unika mi olej z vidle ale to takovym zpusobem ze kdyz vypoustim vzduch(z ventilku z nohy) tak s tim vzduchem strika i olej.. co je s tim vite to nekdo? dik za odpovedi
unika mi olej z vidle ale to takovym zpusobem ze kdyz vypoustim vzduch(z ventilku z nohy) tak s tim vzduchem strika i olej.. co je s tim vite to nekdo? dik za odpovedi
nekdo ma hodinky s vodotryskem a ty mas vidlici s olejotryskem :-)
nesmej se mi nebo budu brecet :( celkem me to stve..
ja se nesmeju to je spis rarita tak to tam nech a ukazuj to.a strika ti tlumici olej nebo jenom olej z patrony?
hele to nevim ale je ho tam celkem dost, ho jako vytejka.. ale jen kdyz to vypoustim jinak ne.a jen kdyz je tam vzduch jinak kdyz je to vyfoukly tak uz to nestrika.. vubec se v tom nevyznam..:(
to strika z ventilku nebo kdyz odsroubujes tu matici?sicenemam marzo ale melo by to bejt asi podobny.podle me je to ten olej v komore.se podivej do fotekjestlije tamnekde rozebrana.urcite je.
strika to jen kdyz to vypoustim.kdyz to vysroubuju to vicko tak ne. tak to me celkem uklidnujete.. ale nazory me stejne zajimaj
odsroubuj tu matici uplne a koukni jestli mas na pistku olej.jinej to bejt nemuze.kdyz to upustis rychle tak bude zpenenej tak se koukni a jukni na manual kolik ho tam ma bejt a pripadne dolejt.
To se mi stavalo normalne. Ale ja jsem to jednou nafouk, pak postupne upoustel dokud mi to nesedlo. Pak jsem na to tri roky nesah :-)
no u mojí MX Comp když vypouštím vzduch, tak taky trocha oleje unikne – přecijen je zpěněný a dostane se až k víčku… ale ne že by přímo stříkal, jako že mě to trefí do oka:-) jenom se to tak rozpráší…
to ja si kopuil skareba a kdyz sem ho chtel trochu upustit tak cumim do ventilku a psssssssssssssssssss a mel sem voflaklou celou hubu a skareb bez vzduchu a ja bez pumpy :-)
hehe tak to se mi stalo skoro to samy ale ja byl nastesti na benzine tak sem ji opatrne nafouk.. btw.jak zjistim kolik tam mam oleje a vadi to hodne kdyz je tam treba malo oleje??
pokud neni olej na pistku tak ti bude mozna uchazet tlak ale dobre mu to taky urcite nedela :-) no jeste v tom ventilku byla vazelina takze sem mel na ksichte kusy vazeliny a oleje:-) pohoda.kdyz semzase menil tlumici tak sem chtel zapruzit:D opet ksicht a strop a podlaha garaze naolejovana :D.urco to je jenom ten na pistu takze manual a pripadne doplnit.
a to ten tlak uchazi nejak rychle nebo po delsi dobe? a posledni otazka a uz te necham: kolik ho tam mam dolejt a co to bude znat?
stat sem myslel..
jo aha stat.tak nevim ale pocitej s tim ze kdyz budes chtit ten co tam ma bejt tak musis koupit tak po litru v mototechne takze tak 200.ale ja sem do manitou stejne nesehnal ten co tam ma bejt tak je tam jinej a nestezuje si.jak sem rek je to jen tesneni.jo a cet sem tady ze do marza se leje jenom jeden druh-jako do tlumice.to je vetsinou ten motorex myslim asi 150kc 0.5 litru ale nevim presne
rikam ze nemam marzo.najdi si manual.fakt nevim kolik to bude uchazet ale misto zjistovani kolik to bude uchazet bez oleje je podle me jednodussi ho tam dolejt a nenicit tesneni ne?:) podle me staci aby byla hladina tak 1,5 cm nad pistem.u toho o mnozstvi tolik nejde jako o tlumici. bude znat to ze bude mazat, tesnit, nenicit se a nezadrhavat.btw kdo maze ten jede :-)
Kecas tady blbosti. Tam je otevrena lazen, tudiz jeden olej pro vsechno. Utika mu ventilkem klasicky tlumici olej, a to proto ze je speneny.
2caambaro: Hladinu oleje u novych vidlic Marzocchi buhuzel udava v mililitrech, tudiz se da tezko spetne domerit kolik tam ma byt. Zkus treba napsat Bartonickovi, jestli ti neporadi. Nebo se tu mozna ozve nejaky servisak, ktery by to mohl vedet.
ja sem rikal ze marzo nemam.byla to jen domnenka :)
Aloisi, tak proč tedy dáváš zcestné rady o věcech, o kterých víš uplné nic?
nevim, z nudy?
myslim ze s tim nic neni÷) me se to taky stalo (asi je normalni ze ten tlak vzduchu sebou veme trochu oleje), jenze ja upoustel pomalicku pac sem videl ze mi tam sel trochu olej, tak sem cvhilku pockal a pak sem upoustel opatrne. ale odpoustel sem tak dvakrat abych si to doladil a nekdy od zari uz sem se toho ani nedotkl.
Je to normalni.
Vzdyt to je normalni. Mas otevrenou olejovou lazen. Kdyz olej napeni , tak paradne strika :)