doslech sem se (martixc) ze to otoceni thomsnovyho predstavce moc nefunguje,ze se to vyvakla. Jake sou vase zkusenosti ? jezdite nekdo delsi dobu s otocenym thomsonem ?
doslech sem se (martixc) ze to otoceni thomsnovyho predstavce moc nefunguje,ze se to vyvakla. Jake sou vase zkusenosti ? jezdite nekdo delsi dobu s otocenym thomsonem ?
nejezdim :-)
Proč by se to mělo vyvaklat? Jezdím takle celou sezonu a ničeho jsem si nevšimnul, ale mám docela přetažený hl. slož. Jaký je v tom podle Martina XC rozdíl, jestli ho dám do pozitivního nebo negativního úhlu? Jestli chytne vakl tak ho pošlu o dům dál, stejně je to drahej těžkej krám pro pozery.
treba ti to popise sam, me se to yda ale takz divny, psal mi ye nakz sily… myslel sem si ze ho tak mas, dik, necham to tak…
Snad to sem písne, Martinééééé :o) Se mi to zdá taky podezřelý, docela by mě to nas. takle drahej představec a tohle, že by si nenechal líbit? Možná může vzniknout problém v těch protisměrných šroubech v tom půleném bazmektu, fakt nevím. Taky to tak nechám.......
dam sem ten mejl
Zdar,
zajímá mě to, protože jsem Th.Elite vozil otočený cca půl roku a pak se jeho systém upínání začal kvedlat a povolovat a finálně vedl k mírně uvolněné horní misce hlavovky. Naměřil jsem na něm +0.2 ovalitu v podélné ose. Za rychlé jízdy (50kmh a víc v rozbitém sjezdu) se to projevovalo jako nejsité řízení (mírně) – jako vakl v nohách vidle nebo povolená hlavovka. Průvodní jev je taky vytahování ježka. Nepomohl ani Shaman utahovák – za klidu držel fest, za ostré jízdy to ořád mírně plavalo.
Mám dojem, že rozložení sil na upínací zařízení (kde upnutí se realizuje roztahováním objímky, stejně jako zatížení za jízdy) je v otočené poloze nadměrné a celé oko kolem krku vidle se začně roztahovat.
Pak jsem jej otočil, narval kolem krku pásek z plechovky od piva, hlavovku zalepil loctitem a zase to drží jako dřív.
Nové představce (upnutí metodou stahování objímky) tenhle problém nemají, bohužel jsou jen v OS velikosti …
Tož tak.
Ahoj, Martin
Potvrzuju.
Nic se nevyvakla…
maz dukaz, zkusenosti ?
Jaky potrebujes dukaz? Pokud je dobre udelany, tak se nevyvakla. Pokud je to krap, tak se ti vyvakla i pri „normalnim“ otoceni.
Povolování ježka je možný dokážu si to představit, ale pokud bude předstvec utáhnutej na fest tak by neměl být problém. Možná se z utáhnutí trošku vytáhne, jak píše. Tak se tam prostě narve plechovka od pivka a je to.
Martinez ho ma taky opacne :-) Zatim mi teda pride, ze tomu bud martin daval nehoraznej kotel(megadropy na predek) nebo blbej kus…
První ne, druhé nemůžu ani potvrdit, ani vyvrátit (po koupi jsem ho neměřil). Nicméně když byl nový, při nasazování šel velmi přesně na krk vidle a dotahoval jsem tak, že byly oba segmenty na svých stranách slícované s povchem oka představce a pohledem do obvodové štěrbiny nebylo vidět na krk vidle. Teď (i s kusem Schlossgolda to aby nevaklal na krku vidle :-) jsou oba segmenty cca 1,5mm uvnitř pod úrovní povrchu a v části obvodové spáry u rámu je vidět krk vidle.
Podobnou věc jsem zažil i s WCS představcem, kdy se při utahování časem obě strany naříznutí oka vzájemně dotýkaly.
Kdo nevěří, ať sem běží ;-)
Tfujjjj to pifkoooo, Plznička by byla lepší! Stejnou zkušenost mám u Pellsu alá Ritchey WCS.......snad to ještě tuhle sezonu vydrží a pak bude něco jiného :)
Já s tim jezdil celkem dlouho a žádnej problém, pak sem ho jezdil i otočenej nahoru a choval se uplně stejně…