Vyrobili jste si už sami na svého miláčka??Já si v současné době chci udělat lehounký košík.A co vy?Napište vaše návrhy, pokusy, zkušenosti,…A co takhle vyrobit šaltr??Máte nějaké plánky na výrobu mtb komponentů??
Vyrobili jste si už sami na svého miláčka??Já si v současné době chci udělat lehounký košík.A co vy?Napište vaše návrhy, pokusy, zkušenosti,…A co takhle vyrobit šaltr??Máte nějaké plánky na výrobu mtb komponentů??
Anketa: Vyrobili jste si doma něco na svého miláčka??
Joo, saltr .. to bylo neco. Saltr ala SRAM, s vahou pod 100g. A taky presmykac.
:) až nebudeš mít do čeho píchnout tak bych si u tebe objednal set kolo pod kilo :)
budeš mít lehčí? www.bicy.cz/…og/index.php?…
tento:-) www.bicy.cz/…og/index.php?…
Já si běžně dělám hlavový složení a náby, teďkonc se mi podařily i kliky – vypadaj jako XT HT II :-))))))))))))))
Z modeliny zaslepku :-)))
pajim si lanka na koncich, aby se netrepily… je to domaci vyroba komponentu? :D
a izolepa?
s tou se to blbě protahuje bovdenem. :)
ne izolepa ne.. to umi i maly dite izolepit.. pajka vyzaduje technickou zdatnost :D
Jo, asi pred deseti lety jsem si po zlomeni prvni mekke tenkostene sedlovky upravil tu druhou, ze jsem do ni narval kus ocelovy vodovodni trubky. A kdyz jsem jednou po zachyceni rohu do ploty rozlomil predstavec (zadnej ahead, ale ten starej typ), tak jsem si novej, a delsi, svaril jak jinak, taktez z vodovodni trubky. Jezdi to dodnes, kolo poslouzi parkrat za rok k doprave na ryby, ted ho vezmu na chatu, abych moh o dovoleny rano rychleji pro cerstvy housky :-)
a až budeš potřebovat zbavit se mrtvoly tak ji jednoduše uvážeš na jednu nohu představec a na druhou tu reinforced sedlovku a s klidným srdcem vrhneš do hlubin Orlíku :) žádný obavy že by vyplavala
Po revoluci to s kvalitou dílu na kola vypadalo všelijak, takže na svým prvním biku jsem se docela vyřádil. Jako první se mi nějak ohla sedlovka, vyrobil jsem tedy pevnějsí z 3/4 vodovodní trubky. Další v řadě byla věčně ohnutá zadní osa a konusy taky stály za h…o. Rozdělal jsem zadní nábu vyrazil z ní misky a narval tam průmyslový ložiska. Na výrobu osy jsem použil svorník z hlavu válců z pragy v3s. Teď v poslední době výroba futer hlavovýho složení, abych dostal sloupek vidlice 1/18" do 1" hlavové trubky. To už jsem tady někde psal.
tak jsem zvědav kam se s tou váhou košíku dostaneš…mě se poved za 7gramů,bohužel byl lehce nefunkční(samo karbon)…jinak www.krutor.cz sem tam si něco „spíchnem“…
Vykopu fosílii:
Zjistil jsem, že mi na „silničce“ praská skořápka sedla (Fizik Gobi s Ti ližinama) a jelikož je mi toho pohodlného sedla líto, napadlo mě použít ližiny na výrobu nového, koženého sedla á la brooks, které by se přizpůsobilo paní prdeli. Dělal tu někdy někdo něco takového? Kůži bych použil asi třiapůlku hovězinu, ale jak vykoumat co nejlepší uchycení té šlupky na ližiny?
Nech kus skorapky vvpredu i vzadu, a nanytuj to na to. Akorat to chce nejak predepnout, aby to pruzilo.