni a jinej tudiz ten woodman… :)
no jo jenze Kořínek je něco jinýho než my:D to může mít namíru… ale na ty woodmany kouknu…
myslim ze Lefty na miru mit nebude… :)
ale neeeee vidli:D představec myslím ;)
jeste sem nasel fotku
Ráfky jsou i na Včka nebo je to design alla ráfek pro Včka?
to jsou normalni ritchey girder.predpokladam ze veckovy samozrejme..
Normalní tam nejde. Existuje tenhle Roox, ale jestli se da u nas sehnat nevim: www.roox.at/…annys_HS.htm
Jestli on neni specialne designovanej pro Headshock jen tim negativnim uhlem. (krom prumeru)
no specialní je hlavně průměr ne?;)
Negativní úhel = otočený představec s pozitivním úhlem. Marketingové tahy…kupte, kupte. Nevidím důvod, proč by tam nešel jít normální?
kvůli většímu průměru…
A kolik ma?
Normalni = 1 1/2" = napr. truvativ Holzefeller …taky normalni predstavec…
Mel bys obracene napis :)
a proto je TR dělá obustranné;)
A co treba kvuli vysce, podlozky tam nedas.
nejsou potřeba… ono je to dost vysoký samo o sobě… navíc myslím že podložky by se daly nějak pořešit… jednodušeji než představec;)
Myslim jako ze ten predstavec by musel mit nejakejch 5 cm na vysku, podlozky teda nevim jestli by sli poresit.
tak teď nevim na jakou výšku myslíš… proč ne? i kdyby sis je měl dát udělat.. pořád jednodušší než představec…
Na predstavci nic slozityho neni
A zes to nedokazal tim svym „vytvorem“ :) Stejne si myslim, ze podlozka je jednodussi.
Sem si myslel ze sem to dokazal, jo podlozka bude jednodussi
i když má k něčemu vypadat a něco vážit?
je to pouze otazka casu kterej tomu venujes, kdyby nezalezelo jak to ma vypadat tak za 1/2 hodiny i s nastrikanim neni co delat
Myslim vysku v miste kde je pridelanej ke kolu (nahore je zatka) nevim jak se tomu rika u normalnich vidlic je to krk.
jo tak:) tak to pak neni trabl říznou ne? když to bude nedejbože vysoký.. (leftyna za neni tak jina… je to vlastne jako dvoukorunka bez jedny nohy:D )
Jezismarja riznout. :)
:D radikalni reseni ;) :D
No to je jedno, ja bych tam proste podlozku nechtel. Brrrrr :)
já taky ne:D ale to neřeším:) já ci jinej představec:) ne tak velkej úhel a černej;) :D
Ja bych si teda poridil original.
ja taky nechci samorobodomo:) ale ze by to musel bejt zrovna cannon to ne:)
To me se zase libi, ma totiz vepredu takovy pekny stribrny „C“. :)
já mám stříbrnej:( na něm to není vidět:(
No dyt, tak si porid ten cernej ne? :)
jenze no ma moc velkej uhel:( normlane moc vysoko a otocenej moc nizko:( to chce tak max ±5
To by se snad melo vyrabet ne? Treba tady: www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?… jsou ruzny druhy i kdyz to zrovna neni uplne on.
Woodman. Jiny nevim… eshop.bikezone.cz/index.php?switch=detail&id=2164&kat=813&trideni=ID_KAT&pocet=10&PHPSESSID=d4b1e7cfd76bf9f75d3cf207e006d2b7 Mam stejnej na 1 a 1/8, tak predvedu…
No, jestli má leftyna průměr sloupku 1 1/2, tak např tenhle: www.fullspeedahead.com/fly.aspx?layout=product&taxid=73&pid=150 nebo tenhle www.fullspeedahead.com/fly.aspx?layout=product&taxid=73&pid=150 nebo tenhle //www.fullspeedahead.com/fly.aspx?layout=product&taxid=405&pid=752 a nebo tenhle www.fullspeedahead.com/fly.aspx?…
A je to tady, vsechny maj 40 mm. :)
I ten první?
Asi jo: 40mm fork clamp stack height
Jo takhle. No a co je to za problém? Seříznout o 1cm hlavovou trubku?
Tak to bych neudelal ani kdyby na me mirili nabitou pistoli. :)
Tohle nechapu.Tzn ze pokud by sis koupil nejakou klasickou vidli za treba 30kKc,tak bys jezdil s 10 cm precuhujicim krkem?
jenze u tech je to normální…;) navic jde i o to že ten představec je vyšší i kvůli tomu aby to líp drželo (nejspíš) když tam není ježek…
A ze ten toho hodne drzi :) Vzdyt to rikam. Muj usudek byl spravny.
a proč tam teda ježek je?
on mysli ten predstavec
Ty si asi jezdil vždycky na leftyně, viď :-)
ne:) ale zajímá mě proč to napsal…
Zeby to byl tygr? Teda… na dotazeni hlavovky pomoci zatky (muzes pouzit i jine zpusoby).
Ale my se tu prece nebavime o klasicky vidli.
Pořád nechápu rozdíl mezi trubkou, co tvoří sloupek na leftyně a trubkou, co tvoří sloupek na jakýkoliv jiný vidli (neberu v potaz např. materiál).
Ja zas nechapu, proc bych mel tu leftynu takhle zbytecne ******.
Abys usetril vahu.Tratsi sloupek,nizsi predstavec minimalne 20g dolu.Kde bys to tak levne usetril?
no a to já nevím:D proto ten thread:D kdyby měla normální rozměr tak to neřeším;) :D ale ona nemá…
A kolik teda podle tebe ma?
no to nevím;) já to neměřil;) proto se ptám… ale logicky když se na headshock vidle dělají specialní představce tak je asi jasný že nebudou mít standartní rozměr…
no jestly maj maj vetsi prumer krku tak stavi pouzit prislusny vrtak/vystruznik a je specialni predstavec na lefty, kdyz bude mensi tak je to kapku slozitejsi, ale nalisovany futro na krku se mi nezda zas tak slozity, ovsem nejdriv je to potreba zmerit
A neni teda uz jednodussi si rovnou koupit predstavec na lefty urcenej? No ale proc to delat jednoduse. :)
a neni lepsi koupit jinou vidli :)
ne:) urcite ne na jekylla;) a ne po tom co jsem na ni jezdil:D uz jinou nechci:) :D
Jakou bys doporucoval?
musi to ladit s tim ramem a bejt primereny kvality takze bych to videl na mozo nebo suntour:D co ty na to:)
Ten me zrovna taky napad, jsem si rikal, ze by z toho mohla byt plodna debata.
no k tomu prophetu by se vylozene hodil:D
A k Jekyllovi jde nejlip RST. :)
no v nekterejch pripadech jo
Spíš než lisovat futro bych tam nasadil redukci, na jedný straně rozříznutou, aby se dala tím představcem stáhnout.
Ja myslim, ze ty budes asi jine narodnosti. Nejspis Tatar :)
proč myslíš?
Pro Headshok, který má průměr 1,5" a výšku 50mm lze sehnat představce od tří výrobců – cannondale /cena 2350/, Woodman /1900/ a Roox /3500/ přičemž ceny jsou ±. Představce cannondale a Woodman má Kořínek normálně v obchodě a Roox vozí Lange Ostrava. Na Cannondale, ale nelze použít jiný typ představce 1,5" protože pro Cannondale musí mít přesně výšku 50mm :-)
přesné, výstižné:) děkuji:D
Proč musí mít výšku 50mm? Chápal bych to u headshoku, ten má na vrchu sloupku regulaci, ale u lefty? Vždyť její krk vypadá jak obyčejná trubka.
to sice jo, ale řezat leftynu? au au:) to by se mi nelíbilo:)
Nevím proč. Vidle jako každá jiná (snad tím nikoho neurazím).
Řekl bych, že proto, aby byl sloupek od vidlice celý schovaný. Když budeš mít představec nižší budeš muset dát podložku /neviděl jsem 1,5"/ nebo ti bude naopak čouhat roura a delší by taky být neměl, protože jinak asi moc neupneš horní šroub představce. Cannondale nemá ve vidlici žádného ježka a tak vidlici pouze naklepneš a představcem ji zajistíš, takže by to mělo sedět tak jak má.
Zkrátím vidli (sloupek) přesně o to, o co je nižší než origo přředstavec. Pak byx neměl být sebemenší problém. Nebo do ní naženu ježka…
No konečně to přišlo. :)
Treba ten tvuj oblibeny Woodman www.woodmancomponents.com/…acering.html
Když si koupíš představec Woodman, který má těch 50mm tak proč bys kupoval podložky ? Ty jsou spíš pro „dolekopcom“ na nějakýho sjezďáka, který má těch 1,5" a dvojbrejlovou vidli. Jinak mne překvapuje kolik diskuse je kolem tak banální věcičky :-)
Ty distancky si koupis, abys mohl pouzit jakykoliv predstavec a nemel problem jako mawerick ;) Mimo jine ti rozsiruju obzory viz. //podložku /neviděl jsem 1,5"/ //
Protože jestliže představec FSA má 40mm a podložka Woodman 10mm, dá to dohromady 50mm. A to je, pokud se nepletu, stejná míra, jako má představec cannondale. Takhle si mu to měl napsat :-)