• mironic

Můžete mi někdo říct, jakou může mít max.vůli přední odpružená vidlice Suntour: www.srsuntour-cycling.com/…65/index.php?…

když je ve stavu uzamčení. Zkoušel jsem jednu v krámě a i když sem jí zamknul, tak měla znatelnou vůli. Má to tak být? Děkuju.

0 0
    • enjoy  

vyjadrujes se dost nestastne.. myslis,ze pruzila i v zamcenym stavu?jestli jo,tak za tohle se u foxe priplaci 4 tisice,takze bych si nestezoval:-))

0 0
    • MlokCZ  

Každá vidlice to má jinak, od úplného locku, který znemožňuje jakýkoliv pohyb (třeba Skareb) – to se mi až tak nelíbí, navíc při velký ráně je velké nebezpečí proražení (a tím i zničení) lockoutu až po např. Rebu, která má nepatrný pohyb při locku (cca do 1cm) s možností nastavení síly otevření vidlice při větší ráně – tenhle typ locku mi sedí zatím nejvíc.

0 0
      • mironic  

Tahle Suntourka je jednoduchá pružinová a při zamčení měla určitě 1cm vůli, možná víc. Já jen, jestli to není vada. Čekal jsem, ře se to ani nehne.

0 0
        • McBlacky  

čekat něco u suntouru je chyba :)

0 0
          • mironic  

Ale je to teda normální vlastnost těhle vidlic zřejmě. Časem jí možná vyměním.

0 0
        • MlokCZ  

Jestli je to pružina nebo vzduch je fuk. Zamykání je řešený přes uzavírání průtoku oleje v tlumení. Jinak u Axelů, když po locku chodila cca 2cm, tak to nebyla vlastnost, ale vadný lock a stávalo se to hrozně často a oprava byla hrozně jednoduchá (aspoň v servisu to řikali a že to museli provádět téměř u všech nových vidlic).

0 0
        • Cortez  

chyba to neni. je to prakticky stejna vidle jako xcp75 a ta ma po zamceni moznost jit asi 1.5 cm, ostatne asi jako nektery dalsi SR vidle. ale rozhodne to neni vule…

0 0
    • Daf  

Tyhle vidlice zamykani nepotrebuji ;)

0 0
      • mironic  

No mně se teda zdála hodně měkká, i když byla nastavená na tvrdo. A na měkko byla jak sádlo.

0 0
        • Daf  

Delam si legraci, ale driv tim byly suntoury nechvalne proslavene. Za jizdy se ani nehla, a jeste tam vyrobce vtipne montoval lockout :)

0 0
          • MlokCZ  

No to výš, museli to nějak pojistit. Co kdyby se náhodou vidle hnula, tak tam radši dali pro jistotu lockout.

0 0
    • svacko  

ja mam na svojej zoom chm186 (nesmiat sa:) tiez lockout,a ked ju locknem,tak vola nie je ziadna,jedine ked ju zamykam pocas jazdy,a nezamkne sa pri maximalnom zdvihu,vtedy tam mam istu volu,preto je (aspon podla mna) zamykat to v klude,resp. nezatazovat moc vidlicu pri zamykani :) s.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.