• quassar

V sobotu jsem jel prvni zavody s Reconem (Malevil) a popravde byl jsem dost rozcarovanej. Na vyjezdech v kopcich jsem totiz zjistil ze mam najednou zdvich 2–3 cm, coz se v naslednem sjezdu samozrejme nevylepsilo. „Zdvih“ se srovnal az kdyz jsem zvednul predni kolo ale vydrzelo to jenom par kilometru. Navic to v ty vidlici pri odtizeni predniho kola tak divne „fuci“ jako by se nejak prepoustel vzduch. Myslite, ze muj problem muze souviset s timhle odstavcem v manualu: „Kdyz dofukujete vidlici, muzete videt nahly skok na manometru na pumpicce. Toto je normalni a ukazuje to, ze jsou obe komory otevreny a ze se tlak v komorach vyrovnal. Pokracujte v doplnovani vzduchu dokud nedosahnete pozadovaneho tlaku.“ Vidlici mi dofukovali v servisu (nemam pumpu), takze jsem cekal ze to bude v pohode.

0 0
    • Lišák  

Tuto vidlu neznám, ale podle toho, co tady píšeš mě to připadá, že je nějaká chyba v přepouštěcím ventilu positivní/negativní komora. Že se asi otevírá, když nemá.

0 0
    • vlk  

a už je to tady.Poruchovost single air-tak nějak jsem to čekal.Proto vždy raději beru pružinu nebo dual air.

0 0
      • lubos  

Ale tohle snad je dual-air, nebo ne ?

0 0
        • Pebe  

Recon 351 je soloair

0 0
          • lubos  

Aha, tak ale pak co je ta druha komora ? Jsem uveril Lisakovi :)

0 0
            • Pebe  

ono to má dvě komory, ale foukaj se jedním ventilem a vzduch se mezi nima (pro mě nějakým zázrakem) přepouští sám a obě komory by tak měly být na stejným tlaku.

0 0
              • lubos  

Aha, to jsem ani nevedel, ze Recon tohle ma. No tenhle automaticky system ma tusim Fox. A osobne si myslim, ze je lepsi, nez porad se hrabat v tlacich. Stejne negativka nemuze byt ani moc ani malo nafoukana.

0 0
      • Pekáček  

Taky si říkám, pružina je pružina. Konstrukční rozdíly jsou vidět tady, je to stažený ze stránek SRAM.

0 0
    • kurýr na bajku  

Já myslim vim čim to je, přece jen mám TORU a setkal sem se s tim stejným co tu popisuješ. Ovšem pokud se ti ve vidli nikdo nehrabal, tak nevim jak by se to mohlo stát. Jo a takový to fučení nezpůsobuje vzduch, ale olej.

0 0
      • quassar  

Jo to uz mi nekdo rikal, jenze ono to opravdu fuci jako by se neco nafukovalo. Tobe to fucilo pri pri zatizeni vidle nebo pri uvolneni? Me pri uvolneni. Myslis teda ze to mam zkusit poradne nafouknout?

0 0
        • kurýr na bajku  

Já bych se určitě nebál pořádnýho nafouknutí, ale jestli ti to dělá při uvolnění, tak to je skutečně něco jinýho. U mne to fučelo při stlačeni a až dole. Byl to volej. U tebe nevim co by to mohlo bejt, ale ty problémy s tlakem a spadnutím zdvihu to doprovázely taky.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.