Hodí se toto řazení na enduro a freeride? Přijde mi to na novém kole s šaltrem Sh. Saint, a nevím zda to nemám hned vyměnit, třeba za Sram , který jsem doteď jezdil?? Jezdí to tu někdo??
Hodí se toto řazení na enduro a freeride? Přijde mi to na novém kole s šaltrem Sh. Saint, a nevím zda to nemám hned vyměnit, třeba za Sram , který jsem doteď jezdil?? Jezdí to tu někdo??
vymen!! .. pac to razeni je uplne na hovno ..
Někomu to vyhovuje, ale mně teda rozhodně ne!!! Já si myslím, že je to jen kravina na tahání pěněz z lidí.
Vymen, stejne na nic jako inverzni saltr.
Hohou.. S tim bych tak uplne nesouhlasil.
Ty bys pouzil tvrdsi slovo :)
Jsem v dobrem rozmaru lenochu.. :-)
jely jste teda vcera tu nocni jizdu?
Spoustu schodu vzduchem, betonovy rantly a lavicky jak lavky na NS, par vydesenejch lidi jdoucich pozde z prace, pejskari co netusili, ze se da na kole jezdit i po tme a chut do vseho zakazanyho… Jooo libilo se mi to… samotnymu.. :-)
sel bych do neceho takovýho treba ted v nedeli ,ale muselo by nas bejt vic ,aby nebyl tak videt ten rozdil v nasem jezdeckym umeni :-))
pryč s tím… i kdyby to někomu sedělo na XC, tak na FR je to blbost… ono i na XC je to blbost… ono je to na všechno blbost… pryč, pryč, pryč:-) a dej si tam ten Sram, ten je super;-)
i na silnicku je to blbost?;)
Je, ale v silnickach je to zatim to nejlepsi vymysleny/povoleny :)
tam ne, tam je to zas dle meho nazoru spis prinos, ale silnicka ma taky i jine riditka.
S tím souhlasím. Radit na rámu je nic moc, ale u mtb kde je řazení hned vedle gripu mi to přijde jako nesmysl.
dualy bych nebral na xc natoz na fr.. urcite vymen
Saltr Saint prosim , brzdy taky když je seženeš za gut cenu , ale starý páčky myslím sou lepší v tom, že pokud střelíč páku nemusíš měnit odoje.
Mně osobně stím připadalo žadit na kořenové pasáži jako dobrej pokus o sebevraždu. Jak by se stím řadilo u děsným bahnu neschci zažít.
Díky všem za rady!!! Zase práce a peníze navíc…proč to na takové kolo ti koko… dávají???
A jake kolo a proc sis vybral?… kdyz ma dualy :)
Se mi nikdy nelibilo jak skladali seriovky.
Tak to jsou fakt magori – asi nekde prisly k levnymu vagonu dualu a nevedej, co s nima;-) Jinak samozrejme pryc s tim, na FR je to prakticky asi tak, jako bys mel packy razeni na spodni ramovy trubce.
…no, asi jeste min.
jako řadit štelovánim dorazů přímo na šaltru ? :o)
Asi tak, ale jeste k tomu mit uplne povoleny brzdovy paky, aby se tocili kolem riditek;-)
:-))))))))))
Zná v Třinci někdo něco jiného než SWITCHE? :-)))
Za chvíli jich tam díky Milošovi bude jezdit víc než „Blackhawku“ :-P
Na FR nevím, ale na XC jsou dauly dost v pohodě (s inverzní přehazovačkou), mám dualy Deor a nemůžu si stěžovat, řadím i brzdím jedním prstem a teď mi přijdou přirozenější než RF. Z mého pohledu jim může konkurovat jedině otočné řazení Sramu. O odolnost bych se nebál, vtip j v tom, že brzdová páka je pohyblivá a při nárazu energii absorbuje daleko lépe než klasika. Tip: Na brzdové páčky jsem dal návleky Setlaz, páka nestudí, je příjemnější na omak a díky měkkému povrchu je síla nutná k řazení na pocit menší.
Tak s tim bych souhlasil. Dualum muze konkurovat jedine otocne razeni. Oboje stejna verbež :)
Tvůj názor. Mám zkušenost se všemi uvedenými systémy a za svým si stojím. Zkouel jsi dualy s inverzní přehazovačkou? Na XC je to (alespoň pro mě) naprosto geniální, nejde o to že bych zároveň řadil i brzdil, ale celkový pocit a ergonomii, navíc můžu řadit i z rohů.
Na FR (a tak znel dotaz) je uz inverzni prahazovacka sama o sobe naprosto nevhodna nehlede na dualy. Nastesti uz i management Shimana pochopil, ze je pomerne velka skupina uzivatelu, ktery uprednostnuji RF a ze inverzni prehazovacka je omyl;-)
.. to ze u dualu muzes brzdit a radit zaroven je pekna blbost .. vubec to nejde a kdyz se to naucis tak hodne blbe ..
.. to uz jde lepe u RF a samostatnych pak ..
Uz vidim, jak si budu davat Nolie (nebo jak se menuje ta jizda po prednim) a pritom si podrazovat. Ja vim je to extrem, ale myslim, ze zrovna v tomto pripade by mi to podrazovalo samo a ja sel na hubu… :o)
jasne ze hodi, asi tak nastejno jako treba galusky…
Vidím, že jsem píchl do vosího hnízda:)) S freeridem zkušenost nemám a uznávám, že dualy na něj nemusejí být vhodné, ale rozhodně si stojím za svým u XC. Mimochodem, kolik kritiků dualů má s nimi osobní zkušenost???
Myslis pozitivni? :)
Ha ha , a o Ty? Zkoušel jsi je?? Nebo planě teoretizuješ.
Ještě jednou podotýkám, že dualy vozím na XC!! Do freeridu opravdu fušovat nebudu, ale chtěl jsem, aby zde zazněly i opačné názory . Všechny moje příspěvky jsou podloženy osobní zkušeností!
.. ano ja jsem je zkousel a docela dlouhou dobu .. panecku jak pak leteli ..
Ano. Krom jineho mi opravdu neprijde snazsi radit nahoru ukazovackem nez na RF palcem.
Ano. Zkousel na XC – nechci to!
.. me tak napada .. jestli je vubec jezdis ty .. pac kdyby jsi si je vyzkousel urcite by jsi je nevychvaloval .. :)
pri pouhem vyzkouseni na miste mam problem radit na prevodnicich. pocit z paky hybajici se nahoru a dolu je mizernej. par km stacilo a mam jasno – radsi alivio packy nez XTR dualy. a to stale mluvim o XC, nikoliv FR…
no a na turistiku dualy a otočné řazení taky nejsou vhodné.
Jel jsem na tom kratsi vylet – 40km a po deseti uz jsem chtel kolo zahodit. Je sice fajn podrazovat pri brzdeni ale to zvladnu palcem, nehlede na to ze to pro me pri XC ztraci smysl.
Jen počkej, Zající!