chtel bych se zeptat na vase zkusenosti nebo nazory jestli je lepsi sram x.7 nebo shimano lx pripadne co vyjde levneji
chtel bych se zeptat na vase zkusenosti nebo nazory jestli je lepsi sram x.7 nebo shimano lx pripadne co vyjde levneji
X.7 je jasná volba, malý bobe.
x7 prehazka je sice fajn, ale stejne ako dualy ani packy a GS od sramu nie je nic moc. jazdit sa s tym da, ale su aj lepsie :-)
imho SRAM packy jsou nejlepsi reseni, jaky bylo na razeni vymysleno – RF jejich urovne nedosahuje, o GS nebo dualech se ani nema cenu bavit.
si to cele domotal. sa pozri, co som napisal ja. mimo ine sa so sram packami neda radit postojacky
v cem sou lepsi a cena??
neber to vazne, ale ergonomia nie je najlepsia, v tomto vedie suverenne RF od Shimana. ale ak nezavodis, da sa zvyknut aj na ine
včem je konkrétně GF lepší než Sram. Já osobně považuju situaci, kdy můžu mít pořád ukazováček na brzdové páce, palcem pohodlně řadit (tím pádem klidně brzdit, a zárověn podřazovat) a ostatníma prstama držet řidítka, jako naprosto ideální a ergonomicky dotaženou.
GF=RF? väcsinou nemusim brzdit, ked radim smerom nadol. neviem, nejako mi to pripadalo, ako jazdit na DX spred 15tich rokov :-)
jo já se přepsal nebyl myšlen samozřejmě GF=Gripshift ale RF=rapidFire :o)
po šesti nebo sedmi letech se Shimanem sem okusil Sram a už nikdy nechci jinak… Sram je mnohem pohodlnější, lepší chod a chování přehazky…
prehadzovacka mozno, no ja som so shimanom nikdy nemal problem..
Tak to si nejezdil Deore na sněhu :o)
ja taky ne, ale to neznamena ze neni neco lepsiho :-)
Opravdu otázka vkusu, jezdil jsem hodně let RF, pak rok dualy a teď jezdím Sram páčky. Nic z toho není špatný, na všem se dá v pohodě jezdit. Kdybych si ale měl vybrat, tak moje pořadí od nejlepšího by bylo:
Takže třeba pro mě je RF nejhorší (ale jak jsem psal na začátku, tak se dá dobře jezdit se všim, takže i s RF).
A na GS jsem zapoměl, protože ten mě osobně vůbec nesedne a nesnášim ho. Ale tim opět netvrdim, že je špatný.
v cem je lepsi a proc
Shimano už se teď nenosí. Sram není inverza a líp snáší nečistoty.
a co si myslis o roch shox judy j3
to nema s radenim nic spolocne :-)
tak pardon pane
Měl sem jí v ruce jen jednou a to úplně novou, takže nemůžu objektivně posoudit jak to bude vypadat za měsíc. Ale její předchůdkyně fungovala jen do prvního deště.
pevna, tesi ma
ani s vidlici…
:-)
ty voe lol asi by to chtelo dalsi thread s nazvem „Nejake nove poznatky o J3???????“
Já už se bál že na vidlu zapomene :))
:DDDDDD, tak dobre jsem se dlouho nezasmal!
Bral bych Sram v jakékoliv podobě :o) Nemůžu přímo porovnat, měl jsem předtím deore, o životnosti toho taky zatím moc říct nemůžu, páč mám X-7 asi 14 dní, ale prostě mě to chytlo – páčky jsou super a mají perfektní tuhý a krátký chod – teda aspoň ta na přehazku. Na smyk je chod delší než Shimano – to je pravda, asi zatím jediná nevýhoda co jsem zjistil. Ale celkově mě to sedí mnohem víc než RF id Shim.
rozhodne X-7,rekl bych, ze je i lepsi nez XT
v com?
hlavne presnost a citlivost razeni
nevies si nastavit prehadzovacku?
Sram
Sram
Sram
Sram
Sram
Sram
Sram
sa ti zasekla klavesnica
ne, to sou následky celodenního učení diferenciálních rovnic:-D
ze by numericke metody? :-D
Numera ještě ne, musím dodělat MAT3 ze zimy:-( a jelikož mi to nejde, tak v úterý vyletím, takže budu mít poslední výstřel v září:-((((((((((( snad neminu…
Taky tam jdu a vidim to stejně… :-D
Sram
Sram
a ještě jednou Sram…
:-P
a nieco k teme?
shimano
k tétvé nic:-)
shimano
a do trojky shimano :-)
stejne to vidim na shimano protoze sem nasel v akci lx radici i brzdove za 1700
a pokud nekdo mate tip na nejakou vidlici do 4000 tak plz napiste sem zmaten a vubec nevim co koupit
pyco
reba? ne e
J3 pyco!!!!!forever!!!! reba no more!!!!!
nieco jazdene v dobrom stave. alebo ocelovu :)
dobre.J3 je fakt super vidla jezdim ji uz asi 8 let a mozna lepsi nez fox apod.tlumeni je uplne super na tyhle vidli a da se predelat i na zdvih 200 a protoze ma super tenky nohy tak je super lehka ale zase tuha takze klidne tam muzes dat i kotouc 280mm.proste ber J3 a nic jionbyho.fakt skvela vidle.
pravdepodobne mas starou j3 ?? nebo novou tak asi byhc ji bral protoze za tu cenu lock tlumeni a nastaveni 125mm je pecka
megalol:DDDDDDD ne ja mam starou J3 asi 10 let ale je to prototyp roku 2012 protoze ty J3 se zacaly delat asi minulej rok myslim.
takze mas tu novou jezis zmatek
on si z tebe dela pycu rebo :-)
nekaz to ;))
taky lol:D
Tak to se hned tak nevidi :D:D:D:D:D
zajimavy ja si to ctu porad ale smeju se porad vic a vic :D
Uaaaaaaaaaaaaa :D :o)))))))))))))))))))))))))))
ne prosimte nech me prosiiiiiim budu uz hodnej
hele zkus si precist co sem psal o kousek vejs a sezen si vsechny thready co si tady udelal za posledni tejden a precti si je a pak mi zkus odpovedet jestli to co sem psal ted jestli muzu myslet vazne…
jinak napoveda:nikdy sem J3 nejezdil a jezdit nebudu protoze mam blacka a zatim fakt menit nechci.kdyby si misto zakladani threadu cet inzeraty na netu tak zjistis ze nekdo prodaval blacka spv za 4litry!!!!
Si došetři pár stovek a kup si TORU, lépe nepořídíš.
na rebu nemam vole rek sem do 4000 kdyz mi sezenes rebu v dobrem stavu za 4000 a na vcka tak mozna
podle me to hrajes.ale asi si si splet thread.mel by si ty hlasky psat sem www.bike-forum.cz/…2/forum.html#…
ja sem prosel plnou prdel bazaru ale blacka za 4 sem envidel tak dik kupuju axela
ma spravdu sme asi dement a jeste slepej ivelo.cz/bazar/inzerat.php?l=10&kateg=&rubr=&od=40
btw uz se nauc radit prispevky
:-) veru, radit prispevky !!!
teď si pomalu zvykám na páčky od sramu(asi 300km) a jsou v pohodě, líp se ovládaj nez RF, ale dost často si ve sjezdu omylem přeřadim:-/ GS nic nenahradí…
Muhehe. Kdyz si u pacek radis omylem, co jsi delal s GS? :-D
no právě že tam nic nepřekáží, zase na přeřazení si přehmatávám(ale to dělám i bez řazení:) holt mi ty páčky poblíž gripu překážej…
Nejlepší je půjčit si kolo s tím co nemáš a vyzkoušet. S RF sice musím pouštět brzdy coš mě štve, ale co nadělám, páčky od sramu mi nesedly a stačilo mi na tento poznatek hodinu se s nima projet.
at si kazdy vyhodi penize za co chce.ja uz bych je za triggery nevyhodil.natoz gripshifty s mikroindexem na presmykaci..takovej fajnsmekr fakt nejsem.
no jen nevím proč srovnáváš X7 s lx.většinou se srovnávají komponenty ve stejných cenových relací tedy X7 a XT. a jak x7 tak XT řadí velice dobře.Já mám rád inverzní a Shimano páčjky a tak volím xt.
No protože SRAM to má tak seřazený. Taky nesrovnáváš X.9 a XTR.
Ale jaké seřazení.Nikdy nikdo netvrdil nic o rovnosti sad.nikdy nevydalo shimano ani sram žádnou porovnávací tabulku.To si tu jen my tak srovnáváme.A mě osobně vždy přijde logištější porovnávat věci podle cenové hladiny.Prostě co za své peníze mohu dostat a co je z toho nejlepší.
No vzdyt X.9 a XT v podobne cenove hladine jsou. www.bagbike.cz/?… www.bagbike.cz/?…
ono asi jak co.Třeba ceny přehazovaček-to je jiná.
Chtel bych jenom vyvratit mytus kolem X7, zadnej zazrak to neni. Tata to ma uz treti sezonu, najeto cca 12000km. Ze zacatku to byla parada, ted nechodi nijak zazracne, prehazka ma vakl, uz to je i docela problem sestelovat. Kdybych se ted znovu rozhodovat, co tam dam, zvolil bych packy LX a starou XT prehazku s normalnim chodem. Cenove ± stejne.
To je fajn…mne nevydrzela X.7 prehazka ani polovinu a s vaklem jako krava vletela do dratu…ted vozim 105tku 2006 a jsem spokojenej :)
Kdyz jsem videl jak vypadaj sramy prehazky po sezone zavodniho pouzivani, tak me presla chut. O zlomenych carbon voditkach X.0 ani nemluvim. Zustanu si v klidu u RF a silnicnich prehazovacek.
Protože tomu nerozumíš a nikdo z B-F tomu nerozumí, teda krom mně. Kdo tomu rozumí, tak vozí DUROLUX ;-)
k LX sem se este nesnizil, ale mam XT i X7. X7 radi rychlejc a mozna i lip, coz ale muze byt tim ze je narozdil od XT novy. XT je zas bytelnejsi a IMHO hezci. oboje ovladam pouze palcem. U X7 se mi podarilo prijit o packu co se s ni radi vzadu dolu. ani moc prace to nedalo – v podstate ani nevim cim a jak se mi to podarilo :-/ nahradni dily neexistujou…a packy se prodavaj jen v paru…
secteno a podtrzeno to je uplne fuk co vyberes, oboje funguje rovnocenne :-)
Jojo, taky myslim ze je to uplne jedno. Ja mam na kole sedm let stare Alivio a krome sem tam drobneho sestelovani sem nikdy nemel problem :) Pritelkyne ma kompletni vybavu STX a take zadny problem, naopak na ni neda dopustit. Ale ani Sramu bych se nebal, vsude jsou o nem jen pozitivni reakce, ono to vzdycky nejak radit bude, jsou asi dulezitejsi veci :)
ja mam sram7 radenie Gripshift+prehadz okolo4–5rokov.Za tu cenu nie je nic lepsie. Skus rozobrat sramacke radenie-Gripshift. Prekvapi ta genialna jednoduchost /od amikov by som to necakal/.Rozober Shimano-to je ako hodinky, jemna mechanika, no otras! Prehadz Sram ma lepsi chod,je presnejsi a rychlejsi, navyse bovden ide priamo a netvori trapny obluk ako pri vsetkych shimanach. Volakedy mal Sram na stranke WE DON'T MAKE A FISHING EQUIPMENT!
Jo jo, to byla ještě klasika :o). Stará dobrá řada 7.0 byla spolu s geniálním a krásným STX patří rozhodně mezi ot nejpovedenější co se na bajk zatím vyrobilo :o)
to je sice všechno pěkné, ale když se s GS někomu blbě řadí… (tak je mi celá ta geniální jednoduchost na h… )
To s těma prutama je good :-P
sram
Dualy XT :)…