• mc.loki

    Ahoj

    protože sem chodí opravdu rozsáhlá komunita rozmanitých zájmů zkusím se zeptat tady i na takovou blbost jako je domácí výroba vína.

    Včera jsem naložil do demižonu rýži ( výsledný produkt se bude doufám podobat saké) a asi jsem to moc naplnil a ono to začalo bouřlivě kvasit a prošlo přes kvasnou zátku a teď je pěna i na konci kvasné zátky, kde by měla být voda přes kterou se tlačí jenom bubliny z kvašení. Myslíte že je to na závadu? Můžu to tak nechat nebo mám zkusit tu vodu nějak vyměnit?

    Jsem zvědav, kolik lidí tady má zkušenosti s výrobou domácího vína. :)

    Rýžové víno je můj první pokus. Příště zkusim něco z jablečnýho mostu, až mi někde vylisuju jablka.

    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Environmentalist  

      Ahoj, Járaa ti radí správně, že kvasnou zátku musíš vyčistit, protože by to mohlo jak zoctovatět, tak taky začít plesnivět a pak bude vše na vyhození. Jinak je dobrá zásada plnit demižón asi tak do 2/3 až 3/4, právě kvůli tomu, aby ti při bouřlivém kvašení obsah „neutekl“. Jó, už je to pár let, co jsem dělal naposledy domácí víno. Přeju ti, ať se podaří :-)

      0 0
    • hanness  

      Babicka delala vino z cerneho jerabu a nepamatuji,ze by stonala!

      0 0
    • kuba.kuba1984  

      http://howadoor.umbra.cz/…8_rijen.html

      doporučuju přečíst :)

      0 0
    • mastihuba  

      deš na to zbytečně vědecky. Kolem výroby vína se motám 30let a nikdy sme kvasný zátky nepotřebovali. Nevim jak u rýžovýho vína, ale u normálního je po ukončení kvasu potřeba provést zasíření práškovou sírou, aby se víno začlo čistit nádoa ochránil jsi jej před oxidací. Při kvasu nezapomeň míchat s kvasnicema aby všechen cukr dobře prokvasil, aby to nebylo sladký jak hovno z nutrie. Ať se dílo daří.

      0 0
      • PjSky  

        zalezi kolik toho ma, kdys mas 50tku demizon nebo dokonce sud tak mnozstvi CO2 je takove, ze zakyseleni nehrozi. Ale jestli si kvasi 5 litru ve flasce od okurek, tak lepsi ten ventil tam mit. A dost mista.

        Coz mi pripomelo domaci kombuchu :)

        Tj. kvaseny caj.

        Pozor, je v tom alkohol, jakpak by ne :)

        http://www.beltina.cz/…-napoje.html

        0 0
        • mastihuba  

          jj to sem si neuvědomil že někdo začne se základní chybou že toho dělá málo. Kdysi se tu v nějakým vlákně řešila akvaristika a jediný co si z toho pamatuju, tak je fakt že malý akvárko se blbě udržuje. :D

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.