• ra.f1

Zrovna jsem dočetl vaši diskusi o silničních řidítkách a bolestech dlaní a chtěl bych se na tato témata zeptat. Kdo z vás má praktickou zkušenost s karbonovými řidítky s aero profilem? Hodlám zakoupit z druhé ruky Deda Synapsi Carbon a mám trošku obavu, neb jsem narostl až na 95kg (ale prej nejsem tlustej :), že budou příliš měkkkký. Hlavní, co mě vede k jejich koupi je snaha odstranit bolesti dlaní při delším švihu.
    Ač jsem žiletka nepohrdnu ani názorem bajkerů na karbonová řidítka – pevnost vs. pružnost. Dík za názory

0 0
    • mara53  

do takovýho obchodu bych teda nešel – cokoliv z carbonu jetýho – nikdy nevíš,jakou to dostalo ránu, spadne ti kolo (je jedno,jestli bajk nebo žiletka) a díl může být okamžitě „načnutý“-nalomený,porušená struktura lepených vláken. A zrovna řidítka ??? No nevím, jestli nenašetřit na nový… Aby jsis jednou nenadával !!!!

0 0
      • ra.f1  

Přesně v tomto bodě mi to nejvíc drhne. Co když s tím už někdo lehnul a já to mám teď prubnout na sobě, jestli mě to udrží. Jenomže nové jsou za 18 a to už hodně bolí.Risk je sice někdy i zisk, ale rozflágat kvůli tomu celý kolo a jěště k tomu sebe se mi taky moc nechce.

0 0
      • Davit  

Souhlas. Měl sem na biku rovný celokarbon Tioga, tlumení jemnejch vibrací parádní, tuhost na moji muší váhu bez připomínek. Ale jednou sem v celkem slušný rychlosti trefil rohem zrcátko u auta. Rodla v klidu, nic nebylo poznat (!) a za týden sem to jen tak zlehka položil v malé rychlosti a rodla na cucky až karbonový vlákna lítaly. Takže já se rozhodně přikláním k názoru, že karbon z druhé ruky na řidítka nebrat.

0 0
    • Tesi  

když mrkneš na mýho koloucha, tak tam jsou karbonový WCS Ritchey a jezdím je druhým rokem a nešetřím. mám 140 kg± proti tvrdýmu hliníku paráda, chytěj jemný otřesy co vidle neveme, ale ruce bolej taky, zvlášť když je dlouho jedna poloha

0 0
      • Lister  

s tou váhou to myslíš vážně??? Jako taky nejsem žádněj chrt, ale takhle bych narůst nechtěl :o)

0 0
    • ziki007  

No já vozim rovný bajkový BBB fibertop a úplná spokojenost.Tlumí parádně vibrace a tuhost je na mojí „silovou“ (:-)) jízdu ouplně dostatečná,vážim 73 kilos.Ale je to kombinace hliník+karbonovej oplet. A je fakt,ze z druhý ruky bych je taky nebral,do karbonu nevidíš…

0 0
    • maxtor  

Já bych se těch z druhé ruky nijak nebál. Pokud jsou z holého carbonu, tak poznáš napohled, jestli jsou nebo nejsou v pořádku. Já vozím Pellsy antomic OV a jsou naprosto geniální. Parádně tlumí a skvěle se drží. Doporučuji všem.

0 0
      • ra.f1  

Mám tě rád hochu, konečně nějaká příznívá zpráva. Už se mi mírně svírala prdýlka, že mě budete všichni odrazovat, já se do těch řidítek totiž zamiloval na první pohled (to se mi stalo naposledy v 16-ti). Ale pro konečné rozhodnutí si rád přečtu jak + tak i – názory.

0 0
        • maxtor  

Ty wole, teď jsem na ty tvoze zamilované řidítka hleděl. Jsou super. Tyhle anatomické řidítka mají jen jednu nevýhodu. Dát na ně tachometr je u některých typů tacháků neřešitelný problém. To jsem vyřešil Flight Deckem, ale světlo, které je taky občas potřeba, byl pro mě nadlidský úkol. Nevítě někdo o něčem???

0 0
          • ra.f1  

Hele už jsem viděl přilby, které měly zabudované blikačky, ale jenom červené vzadu, na upínacím mechanismu. Ale dopředu si můžeš koupit čelovku, tu dáš i na přilbu a výhoda … kam koukáš, tam i svítíš.

0 0
            • maxtor  

Taky mě to napadlo. Přilbu ale mám a měnit ji nechci. A řidítka taky ne. Jediné, co mě napadlo, je jezdit s baterkou v puse:-)

0 0
              • Bobo  

Řešení snadný. Tachák a tepák na držák a halogeny na helmu. Vše samodomo, design přiměřený, cena mírná. Foto obého už jsem sem někdy někam dával.

0 0
    • Bobo  

Plochá karbonová určitě ano, rozdíl to je. Ikdyž na bolest dlaní víc platí zapracovat na správným posedu. Loni jsem vyměnil duralový oblouky za karbonový a potíže se zádama a ramenem polevily. Úplně ne, ale o dost.

0 0
      • ra.f1  

No už se na ně třesu, ale, prosím tě, jak je to s tou tuhostí. Já se občas poperu v posilovně s nějakým tím železem a mám obavu, abych ta řidítka neurval když si stoupnu do pedálů a trošku za ně zatahám. Slyšel jsem, že karbonové představce, a to se možná týká i integrovaných s řidítky, jsou strašně měkký.

0 0
        • Bobo  

Neřek bych, že se to nějak extra kroutí, ale zas nejsem žádnej spurter, abych za ně bral, až mi zůstanou v ruce.

0 0
      • maxtor  

Souhlas S Bobem. Nějak se mi ale nezdá to, že ty řidítka jsou v jednom kuse s představcem. Co když ti nebude vyhovovat jejich sklon, což se může celkem snadno stát??

0 0
        • Bobo  

Holt musíš vybírat velikost dvojnásob pečlivějc. Když netrefíš, pak je to vzhledem k ceně docela trágoška. Ale bral bych je, jsou nádherný. Asi budu šetřit :-).

0 0
          • Vrci  

Nejde ani tak o velikost, ale úhel hlavové trubky, který neni u všech kol stejný, takže i když vezmeš stejnou délku a šířku jako máš tak můžeš mít problém stejně ajko s natočením beranů v představci. Já o nich ani neuvažuju protože 13/46 se nedělá.

0 0
            • Bobo  

No nevim. Že by byl takovej problém v úchopu těch ±5 stupňů, co tak může být rozdíl u běžných rámů ? A to vlastně ještě v úchopu pouze nahoře.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.