Sobota 10.6., ČT 2, 17:05 hod. – dokument o pokusu Josefa Zimovčáka. Abyste furt nečučeli jenom na fotbal :)
Sobota 10.6., ČT 2, 17:05 hod. – dokument o pokusu Josefa Zimovčáka. Abyste furt nečučeli jenom na fotbal :)
doufam, ze je to o polocase :-)
Pepa Zimovčák je pro mě borec, to co dokázal na Tour de France a na leošním Giru… má u mě obdiv!
Nejezdi na historickem kole, ale na replikach. Ale stejne si to nedovedu predstavit, hlavne z kopce dolu. Sedis prakticky nad tezistem, kdyz zabrzdis letis a nohy mas tesne pod riditkama.. Predloni na zavode Jiloviste- Zbraslav se borci rozkmitalo kolo jak prijel na ten flek kostek na zbraslavskem namesti, let to byl osklivy, nastesti se mu snad celkem nic nestalo.
Jinak letosni Jiloviste- Zbraslav (zavod historickych kol vysokych i nizkych, je povoleno na startu 3 krate slapnout a pak uz ne) se kona tuto sobotu 10/6, dopoledne predvadeni kol na namesti, start z Jiloviste byva ve 13 h. (cca 30 jezdcu po pul minute, casy 6–10 minut). K videni byvaji nadherne kousky, predvalecna celopera napriklad, odpruzene vidle aj.
ten obrázek co si tam dal…tak na tom nejezdí :-) jezdí na tom co jsem sem plácnul já
Jasne ze ne, tohle je odpruzena Pragovka z predlonsky Zbraslavi, pro zajimavost. Jeste pridam vidli, z toho kola.
tak to je solidni predchudce DHcek :D to m e motivuje dat do kupi meho Jaguara rok vyroby 1914 zatim se stale vali ve sklepe
tyyyyyvoe cannondale
To je borec ze vsech borcu :-) Kdyz jsem ho videl ve zpravach jak dre horskou etapu do kopce, tak jsem jenom nevericne kroutil hlavou
Včera jsem byl náhodou na jeho besedě – info o něm viz www.higbic.cz/ . Neskutečné. Tlačil jen sklony nad cca 23%, dolu občas jezdil i s nohami mimo šlapátek rychlostí až 50 km/hod. Nejvíce mne ale fascinovalo, jak řekl, že nemůže během jízdy zvednout zadek ze sedla a tak sedí na špatném sedle (zvláště v dešti je to prý hrozné) až 14 hodin denně, 20 dnů… Líčíl jak mu lékař výpravy (občas i během krátkých zastávek během etap) vyřezával skalpelem proleženiny (proseděniny) na zadku. Po loňském pádu na Tour navíc nemá zhojené vidění (šilhá). Přesto řekl, že by rád jel přístí rok Vueltu a někdy poté dojel Giro až do Milána, aby dokončil letošní smolný závěr akce.....
Má můj velký obdiv za to, že to po té nehodě, se kterou neměl nic společného, čestně zabalil. Takové rozhodnutí vyžaduje obrovskou morální sílu.
jj Zimovčák je klasik, jednou jsem ho potkal na Blatnickém kopci a hleděl jsem na něho jak na zjevení :-D obdivuju jak ladně ten kopec zdolával..
je to maniak
teď v sobotu byl na dvojce dokument, jak jel to Giro. Blázen, šílenec, borec.. Kopce jak kráva, tlačil až na 18% stoupání, sjezdy kapitola sama pro sebe, stejně tak průjezd zatáček za mokra. Nechápu..
videls, jak se do zakrut naklanel?? jako na sajdkarach :-o bych se po.ral uz na 1. sjezdu!! evidentne Giro pojali lepe nez TdF. (servis, doprovod cital 20 lidi). akorat me zarazilo, ze i po padu na TdF vozil prilbu jen ve sjezdech… a ti policajti, ti jim davali sodu :-/
viděl a nechápu..přilbu (resp. jen ve sjezdech) taky moc nechápu, ale asi není dostatečně stylová na historickém kole, i když ten růžový dres taky ne -;) Ale třeba si říká, že než spadne z těch dvou metrů na zem, tak tam stačí dát ruce (před TdF si to určitě říkal taky…) jinak ale klobouk dolů
Jsem Zimovčáka potkal v sobotu, jak jsem přijížděl do Kyjova. Projížděl autem Kyjovem a to vysoké kolo měl na střeše auta :)
asi tam jsou jen vysoké podjezdy..
Pro ty co to nevideli tady je to na webu (bohuzel rozdelene po 30mb castech, vic mi jaksi nechce nas firewall dovolit). Spustte bat soubor (ten posledni niz v seznamu) a ono se vam to spoji do vysledneho avi. Linuxari si to spoji z command lajny :-)
www.filefactory.com/?… www.filefactory.com/?… www.filefactory.com/?… www.filefactory.com/?… www.filefactory.com/?… www.filefactory.com/?… www.filefactory.com/?…
Sakra ten posledni link v minulem seznamu nejak nechodi, pouzijte misto nej toto: www.filefactory.com/?…
sorry ten inet je dneska nejaky diwny