Zdar, potrebuju zjistit jakou ma pevnost slitina A1 od Speslu, nejlepe povoleny namahani. O clanku na bajku vim i dalsi odkazy na slitinu 6061 sem prosel, ale potreboval bych prave ten rozdil mezi A1 a normalni 6061.
Zdar, potrebuju zjistit jakou ma pevnost slitina A1 od Speslu, nejlepe povoleny namahani. O clanku na bajku vim i dalsi odkazy na slitinu 6061 sem prosel, ale potreboval bych prave ten rozdil mezi A1 a normalni 6061.
Slitina A1 ma vynikajici pevnost, namahat ji muzes jak chces…
Hmm, dik reklamni letak od Speslu sem si taky precet:-)
Nechapu, co jeste potrebujes vedet?
na to co sem se ptal, napr. Jasnejs uz to nedokazu napsat povoleny namahani by melo bejt cislo a za nim znacka MPa
Stejne nevim co by ti to reklo,musel bys to prohnat nejakym softwarem kde bys zadal napr rozmery trubek ap.Samotna pevnost materialu Ti fakt moc nerekne.Pokud to vsak musis vedet,tak zkus naspat vyrobci:)
No rekne mi to tolik, ze kdyz udelam sedlovku z mekciho materialu, tak se mi driv zlomi sedlovka nez ram, ale zas sedlovka, ktera se ohne hned jak na ni sednu je mi docela k nicemu
Jestli myslis na to co myslim ja… tak uz se zacinam smat :)
Sem rad ze sem te rozesmal, ja za to asi muzu ze maj v katalogu napsanou teleskopickou sedlovku a me daj neteleskopickou. Nakonec pride na radu varianta 2 a vice sedlovek v batohu
A ty si chces vyrobit sedlovku z materialu, ktery ma „povoleny namahani“ tesne pod hranici materialu A1… a pak ti to kolo upadne a ten ram se zlomi, protoze bude nahamahanej jinym smerem :)))
no ale to zas nebude vina sedlovky, jestlize tam bude sedlovka cumet z ramu cca 250 mm v ramu bude 100 mm tak jak to muz odnest ram kdyz ta sedlovka bude mit mensi pevnost nez sedlova trubka v ramu?
A ty myslis, ze vsechny ramy co praskly kolem sedlovy trubky mely sedlovku s pevnejsiho materialu? Co treba ocelovy ramy?
Btw. a co to proste udelat z 7075 T6 jako ta „puvodni“ sedlovka? … kdyz uz resis takovy picoviny.
ad ocel – asi tenci stena sedlovy trubky No to neni uplne spatnej napad, ale obavam se ze naka podobna trubka z tohodle materialu nebude k sehnani a navic 2×6 m trubky kvuli 200 a 200 mm neni uplne to pravy orechovy, ale zkusim to
Co kdyz to praskne ve svaru?
to uz by slo uhadat na spatnej svar, ne?
Ono kdyz uz praskne ram kvuli moc vytazeny sedlovce tak je to odhadem z 99,9% ve svaru
A co ji proste po nich chtit? Nebo si v nejhorsim proste tu sedlovku koupit…, ale to si radsi k ramu za tricet papiru budes pizlat kus trubky… ;)
No urcite znas tu veticku ze si vyrobce vyhrazuje pravo na zmenu komponentu, takze o to se nema cenu pokouset, koupil bych ji velice rad, ale na dotaz jestly pude sehnat teleskopicka sedlovka mi bylo receno ze s velkou pravdepodobnosti ne. Bude to velice specialni kus trubky:-)
Jakej ma prumer?
30,9
Vyrábí titec…
Pochopitelne, kdyz ji i k tomu ramu dodava… nebo alespon dodavat mel. Otazka je jak dobre se da u nas sehnat… tady vsichni pouzivaji 30mm… redukci?
Redukci na rozdíl 0.9mm? Možná z pixly od piva.
Pivní plech má tloušťku 0,1 mm. Než by ses dostal na 0,9 mm, tak bys byl slušně namazanej :)
Čtyři piva?
4*0,1 = dle tebe 0,9 mm matika asi neni silna stranka mozna by stacilo i jedno a kvalitne plecohvku rozstrihat je to zajimave tema
Me kolikrat taky staci jen jedno.
Desetina na poloměru jsou dvě desetiny na průměru. Mám z pivního plechu tl. 0,1 mm redukci z 27,0 na 26,8 mm.
Ne čtyřikrát, ale osmkrát. A to je 0.8mm.
A mimochodem, Tvojí silnou stránkou zase nebude čeština :-)))
a co takhle treba plechovka od kamikaze?tu sotva zmacknes..
Jako jestli by nesla pouzit na vyrobu sedlovky?
fousek by se urcite spokojil.
Tak to teda v zadnem pripade, ja potrebuju material s velmi konkretnima vlastnostma:-)
Samozrejme redukci z materialu s mensim „povolenym namahanim“ :)
Čtvrtka? :-)
No u redukce je to docela sumak, s ni se totiz zvetsuje tlustka sedlovy trubky, teda aspon bych tak rek, ale redukce se rovna jedna sedlovka v batohu
Jen jestli se tim nezvetsuje stena sedlovky… to by ti mohlo rozhodit pocty. Tu rovnici s redukci a batohem nechapu.
A taky axiom.
30,9
teleskopicka sedlovka se tu nedavno resila, dostupna dokonce v nekolika prumerech v RB
Na strankach to asi nemaj? nebo sem slepej? bohuzel se tu nezesil prumer 30,9
tak zvedni telefon a zavolej tam, nebo napis… to je hrozna degenerace, co neni na webu, to neexistuje?
souhlas sem slusne zdegenerovanej
O tom threadu vim, ale az ted sem si vsim ze tam je menovanej i prumer 30,9, proto se radsi ptam, protoze vim ze sem slepej jak patrona
jinak dik
Jo to by platilo za predpokladu zhruba stejne tloustky steny a jinych faktorech.Pokud ta sedlovka bude mit stenu 5mm tlustou,tak muze byt z uplnyho blata a stejne ti prdne ram,nebo naopak bude vyborne pruzit,tak muze byt klidne mekci a neprdne nic.
tlousku do toho samozrejme zapocitam, ale jestlyze nemam hodnotu nemuzu nic pocitat
Co kousek uriznout a zmerit ;)
na to nemam vercojk, teda na to uriznuti jo, ale na to mereni
Tak to urizni od oka ;)
no to bych si rysku ani nedelal, ale ten vercojk na mereni pevnosti nemam:-)
Blbost, modul pružnosti a modul pevnosti materiálu nemá nic společného s profilem.
Tvoje starosti na moji hlavu…
To jsem jeste nevidel. Ja bych ho za takovou diskuzi nechal zavrit!
Myslim ze ne, mejma starostma se nemusis vubec zabejvat 2 extermist: to by tu bylo zavrenejch uz vic lidi
Ja jen nechapu, proc je pro tebe tak dulezity jakou ma ta slitina vlatnosti. Stejne je vysledna pevnost ramu ovlivnena vic pevnosti ve svarech a promyslenosti konstrukce. Uz vubec tady nemluvim o nejakem dalsim tepelnem zpracovani hotoveho ramu… Myslim tim i objektivni kvalitou kazdeho svaru u jednotliveho kazdeho ramu. Proste to je asi stejne dulezity jako vedet z ceho je vyrobena vlozka v prachovem filtru 3. zalozniho generatoru na USS Nimitz.
vim minimalne o jedny organizaci, kde by to urcite resili :-)
jestly-ze mi ram prasne ve svaru tak muzu tvrdit ze byl spatne svarenej, ale jestly mi prde ram u objimky tak je zcela jisty ze tam byla nevhodna sedlovka, nemyslis?
2 all:No nic muj problem sice neni vyresen, ale vsichni sme se zasmaly, ja si priste blby dotazy necham nekam jinam, mate dalsi namet na premejsleni jestly je fousek vetsi lama nez lempl, takze rekl bych ze tento threat splnil ocekavani:-)
ale jestly mi prde ram u objimky tak je zcela jisty ze tam byla nevhodna sedlovka, nemyslis nevhodna mozna, ale jiste ne z hlediska pouzite slitiny duralu v kontextu s pouzitou slitinou na ram (problem muze byt napr. o par setin mensi prumer, prilisne vytazeni sedlovky, prilisne utazeni objimky a tisic dalsich moznosti).
Presne tak… Hledat problem v materialu sedlovky by me asi nikdy nenapadlo.
Pod to se podepisu…
myslel sem ze Lempl ma titul „Lama B-F“ jistej, ale ted uz to neni tak jisty…
A když už to sháníš, vezmi i informace o materálu M5 (S-works), ať je zřejmé, o kolik je pevnější/pružnější, …
Material M5 je pro me krajne nezajimavy:-)
To já jen ak, když se už po tom pídíš … Podle mě je materiál A1 levnější taiwanský výrobce a M5 dražší taiwanský výrobce, který udělá tu a tam ve výrobním procesu nějakou tu kontrolu. Pak se na to nastaví obchodní politika a marketing a je špičkový materiál A1 a neuvěřitelný M5 :-) Důležitější je prodejce, který tě nenechá ve štychu …
Tyhle Emka – to by měl být nějaký rozemletý kompozit rozmíchaný v hliníku, nebo tak nějak.
jo a taky litej za uplnku pod sibenici:)
S kapkou krve psa, ktery byl zabit pri uplnku kdyz zrovna zakous slepici
a taky zalezi jak to Merida svari:(
Hehe, konecne zase nejaka poradna zabava na b-f. :)
Tak kdyz ted rano kouknu na to co sem napsal, tak nabejvam presvedceni ze mam v hlave midlinky, doufam ze sem se timto zapsal do historie B-F na hodne dlouho a hned bude kazdy vedet s kym ma tu cest:-) Du sehnat lesenarskou trubku a kladivoformingem ji upravit do mych predstav:-)