Ač jsem podle rozkazu týden hledal, nakonec se musím zeptat takto samosatatně. Mám relativně nové kolo (teď v létě kopený Trek 6700 najeto zatím jen cca 400 km neb jsem neměl zatím moc času a nějaké zdravotní potíže) nicméně už od začátku jsem věděl, že některé komponenty na kole jsou jen provizorium – mezi ně patří náby a kola celkově. Jsou na tom od fabriky Bontrangery Selecty na kotoučích a mám pocit že můj styl jízdy (rád blbnu v terénu když je příležitost) a mou tělesnou stavbu (100 Kg a celkem vytáhlá postava) hůř zvládají a hlavně asi nebudou zvládat dlouho (už teď někdy malinko zadrhnou apod.
Uvažuji proto trochu preventivně o tom, co přijde po nich.
Mé preference jsou (v tomto pořadí):
- Spolehlivost a robusnost a pokud možno nulová údržba a štelování;
- Vzhled (přiznám se otevřeně, když už si dělám radost, chci ať to podle toho vypadá k světu);
- Váha (při mé celkové váze a důrazu na výdřž mě pár gramů netrápí);
U stávajících kol se také skoro pořád ozývají dráty (takové jemné lupání), kterému bych se u nástupců rád vyhnul.
Proto dotaz – s ohledem na preference a mé parametry doporučujete spíše:
- Zapletená kola nebo si poskládat nějakou hybridní kombinaci náb, ráfků a drátů – pokud celá kola tak jaká (rád bych něco osvědčeného, uvožoval jsem o Crossmaxech XL, která vypadají sexy, ale zde v B-F jsem našel mnoho threadů se společným jmenovatelem, že CM nejsou tak úplně bez potíží, hodně lídí tu nicméně chválí unisono DTčka (z těch dostupných), ale rád bych to měl „posvěcené“ i s ohledem na to, co od toho čekám (viz výše);
- S ohledem na preferenci odstranění pazvuků drátů, má při mé váze smysl uvažovat o něčem jako jsou radiální výplety bez křížení, nebo rovné patky drátů u Mavicu a podobně, nebo to nemá moc vliv.
Pokud by to šlo, raději bych něco s menším počtem třeba o trochu silnějších drátů (čistě proto, že se mi to líbí).
Dává ten dotaz takto smysl ? – přiznávám bez mučení, že celkově toho moc najeto nemám a s laborováním s díly zkušenost nulovou, takže možná nevím přesně co vlastně hledám. Přesto díky za pomoc.