Jaky by ste mi doporucili bovdeny,na nokony nemam a uplne obycejny zase nechci.Budou na mechanicky avidy,takze nejaky s co nejmensim trenim…
Jaky by ste mi doporucili bovdeny,na nokony nemam a uplne obycejny zase nechci.Budou na mechanicky avidy,takze nejaky s co nejmensim trenim…
aligátor – co mám já tak jsou univerzální – vinuté a přez to ještě pletené, používám, je na řazení a spokojenost, na pohmat jsou hodně tvrdé, tak to chce celkem přesně nastříhat protože se moc neposkládají – a pokud jde o stříhání, tak to chce buď flexu, nebo pořádný kleště, kombinačkama to nešlo ani kladivem :o)
A mas je s normalniho kramu nebo nekde z netu?kdyz to vezmes flexou tak se tam ta vlozka pro lanko musi asi dost rozsmelcovat ne?
Ja je vzal normalnima stipackama co mam v praci:)
Bylo to tady uz vicekrat – projed si historii… Z vice recenzi je vsak zrejme, ze Aligatory prilis nepomahaji k lepsimu brzdnemu ucinku. Zainvestovat se proto moc nevyplati. Lepsim resenim je castejsi vymena obyc. bovdenu (zvlast kdyz jezdis v prasnem prostredi a za neprizne pocasi)
Takze bovdeny s podelnyma dratama+teflon a dovnitr nerez hlazeny lanko?souhlas?:o)a kde to v plzni koupim,zeptam se radsi predem nez to tu zacnu vsechno obihat:o))
Souhlas. Ale lanko nemusi byt nezbytne nerez. Pokud ho budes pravidelne menit, tak muze byt klidne i obyc. Ja ho pouzivam proto, ze jdou konce pajet cinem (na nerez se ti cin nechytne). Jinak, kdyz menis bovdeny tak i s lankama, to je asi jasne. Plzen neznam, ale tohle vse by meli mit v temer kazde cykloprodejne (servisu)
no tak já jsem teda kupoval ty aligátory ve Velo Plzen, ale kde to je ti neřeknu, já to měl korespondenčně :o)
Jo kde je velo vim,na nasem krasnym(rozkopanym)namesticku:o)) A na kolik te vysli?
já ti přesně nevím, ale byly určitě levnější než oficiálně od cykloprofi :o) www.cykloprofi.cz/katalog.php?… mám ty LY – 186
Ok,jdu do nich taky…teda jestli je budou mit:o)
mám na jednom kole ty černé LY – 186 a n druhém ty stříbrné LY – 888. Doporučuji vzít ty stříbrné. LZ- 186 mi z nich po delší době vyjížděly ty podélné dráty.A ještě z osobních zkušeností ti poradím- si k nim kup nerezová lanka.Klasická v tom nějak drhnou.Nerez jsou bezproblému.
Nepripadji ti moc tvrdy? Mam je taky a kdyz jsem mel jeste Dorko, tak jsem ho u prehazky zalomil, nejsou prave moc ohebny.
A nevíš, kde na netu se dají sehnat Nokony, prosím Tě?
myslim, že na www.bicy.cz jsem je viděl
Osvědčila se mi taky pilka na železo.
mam Jagwire…ale myslim,ze obyc s teflonem by uplne stacili…spis bych je kazdy rok kompletne menil
Aligator, nejsou špatné. www.cykloprofi.cz/katalog.php?… řezal sem je karbinou, bez problémů.
voni ty nokony zas tak drahy nejsou:-)
Skoro bych měnil častěji bowdeny a nerez lanka nechal původní. Namazat práškovým grafitem – prostě trochu nasypat na hadr a otírat lanko, nebo něco nasypat do bowdenu.
kde se da kopipt praskovy grafit? (predpokladam, ze to neni zbytek z orezavani verzatilky :-)
kedysi existoval na mazanie listovych per grafit znacky „NEZMAR“. Neviem, ci to este existuje, s prichodom S1000MB v roku 1964 sa listove pera v nasej rodine uz nevyskytovali.
V Nezmare bolo sice aj trocha oleja ale bol to hlavne grafit.
Resim uplne stejny problem..jake bowdeny k mech. Avidum…kde se da v Praze neco trochu lepsiho za slusnou cenu koupit? Treba ty Aligatory? nebo jiny typ? Dik za radu…
www.vokolek-import.cz/…r/69_280.jpg
Koupit půjdou určitě u Šterby www.sterba-kola.cz kontakt a adresu si tam najdi
ale on se ptal na slusnou cenu!:-)
Ten odkaz sem dal blbě :-)) www.vokolek-import.cz/zbozi.php?…
Holt za kvalitu se platí.
no stejne to v mych ocich neni nejlevnejsi bowden:-(
já dal před týdnem k mech avidům takový černý a maj v tom lastu ještě ňáký vopletení nebo co. Vypadaj pědkně, stojí 50kč/metr.Podobný sem viděl že dávaj na meridy.Řek bych ale že nejdůležitější jsou pořádný koncovky aby se tam nedostával bordel…
kdes ty bowdeny koupil, prosim?
Ja bych koupil normalni bovden co stoji 15Kc/m a nerezove lenko,to lepe klouze..a kluznost je dulezita:))Stejne to za sezonu budes min 2× menit.A utracet penize za bovden co stoji 500Kc nema cenu,profik predpokladam nejsi.
pokud to natáhne dozadu v celku tak to zas tak často nebude měnit.
len tak pre info, kde v Prahe kupujete obyc bovdeny (riadiace) a z kolko???
hmmm, to nikto nekupuje tie najlacnejsie radiace bovdeny? …
No já jezdím od začátku na biku na normálních a těch nejobyčejnějčích řadících Shimano SIS, nelámou se, nepraskají a řadím bez problémů… Na brzdy mám opět obyčejné Shimano M-system a ta samá zkušenost.Asi jsem jediný, kdo tady v bowdemech nehledá žádnou vědu.
já používám obyč brzdový (20–30kč/metr) i na řazení a je to úplně jiná liga, nezásírá se to tolik, k tomu koncovky s ocáskem a gumičky a ted nově i gumičku na kousku lanka v přehazce, což bylo poslední místo kde mi lezl hodně bordel do kabeláže
tak kupim cestou do hospody v atome alebo na ranchi meter a pol brzdoveho, par nerezovych laniek na radenie a nejake koncovky … uvidime, co to urobi:-)
Brzdové bych na řazení moc ale nedoporučoval – jsou silnější(protože brzdové lanko je taky silnější) a nejsou tak tvrdé.
ale zase v nich není takový tření a když se tam dostane bordel tak to tolik nedře. navíc když to natáhneš rozumně tak to propružení není znát.
jo, jo, uz som ich natiahol dozadu a nasucho to cvaka paradne. uvidime, co to urobi pod zaberom …
kupuju na koloshopu aligatory, ale pozor na koncovky od teto znacky, prijde mi ze jsou na 2 veci – casto se v namahanych mistech promackavaj ci lamaj (u prehazovacky..)
Mám na kole Jagwire a jenom spokojenost a za jinou značku bych nevyměnil
Brácha měl na Meridě taky Jagwire a výborný. Až budu měnit řazení (nejspíš Sram X.9) a brzdové páky (asi Avid SD Sl)…budu muset vyměnit i lanka a bovdeny. Říkám si…nejspíš JAGWIRE.
Mam taktiez Jagwire s kevlarovym opletom + teflonove lanka a o radeni ani neviem ze ho mam. Podstatne su ale tiez koncovky. Aby sa tak nezasierali bovdeny pouzivam tie s dlhsou trubickou a gumovou krytkou. S Jagwirom som spokojny a uz by som asi nemenil.
nejlepší sou original shimano- ty nejlepsi XTR, funguje 100% i v bordelu, vyzkouseno
nokon jedině nokon
Za drahý bowdeny jen vyhazuješ peníze. Rozdíl nepoznáš a nepoznáš ho ani když dáš vinutej i na řazení. Celý roky jsem to tak dělal a bez problémů.
bohužel ti musím dát za pravdu. Dva roky jsem měl Nokony, teď jsem přešel na vinutej za 30kč/metr i na řazení a rozdíl jsem nepoznal. Vlastně rodíl je v tom, že ten vinutej má svůj tvar narozdíl od Nokonů, který se vlněj jak chtěj :-)