Ahojte! Už je to dýl, co mi někdo slíbil tipy na zajímavá místa po Moravském krase:-) Tak bych o ně chtěla znovu poprosit, díky!
Ahojte! Už je to dýl, co mi někdo slíbil tipy na zajímavá místa po Moravském krase:-) Tak bych o ně chtěla znovu poprosit, díky!
Nejíp asi bude když vemeš mapu a pojedeš. Hezky je všude, a nejlepší místa nejsou ani na mapě…:)
ano ano a nejlepe na vyjizdce s BF:o) treba vcera jsme objevili krasny krpal u Blanska:-D
„krásný“ a „krpál“ ? To si protiřečí, ne ? Mimochodem, byli jste ještě pořád na silnici nebo už off road ?
To si vubec neprotireci nebo ty jezdis radeji kolem Kolina?-) zvlast kdyz si ten krpal muzes dat priste naopak. Byli sme very much offroad:)
Much je zatím málo, offroudu bylo až až.. A když už asfalt tak zas krpál:)
máš na mysli ten ze Sv. Kateřiny po zelené směr Blansko? :)
Ten co myslim viz. nize. Kde je Sv. Katerina? Do Blanska vede zelena ze 4 smeru, ale prestoze koukam do mapy, Kacu:o) nevidim…
od Šebrova jel jsem to vloni se splinterem. On když někde tlačí tak to těžce nese :)
Tam je jeden úsek, co se fakt asi nedá vyjet (po takovym sjezdíku a za potokem prudce doleva nahoru). Ty jsi to dal celý?
Proč zrovna já? :) Jsem to vyjet nemohl, poněvač jsem musel fotit. :)
Základní nutností v životě člověka je umění všechno umět okecat. :-)
Pro mě neni priorita kopec vyjet, pro mě je vítězství se dostat nahoru. :)
Jj, jako bych se slyšel… :-) No nic, jdu se projet, aby se ty kopce pro mě trošku zmenšily.
Uf, už jsem se lekl, že to někdo jezdíte až nahoru, zase bych měl splín.
Aha tak tohle ja (a mapa KCT taky) povazuju za soucast Kateriny. Ale som volaky zmeteny, z Kateriny vede zelena na Vranov (tou sme jeli v nedeli dolu), ze Sebrova zelena nahoru na Horice (tak se kus fakt neda – 28%, Splinter brblal:o)a nejen tam, porad: ted sem mohl lezet v posteli, sedet u obeda, … :oD a pak je drsna zelena do Blanska, ale od Novyho hradu.
to bude těch 28%. Si jenom pamatuju že to bylo mezi šebrovem a Blanskem.
Jo rikal, ze ste to spolu jeli (=tlacili:o)
Grrrr:)
Nebo myslíte, po zelene ze silnice od Vranov-Lelekovice na Svinošice?
To je jiná, ale taky slušná stojka.
To je nejvíc kultovní brněnské kopec (až na Babí lom.)
da se to pak pekne spojit s tim vysvihem od lelkovadla na babec (modra znacka myslim) a pak trada do podlesi – jeden z nejhezcich sjezdu kolem brna.
Ja, ja
Jo ten sjezdik do Podlesi je peknej,taky tam rad jezdim, lonulej tyden sem
tam vedl „druzinu“,ale brblali ze to je moc tezky:-(
Jo ale udelal sem si radost,poprve se mi podarila vyjet ta stojka na
B. lom.
tak ja mam letos skore 1:1. jak je pod tim zaverecnym utahovakem spadlej strom, tak se mi ho jednou nepovedlo objet, pokracoval sem rovne mimo cestu a zahrabal se ;) u toho sjezdiku zalezi jakou zvolis stopu, ja su macka a davam to tou strouhou vlevo O÷)
Která stojka, po červené z Lelekovic, nebo snad z Podlesí až do sedla?, nebo jenom od Vranova.
Jo jel sem od Vranova,jak se to ke konci utahuje, vlastne tam rozhoduje poslednich par metru.....a dnes jsem to nedal,asi jsem nechal moc sil Adamov-Vranov po zlute,ta proste nikdy nezklame.
A který, smím-li se zeptat ?
Takova stojka s rozbitym asfaltem u Blanska, cca 300m za odbockou na Skalni mlyn, doprava hore kopcom do Klepacova (max. 21 nebo 22% uz nevim)
Za reditelstvim CKD,vpravo pres most.To je solidni kopecek pro zahrati:)
Teď to vidím na mapě, vypadá zajímavě, asi ho budu muset zkusit, že? zatím díky:-)
U toho Klepačova to znám.Jsou tam korytka přes cestu.a napojíš se na cestu do Rudic-Jedovnic.
Ano presne tak.Na Klepacove doleva po cyklostezce,nato odbocit na turistickou znacku a do Rudice.
Který nejlepší nejsou na mapě, rád si rozšířím obzory. Pár příkladů, prosím.
Když pojedeš z Adamova kolem řeky na N.hrad,kolem občerstveni,kde mají poníky, a dojedeš k zavoře,tak za závorou na první odbočku do prava.Je to super nahoru i dolů.
…osliky, ty poniku ;))
:D a nadhernou fontanu:)
A silenou zenskou za okynkem:)
A… už nic… Až na ten bordel všude vokolo. Taková pěkná zahrádka to mohla být.. Ale je vidět, že to jsou jenom poníci převlečení za oslíky…
Ale pivko tam mají dobrý, ne? Nefiltrované černohorské sklepní .. :-)
Tak to zas jo:)
Hele, off-topis: odkud je ta fotka, co máš v profilu ?
Z těch serpentin nad Blanskem.
Hele bude ze me slavnej fotograf :-D
maji tam jeste dalsi atrakce. treba takovyho postarsiho borca, kterej se oblika jak turek. letos sem ho tam videl pokazde s turbanem na hlave :))
To bude asi Bob. Hlavní Brontík a šéf Novýho hradu.
Je to on,trosku ulet,ale proc ne:)
Nejlepší bylo, že si v roce 1990, když sme byli pomáhat zazdívat okna na věži, tak si hrál na abstinenta a nějaký rok na to se nalíval medovinou, jen to hučelo :-)
a jeste. ta cesta je normalne znacena cervenou znackou – na mape to najdes. je tam i hezky sjezdik z noveho hradu po zelene. vyjedes taky na te asfaltce podel reky u studanky.
Jo tam to znám, jezdím i z Nov. Hradu dozadu,kolem lavičky pak prudký sjezd (neznačený) a napojí se to dole kolmo na tu červenou.
Jo, jestli se tu oběví někdo z Krasu, podávejte info o stavu lesních cest .. co se blátivosti týče ;-) … dík
Rek bych, ze z vetsiny sucho. Naky bahynko se vzdycky najde, ale aspon se schladi gumy ;-)
Tam co jsme jeli – viz. prispevek o vcerejsi vyjizdce to bylo docela v pohode, blata snesitelne
Tedka v nedelu sem si projizdel kratkou trasu maratonu merida bike tour a z tech 50km jich v joo blate mohlo byt jen cca 5, zbytek v poho;-) Celkove lepsi nez loni na podzim. Tady v okoli Sloupu je to podobny, jen dal ve vyssich polohach – Nemcice, Suchy, Protivanov, to bude asi horsi. Zitra to zjistim:) Minule tyden sem ale v techto mistech narazil jeste na dost dlouhy pasy aspon 20cm vrstvy snehu na ceste, zaboril se az po naboj do bahna, kteryho bylo vsude plno a pri bordeni potoka mně fest nateklo do bot, coz v te zime nebylo zrovna nic prijmenyho. No a aby toho nebylo malo, tak sem se jaksi ztratil podle nove koupene turisticke mapy – zlata stranka vytrzena z autoatlasu:) Ten den sem videl silnicu tak rad jak jeste asi nidky. Ale jinac dobra cesta z prace:-P
Doplním; já v neděli využil m.j. část (cca 30km) té druhé smyčky. Byla převážně suchá až na pár bahenních pastí :-)
Dik za info ;-)
Tak kdyz do Moravskyho krasu, tak na Machochu, ne?:)) Jel jsem tam, kdyz jsem mel novy spd a radne jsem se na Macose pred vsema vysekal:)
A sjels to celý?:)
sjizdel jsem z horni mustku na dolni a skoncilo to prepadenim pres riditka a vykloubenim ramene, jinak v poho :-)))
To myslíš ty schody ? Jels to na fullovi, nebo na silničce:-)?
Ty schody se daji objet bokem:)
Jo, ale pak to není ten „FUN“, ale turistika.
:-))) ale ten pad byl mimo schody, teziste jsem mel moc vpredu
No jiste,vecka dostaly zabrat:)
Dobrá je žlutá z Macochy dolů na rozcestí mezi Skalním Mlýnem a Kateřinkou. Opačně je to ještě leší :-)
Nahoru je jen pro zdatnejsi:)Nahoru je taky dobra ze zlebu na Macochu,sice dela nekdy problemy skala v posledni casti stoupani,ale mam z nej vzdy radost.
To sem byl já, ta slibotechna, ale měl sem doma i v práci fofry, takže sem to musel odložit. Jednu už pro tebe mám namyšlenou, další přijdou. Hodím to sem do konce týdne, slibuju !!!
Ahoj, díky! Ale asi bude fakt nejlepší, když vemu mapu a projedu to tam celý. Když už se tam vypravím, aby to stálo za to… :-)
Tak si myslím, že včechno, úplně celý to neprojedeš, pokud nejsi Gun-Rita:-)
Zdarec, lidi já bydlím přímo v srdci Moravskýho krasu a je tam supr tras, včera sem byl konečně v lese paráda trošku vlhko ale jinak v pohodě. Moje oblíbený trasy jsou Ostrov u Macochy-směr Sloup a adbočit před rozcestím doleva a směrem na macochu a tam je pár možností bud přes Konský spády na Macochu, nebo slušným krpálem dolů do žlebu a pak třeba na Skalák. Další supr delší sjezd je Z Macochy cestou (za záchodama) dolu ke Kateřínské Jeskyni. Nevím je toho tady dost fakt nevím co dál !!! Pokud budete chtít vědět víc tak napiště… Zatím zdarec
Možná tato výletní trasa: Krpole nebo Obřany – Soběšice – Bílovice – Křtiny – Bukovina – přes Proklest na začátek Rakoveckého údolí – Kotvrdovice – Ostrov u Macochy – Sloup – Žďárná – Suchý(vykoupat) a zpět. Je to asi 55 km značkovaně nebo narazíš na značenou cyklošotolinu.
55km?ale jedna cesta ne?
Jasně, zpátky je to taky 55km, ale ty se nepočítají protože z výšky 650m spadneš na 250m a tak jedeš zadara.(..Pokus o Ftip..)