Nevíte někdo jestli to je pravda? Jeden mechanik z nejmenovaného bike shopu mi říkal že když nemám nasazené kolo ve vidlici a vlastním-li kotouč. hydry a zmáčknu za páku tak je celá brzda potom na ho…?
Nevíte někdo jestli to je pravda? Jeden mechanik z nejmenovaného bike shopu mi říkal že když nemám nasazené kolo ve vidlici a vlastním-li kotouč. hydry a zmáčknu za páku tak je celá brzda potom na ho…?
To víš, že jo a děti nosí čáp. :o)
Zjednodushene jo… :o) Na hovno neni, ale pokud ti vypadnou pistky, tak ji musis znovu naplnit a odvdusnit…
jak u které brzdy…
neni.
maximalne ji pak musis otevrit, dat pistky od sebe a odvzdusnit. nekdy to jde jenom silou a v klidu bez rozdelavani a nekterejm brzdam to je jedno.
nemá se to, musíš pak brzdu od sebe na sílu roztáhnout a určitě jí to nedělá dobře
Zrovna tohhle by mnelo byt brzde jedno, protoze kdyz menis desky, tak ji taky musish roztahnout…
zrejme tim myslel, ze pak ji musis minimalne odvzdusnit, cili jinak receno je na ho… dokud to neudelas.
Presne pisou vsichni nade mnou. Ja jsem je roztahoval sroubovakem tak 10× a zadnej problem. Jen bacha abys nedrolil desticky.
Jenomže já už snad 10× odvzdušňoval se stejnýn závěrem. Páku zmáčknu ale pístky se ani nehnou. Přitom nikde neprosakuje kapalina. Brzda byla funkční než mi bike sjel ze stojanu bez předního kola a to tak šikovně že se opřela páka o roh zdi. No a následek? Skoro vypadl jeden pístek. Tak jsem ho tam zpět lehce! nasadil a odvzdušnil ale bez úspěchu.
Skoro bych rekl ze tam asi bude nejakej problem s tim jak ti vyjel ten pistek. Asi bych to uplne rozebral, vycistil a znovu naplnil.
Mám Hayesy HFX9. Taky mě to napadlo rozebrat. Zkoušel jsem „rozpůlit“ prasátko abych se dostal lépe k pístkům ale je to zřejmě z výroby dotažené dost na fest. Nerad bych strhal hlavu u šroubu nebo jěště něco horšího. Vyčistil jsem ale páku a hadičku. Nevíte někdo jak se do toho leze? (Myslím to prasátko) Stačí povolit jen ty 2 šrouby?
Ano prase povolis tema dvema sroubama.Pistky ven ¨nejlip dostanes stlacenym vzduchem.Napln ji pak odspoda a melo by to byt OK.
Ja bez kolesa nebrzdím ani nejazdím
Hustý…a pak se pořádají cyklojízdy…