Zdar. Zaslech sem neco o tom, ze zubate kotouce kurvi desticky (ale je mozne ze uz to u dotycneho prestalo, protoze tohle rikal kdyz mel ten kotouc novy, nezajety)… Ma s timhle nekdo zkusenosti?
Zdar. Zaslech sem neco o tom, ze zubate kotouce kurvi desticky (ale je mozne ze uz to u dotycneho prestalo, protoze tohle rikal kdyz mel ten kotouc novy, nezajety)… Ma s timhle nekdo zkusenosti?
No kurvý není to správný pojmenování. Prostě to obrousí destičky dřív. Je to náročnější na seřízení.
Staci malinko vykrivenej zub a je to nejspis v pytli s destickou. Navic tohle se mi ani nelibi a nechtel bych pod takovej kotouc padnout :) Design ala Magura Marta nebo Avid Juice je mnohem lepsi a brzdni cast je spojita.
souhlas
ja tenhle zubatej kotouc od A2z vozim a desticky to nekurvi, mam zatim BBB a cekaj na me goldfreny.
na serizeni je to stejne lehky jako s jakymkoli jinym kotoucem,nedela to zadny ABS efekt, zadny zasekavani,
ten kotouc je poradne tvrdej a jen tak ho neco nezkrivi
ty zuby neskrtaj a nenicej desticky
je tu spousta spatnejch nazoru!
Samo kdo má něco jiného než ty má špatnej názor LOL.
Takže podle mně jsou Windows XP SP2 nepadající systém, že někomu padaj tak to asi má špatnej názor :-P
von až někdo bude mít kotouč co máš ty velikostně, tu samou brzdu (třmen) , podložky redukci atd… tak možná na tom něco bude. ;-)
mne nepadaj. teda jo:-),ale jenom kdyz jim fakt nalozim:-)
Tak tak.. zalezi jen na tobe, cim si Windows zaseres.. jinak taky nepadaj
Nebo jaky kotouc byste doporucili pro brzdu Sh. LX (203)? Myslite ze by to s timhle bylo v pohode? Nebo doporucte jinej!! Dik
Rozhodně doporučuji kulatý kotouč, tahle zubatá pila nevydrží dlouho rovná a křivé zuby budou škrtat a rychle ničit destičky. Pokud budeš používat organické destičky tak stačí levný kotouč, třeba 203 od a2z za cenu okolo 500,–. Sintrované destičky vyžadují tvrdé kotouče.
Ok..a co rikate tomuhle? A nevozi ho treba nekdo?
Vcera jsem ho namontoval (203), takze skusenosti zatim zadny, ale je hezkej;-) Neni zubatej az tak mc, takze by to mohlo chodit dobre. A s jinejma Aligator kotoucema mam zkusenost, ze se to od originalu nepozna.
Já ho mam na kole a je super. nekroutí se brzdí.
Mám tyhle 203ky na biku na Saintech a v pohodě nejvíc za ty money…
Jo a ještě sem zapomněl dodat že vypadá fakt luxšusně!
mam je par tydnu na Deorkach M-525, vepredu 8", vzadu 6", brzdi to paradne, vypadaj dobre a desky urcite nezerou vic nez normalni kotouce.
ve 160mm ma 133g, takze u me je o kotoucich uz asi taky rozhodnuto :-)
Ty ses gramar – schvalne pak zvazim velkej;-)
treba avid 203 (vypada jako hayes) vazi temer 300g
Presne tenhle 180mm kotouc vozim ja vepredu s brzdou Avid BB5. Max. spokojenost
tiez som ho kupil-180 dopredu aj dozadu na Sh., vyzera naozaj dobre
Ja mozem doporucit tie kotuce co mam na bajku, za cca 800 km mi to nic nepokurvilo, tie zuby su tam celkom nahusto a plocha dosticky ktora sa nedotyka kotuca je dost mala.
tyto kotouče jsou hloupé.
vlastni zkusenost?
mel jsem subtilni kotouce od Magury, sice ne tak zubate, ale pekne se vlnily. Zkusenost nic moc, ale ne ze by odchazely desticky, ale kotouc se spatne chladil a pri dlouhych sjezdech brzda vadla. Myslim, ze kotouc je presne to misto, kde je gramareni nevhodne. Po prechodu na Sh kotouce, ktere maji vetsi hmotu a vahu stejna brzda funguje v dlouhych sjezdech bez problemu. Pod dlouhym sjezdem si ale predstavuji neco jako z Tremalza na Notu na Garde. Tam se to projevovalo. Z Hrebene do Halounu to fungovalo i s lehkym kotoucem.
tak tyhle kotouce fungujou uplne normalne a nic nekurvej. dokonce i brzdej. mozna mizej rychlejc desticky, ale nijak zasadne.
Ja bych se na to kouknul z druhe strany – (podle me) nejde tak moc o opotrebeni desticek ale vlastniho kotouce. Jelikoz je mensi stycna plocha s destickou, tak vznika vetsi merny tlak na mensi plose. Tim padem dojde k rychlejsimu opotrebeni. Nechci tady rozvijet nejake teorie, ale mam realnou zkusenost s kotoucem od Hayes HFX-9XC, kde k tomu doslo – uprostred mezi otvory. BTW – uz mam jine kotouce.
jj pravda. tydle kotuce od hayes nic nevydrzej
co je „nic“? mam ho 4 roky a je uplne v pohode…
… nekoroduje ;)
jakoze v mistech mezi tema ovalnyma dirama strasne rychle ubejva material. Fotrik mel na kole vepredu 6" a vydrzel mu asi sezonu a pul. A to neni zadny prase, brzdi trochu s predstihem a jezdi zkopce tak napohodu.