• fousek

Zdar, potrebuju zjistit jakou ma pevnost slitina A1 od Speslu, nejlepe povoleny namahani. O clanku na bajku vim i dalsi odkazy na slitinu 6061 sem prosel, ale potreboval bych prave ten rozdil mezi A1 a normalni 6061.

0 0
    • Extremist  

Slitina A1 ma vynikajici pevnost, namahat ji muzes jak chces…

0 0
    • jecnak  

Tvoje starosti na moji hlavu…

0 0
      • Extremist  

To jsem jeste nevidel. Ja bych ho za takovou diskuzi nechal zavrit!

0 0
      • fousek  

Myslim ze ne, mejma starostma se nemusis vubec zabejvat 2 extermist: to by tu bylo zavrenejch uz vic lidi

0 0
        • jecnak  

Ja jen nechapu, proc je pro tebe tak dulezity jakou ma ta slitina vlatnosti. Stejne je vysledna pevnost ramu ovlivnena vic pevnosti ve svarech a promyslenosti konstrukce. Uz vubec tady nemluvim o nejakem dalsim tepelnem zpracovani hotoveho ramu… Myslim tim i objektivni kvalitou kazdeho svaru u jednotliveho kazdeho ramu. Proste to je asi stejne dulezity jako vedet z ceho je vyrobena vlozka v prachovem filtru 3. zalozniho generatoru na USS Nimitz.

0 0
          • blue  

vim minimalne o jedny organizaci, kde by to urcite resili :-)

0 0
          • fousek  

jestly-ze mi ram prasne ve svaru tak muzu tvrdit ze byl spatne svarenej, ale jestly mi prde ram u objimky tak je zcela jisty ze tam byla nevhodna sedlovka, nemyslis?

2 all:No nic muj problem sice neni vyresen, ale vsichni sme se zasmaly, ja si priste blby dotazy necham nekam jinam, mate dalsi namet na premejsleni jestly je fousek vetsi lama nez lempl, takze rekl bych ze tento threat splnil ocekavani:-)

0 0
            • jecnak  

ale jestly mi prde ram u objimky tak je zcela jisty ze tam byla nevhodna sedlovka, nemyslis nevhodna mozna, ale jiste ne z hlediska pouzite slitiny duralu v kontextu s pouzitou slitinou na ram (problem muze byt napr. o par setin mensi prumer, prilisne vytazeni sedlovky, prilisne utazeni objimky a tisic dalsich moznosti).

0 0
    • cabbage  

myslel sem ze Lempl ma titul „Lama B-F“ jistej, ale ted uz to neni tak jisty…

0 0
    • MartinXC  

A když už to sháníš, vezmi i informace o materálu M5 (S-works), ať je zřejmé, o kolik je pevnější/pruž­nější, …

0 0
      • fousek  

Material M5 je pro me krajne nezajimavy:-)

0 0
        • MartinXC  

To já jen ak, když se už po tom pídíš … Podle mě je materiál A1 levnější taiwanský výrobce a M5 dražší taiwanský výrobce, který udělá tu a tam ve výrobním procesu nějakou tu kontrolu. Pak se na to nastaví obchodní politika a marketing a je špičkový materiál A1 a neuvěřitelný M5 :-) Důležitější je prodejce, který tě nenechá ve štychu …

0 0
    • VencaV1  

Hehe, konecne zase nejaka poradna zabava na b-f. :)

0 0
    • fousek  

Tak kdyz ted rano kouknu na to co sem napsal, tak nabejvam presvedceni ze mam v hlave midlinky, doufam ze sem se timto zapsal do historie B-F na hodne dlouho a hned bude kazdy vedet s kym ma tu cest:-) Du sehnat lesenarskou trubku a kladivoformingem ji upravit do mych predstav:-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.