Uvažuju na zkoušku o přechodu z plášťů 2,1 resp. 2,0 na 2,25 a zjistil jsem, že všechny duše co mám jsou pro rozpětí 1,9 – 2,125 a navíc většina ultraligty. Má někdo zkušenost s použitím pro větší průměr (2,25) a neroste příliš riziko defektu?
Uvažuju na zkoušku o přechodu z plášťů 2,1 resp. 2,0 na 2,25 a zjistil jsem, že všechny duše co mám jsou pro rozpětí 1,9 – 2,125 a navíc většina ultraligty. Má někdo zkušenost s použitím pro větší průměr (2,25) a neroste příliš riziko defektu?
Bez problemu, ja se ted chystam dat dusi 1,75 – 2,1 do tripalcovky:)
je to ok, naposled jsme byli nucený dát 1,25 – 1,5 do 2,0 a pohoda, já jezdím 2,125max ultraligthy Kenda ve 2,25 RR a přežilo to řádnou kudlu na Malevilu, takže myslím že bez problémů.
130g Kendy light v pohode.
jezdim tu kombinaci co se chysts zkusit a no problem
obyc.schwalbe 1,75–2,125 sem vozil ve 2,35" neosizenym plasti. no problem..
duležitý je akorát mít dobrej (né gumovej ale textilní) krycí pásek v ráfku. Viděl jsem již ne jeden defekt kdy duše se promáčka gumovym páskem a v podstatě se v ní vystřihlo kolečko – díra pro niple.
Gumove ne, ale textilni jsou taky spatne. Nejlepsi jsou solidni pevne a sirsi plastove pasky, po bocich oble a mekke od Schwalbe. Takove modry se mi zda.
Mě se kupodivu úplně nejlíp osvědčilo kdysi použité nouzové řešení (odešla původní plastová páska a nebyl k dispozici v tu chvíli žádný otevřený obchod) a to 2× přes daná lepící elektrikářská lepenka. Pak jsem to tam nechal a vydrželo mi to ze všech řešení nejdéle (drží po 5 letech na starém kole dodnes).
2× el.paska, to by slo.
mě se plastové roztekly v ráfku při dlouhém brždění a duše to poté taky vzdala. Dnes vozím kotouče.Plast je stejně gumovej.Textýlie je OK.
Me se roztekla textilie, resp. to lepidlo, a paska se uplne srolovala, vubec nechapu, ze jsem nedostal defekt z diry na nipl.
mam dusi 1,5–1,9 v plasti 3,2 a neni problem
To jsi sundal plášť z motorky a nacpal na bike a teď se ti netočí kola ne? :-)
jeee snad poprve sem si to po sobe neprecet a ejhle,… samozrejme je tam 2,3
Bude to nachylnejsie na defekty, ale da sa.
Mam menej defektov, ked do 2.1" pouzivam duse 2.0–2.2", nez ked do toho isteho plasta pouzivam 1.5–1.95".
Kamos to vozi a v pohode, nac utracet za sirsi dusi, ktera je drazsi…
Prodejci doporučují vzít objemnější duši. Vozím plášť 2.25 s duší <2.125 normálně.