Jezdnil jsem jen MICHELIN axial-bi sport, megalium, speedium nejlíp dopadly axial-bi sport ale ty se už dlouho nedělají. Nové speedium je made in taiwan a nic moc a kromě toho se mi sjel vzadu po 3500km (loni made in france 6000Km)
Jezdnil jsem jen MICHELIN axial-bi sport, megalium, speedium nejlíp dopadly axial-bi sport ale ty se už dlouho nedělají. Nové speedium je made in taiwan a nic moc a kromě toho se mi sjel vzadu po 3500km (loni made in france 6000Km)
Jezdil jsem Vittorie a Hutchinsony a od te doby co jsem vyzkousel Micheliny, tak na ne nedam dopustit. Od Vittorky jsem jezdil nekolik kevlarovych modelu a vzdy jsem skoncil tim, ze se plast zacal trhat mezi tim barevnym behounem a bokem driv nez jsem stihnul gumu sjet. Hutchinsonum zase hodne rychle puchreli boky a lezly z nich chlupy. Od Michelinu jsem jezdil levne Axialy a Speedia a opravdu maximalni spokojenost. Ted jezdim Pro2 Race a je to to nejlepsi co jsem kdy na kole mel. Skvele jedou a i drzi jak na suche tak i mokre silnici.
Já jen hledím 6000 Km na jedněch pláštích??? Já mám taky Pro Racy II a 2000 Km už je na nich moc a moc znát. Chci zkusit Contitnetal Force + Attack. Prý jsou dobré. Máte s tím nějaké zkušenosti?? Jo a co se týče plášťů do mokra, ani tech Pro Race II bych se nebál. Jen bych trochu odfoukl…
sjíždím to až se někde na běhounu oběví trhlina s vlákny
mam nejake micheliny celocervene myslim,ze se menujou performance
Axialy jsem měl kdysi taky. Vydrží fakt hodně, ale na úkor adheze. Moc jistě jsem se na nich necítil.
a co Ritchey Race Slick Pro
Neznám. Na silnici jsem toho moc nevystřídal. Jezdil jsem dříve na 700×20 a teď mám Pro Racy 700×23. Jak už jsem ale napsal, tak uvažuji nad Continentaly Force/Attack, ale neznám nikoho, co s nima mají zkušenosti.
mam ty ritchey race slick pro, na suchu to jede supr,ale pokud mas mokrou silnici,tak to klouze jako cip – jedou pekne prselo,uz sem dojizdel domu a na krozovatce jsem jen sundaval nohu s naslapu a pribrzdil a jak sem trhnul nohou tak sem mel zadni kolo skoro pred sebou,jako na skluzavce:-)
Jo a kloužou i na ledu. Na suchu mám s nima taky velmi dobrou zkušenost a jsou i pohodlný.
Jazdim Continental GP3000 a maju podla mna velmi dobre jazdne vlastnosti aj za mokra (dokonca aj na snehu slusne podrzia).
Já mám Detonátory :) od Maxissa a stačí mi to :)
Letos mam Vittorie Rubino, nejaky ten stredni typ s vic TPI (650kc). Jizdni vlastnosti jsou prakticky stejny jako Micheliny co sem jezdil v poslednich letech (Axial, Speedium, Meganium ci jak to bylo :-) V desti nemam problemy … ale je to mozna spis tim, ze moc neriskuju, nez ze by byly nejak extra dobry.
Podle mě taky Rubina na mokru držely líp než Speedia se vzorkem. Ale ty Speedia jsem stejně za chvilku sjel a zahodil, moc toho nevydržely. A skoro bych řekl, že na mokru byly Rubina lepší i než ProRace2, i když jsou oboje bez vzorku. Ale možná se mi to jen zdá…
Jednou sem cetl rozhovor se sefem Tufa a ten rikal, ze na silnicnich plastich je jakykoli dezen nesmysl, ze idelni jsou uplne hladky … ale, ze lidi hladky nechtej kupovat, tak vyrobci 99% delaj zoubky.
Něco na tom bude. Při tak malé styčné ploše, jakou má silniční plášť, je to jedno. Četl jsem rozhovor s jedním silničním jezdcem – nevzpomenu si na jméno – ptalu se jej jaký je rozdíl mezi jízdou mokro/sucho a on mluvil pouze o tom, že za mokra odfukuje. O žádné výměně nebo speciálních pláštích do mokra řeč nebyla.
Je to tak, proto na jednici jezdím Panaracer Stradius Extreme a rvu do nich tuším 12 atmosfér :)
Momentálně jezdím Schwalbe Stelvio a sem spokojen, ze všech plášťů na mě zatím co sem viděl působil nejsympatičtěji a boky podržej v zatáčce i v mokru, ale moc sem jich neviděl:-) rozhodně zůstanu u Schwalbe i kdybych měl kupovat nový:-) a do deště dělaj verzi „rain“
mám je teď na kole, ale znovu už je nepořídím. Nelíbí se mi ojíždění do hrnata, špatný chování na hrubým povrchu (buď jsou měkké do stran a plavou nebo odskakujou)
aha, tak nic, půjdu zkusit zamachrovat jinam:-)
někomu s menší vahou můžou vyhovovat, ale mě ne.
no do mokra by měly bejt dělaný tydle IRC www.zamo.cz/…et/7412.html a jednou celkem pěkně.řekl bych že se to dá srovnat s michelinama pro2race co sem jezdil předtim.
Continental GP 3000 www.bike-forum.cz/…3/forum.html#…