Je vhodná wd40 na řetěz a přesmykač(popřípadně i na vidli)?A jestli ne tak co místo ní?
Je vhodná wd40 na řetěz a přesmykač(popřípadně i na vidli)?A jestli ne tak co místo ní?
na retez je vhodny nejaky mazivo urceny treba na retez :-) a na vidli bych to vubec nedaval. WD neni na mazani vhodnej olej. To spis treba GT 85 nebo TF2 a ty muzes oboje pouzit i na vidly.
místo ní třeba WD50, to je lepší
napriklad rock shox v manuale varuje pred pouzitim WD na vidlu. viac asi netreba…
WD je spis konzervat, a vstrebava vodu. Na mazani nic moc, ja to pouzivam na retez po myti kola, aby to vytahlo vodu z retezu a pak to namazu Chainstarem nebo Motorexem. Na vidlu rcite ne, pacto to asi bude deptat gufera, na vidlu pouzivam silikonovej olej, nebo TF2 nebo neco na bazi silikonu nebo teflonu…
No jelikoz je wd40 na vsechno, tak je zaroven na nic, vzdy existuje nakej lepsi olej na konkretni ucel nez wd40, ja wd40 pouzivam vetsinou kdyz neni neco jinyho v dosahu a na zasekly zamky
na rezatý šrouby taky celkem dobrá
Na rezave srouby je nejlepsi kofola… ;o)
no da se pouzit, ale na zarezly srouby je lepsi kapilarni olej specialne k tomu urceny
TF2 je podle mě nejlepší (cena vs. výkon). WD40 navíc se strašně špatně dávkuje oproti tf2
ja davam prednost TF2 nebo GT 85 ale to jsem uz dlouho nevidel nikde prodavat…nevite kde ho sehnat???
ja mam nejakej Silkal 93 od Coyote ve spreji… silikonove mazadlo
taky moc nedoporucuju, jak uz bylo receno, GT ci TF2 jsou urcite lepsi…
nejlepší na řetězy je rohloff, to je pane mazivo, to pak jede samo… ale šlapat stejně musíš:-) wd je sračka, to je v podstatě rozpouštědlo vhodný třeba na rozdělání zrezlech šroubů
omyl je to mazivo (olej) rozpuštěné v rozpouštědlu (arom. uhlovodíky) + aditiva. takže rozhodně maže. Sice málo vydrží, ale já ho s úspěchem používám
Já myslím, že je to v podstatě petrolej. Vždycky se divím, že na to někdo jezdí, možná eště na silnici, ale v terénu? Dyť to tam vydrží tak max. :10 km.
depak kdyz je sucho je to dobry, dlouho to sice nevydrzi, ale zas se tim nezasere retez, takze to jen otres a striknes a jedes. Nemusis resit zadny prani retezu atd… Netvrdim ze je to lepsi nez treba gt85 a podobny ale tenhle typ mazani mi vyhovuje
I když nejsem zelenej tak mažu ekologickým Motorexem Wet lube. V mokru docela vydrží, na sucho je prej jinej typ asi Dry, ten jsem ještě nezkoušel.
DRY neni spatnej
ale znám lepší, na to že je dry tak dost lepí, ale jinak je s ním řetez úžasně tichej takže s ním mažu :o)
na retez jo .. jako ocista, ale jsou i lepsi alternativy na presmykac .. jedine rezavej :) na vidli – v zadnem pripade
na retez, presmykac treba TF2 na vidli silikonovej olej (krome nejakych vyjimek)
vyjímky v oblasti vidlic nebo olejů.
To právě řeším jestli silikon je to samý co teflon. nevím jestli do Blacka stříkat tefloňák nebo obyčejný Silkal :)
jedno je jisty,silkalem toho moc nezkazis.
dobrá tak teda silkal.
Nevím mám pocit, že jsem tady někde četl, že teflon do vidlice ne a zase v časáku zase psali že jo, tož si vyber :o)
ja patlal na skareba silkal.na foxe taky.ikdyz toho se mi prznit silkalem nechce,tak jenom vyjimecne.
a čím ho patláš mezi tím :o)
prijde mi ze nema potrebu se domazavat.jenom nekdy otru bordel z vnitrnich nohou,kdyz mi tam esteticky vadi.
Ale taky to neni uplne to pravy, doted jsem to strikal Silkalem a byl jsem v celku spokojenej, ale ted dotahl kamos jakejsi Nemeckej silikonovej sprej (je to na strikani valcu v papirnach) a proti Silkalu je to 100 a 1 vidla chodit 100× lip a navic je to absolutne nelepivy nemastny…
ale když nám neřekneš přesně co to je, tak je celý tohle vyjádření tak říkajíc k h....... :o))))))))))
Nemam to ted u sebe a z hlavy se to nepamatuju, ale doma na to juknu…
no to je servis už se teším co vytáhneš :o)
taky to matlu silkalem a zatim se nic nedeje :) tak snad nevadi…
stříkám ho na čepy šaltru a smyku, občas na sedlovku než ji vrátim do rámu, na čepy véček když je nasazuju, do bovdenů a na lanka v místech kde je bovden – jako první pomoc, prostě tak různě, na vidli Silkal na řetěz něco od yarroline hustšího.
WD funguje jako odpuzovac vody a prevence pred rezem. Mazadlo to neni ani omylem. Na vidlici bych ti to použít skoro zakázal :)
WD 40 mazivo rozhodně je, na vidlici patří Silcal
Dá se použít TF2 na vidli??? Osobně si myslim že jo…ale…
Na Marzocchi bez problemu
Am mužu teda to GT85 v klidu použít na rock Shox psylo?
BTW: Ma nekdo stejne jako ja rad vuni WD40?;-)
jj moc! :) ale radsi mam tu teflonovou vuni TF2… :)
no mi nevoni ani nevadi, ale sousedce voni savo coz fakt nechapu
:-D zavislak na chloru
cože…závislák na foru??? :o))))))
dobre zavislacka, asi dela (la) ve spitalu :-)
TF tolik nemusim, ale to WD mi voni fakt strasne moc;-)
jsem dneska natíral zábradlí syntetikou, to by se ti asi líbilo..... mě teda jen bolí hlava :o))))
Jako syntetika mi nevoni… fakt jen to konkretni wedecko.
me uz nevoni toluen a to je co rict :-)
To me nevoni vubec (ne, ze bych to nejak cichal;-) Kamos ma obchod s autodilama a barvama a jeden pankac si tam pro toulen chodi pomerne casto;-)
Asi hodne natira ;-)
nebo dela s asfaltem :-) (kvuli toluenu, jsem zmenil tema dizertacky)
Jak zmenil kvuli toluenu tema dizertacky? Zvolil jsi po poziti radsi lehci tema?
no dal jsem si po statnicich rok pauzu a sel dodelavat ucitelstvi, po roce se prihlasil na nove tema (asfalty uz nebyly vypsany, a o novem tematu jsem vedel) po roce v labu kdy jsem mel spotrebu na myti 20 litru na den, jsem si zanedlouho uvedomil ze myju toluenem starsne rad a i navic co nemusim :-)
WD neni spatne, ale pokud nekde sezenes stary KONTOX, tak ten voni uplne unikatne. :-)
Padlista a kamos se voneli tim mazanim od GT , tusim ze to GT 85 :-))))) Prasknul sem ho! :-)
Nejen padliska a kamos:) Je to nadherny deodorant a v chodbe to vzdycky krasne vonelo, proste GT poznas:)
řetěz mažu www.progresscycle.cz/firma.asp?… teflon plus a cross country.
Vidli nemažu ani olejem ani vazelínou :-)
moj kamos zobere bike na benzinku pozica od kamosa wd-cko a strika co to da
Já stříkám WD40 na vidli do teď jsem si myslel,že jí to dělá dobře.Po přečtení příspěvku už si to nemyslim.Zkusím tedy udělat změnu.
Tak na ni nic neštříkej. Já to taky nedělám. Občas umeju nebo otřu. Jinak nic už pár let.
Jestli myslis vidlici u kola, co mas v profilu, tak se ani nedivim :-))
Kupoval jsem kolo na ježdění ne kvluli údržbě. :-) Žádný ucházející tlumiče, žádný škrtající kotouče, žádná tekoucí nebo v zimě tuhnoucí vidlice, řetěz vydží 5,5 kkm.
Tak kdyz to beres takhle tak, zkusime, kolikrat sjede moje kolo nejakou DH trat a jak daleko na ni dojede tvoje;-)
Dobře vyber trať, já vyberu místo startu. Bude ale v jiném okresu (ne v tom sousedním) Lanovky a auta zakázána, možno tlačit dle vlastního uvážení.