Je možné nahrávat naklikanou trasu v Oziexploreru do Edge a pak podle ní jet? Používá Edge někdo k navigaci v neznámém terénu? Předem díky za reakce
Je možné nahrávat naklikanou trasu v Oziexploreru do Edge a pak podle ní jet? Používá Edge někdo k navigaci v neznámém terénu? Předem díky za reakce
For Upload/Download – Most Garmin, Magellan, Lowrance, Eagle, Brunton/Silva and MLR GPS receivers.
Hlavní problém je v tom, že OZI není freeware a tak to nejde v každé jeho verzi :-( Já používám pro obsluhu GPS MapSource, ten přenos naklikané trasy umí.
Kolombo, přenášíš trasy do edge či do něčeho jiného? pokud jo spokojenost?
Já už jsem to tu psal jinde, ale po prvních pokusech s domácím plánováním cest jsem od toho upustil a jezdím podle sebe a pomocí GPS hlavně dokumentuji trasu. Je ale pravda, že to takhle dělám hlavně v Jizerkách, kde se já už jen velmi těžko můžu ztratit :-) Tam je jeden problém, pokud trasu naplánuješ hodně nařídko, tak z hlediska okamžité navigace je to trochu nepoužitelné, pokud plánuješ nahusto, tak je to trochu nepřehledné a aby to dávalo smysl, tak si musíš někde zapsat itinerář. Já tedy plánuji na řídko „body zájmu“(geocache a pod) a konkrétní trasu upravuji až podle terénu, času a dalších podmínek Navíc, když vyjedeš z trasy, tak je celé plánování na nic. Pokud se podaří dostat co Cyklotras (www.cyklotrasy.info) export do GPS, tak by to mohlo pomoci v naplánování trasy, ale zatím jsme ve stadiu diskusí a hlavně, aby se dalo navigovat, tak musí být přesné podklady. To vidím taky jako problém.
navigaci chápu hlavně jako pomoc pro neznámé terény v cizine www.gps-tour.info/….en/Mountain