Idem nakupit nove retaze, na 9 kolo, kazeta XT, SRAM PC 59 mi vydrzal cca 800 km, Connex 904 cca 600 km, zda sa mi to dost malo, aky retaz vydrzi najviac?
Idem nakupit nove retaze, na 9 kolo, kazeta XT, SRAM PC 59 mi vydrzal cca 800 km, Connex 904 cca 600 km, zda sa mi to dost malo, aky retaz vydrzi najviac?
C9, ovšem jiná otázka už je, jestli se vyplatí, když zase stojí víc.
C9, ale vyžaduje veškeré ozubení v dobrém stavu.
To máš pravdu, to jsem zapoměl zmínit. To už jsem taky viděl, že i po jednom Shimano řetězu, který se měnil včas si C9 už nesedne a musel se dát zase Shimano a C9 až na novou kazetu.
To by mě zajímalo ce s tím řetězem děláš, mě drží řetěz cca 2000km mám přes 90kg a jezdím těžké převody. Používám Connex a měřím jejich měrkou.
No to nevim, mam 67 kg, slapem lahke prevody…meral som ich sublerou = 132,8 mm. Asi to bude tym, ze som mazal prevodovim olejom, ktory dost lepi prach a ta brusna pasta ktora vznikla v capoch mi ich vydrela…
jezdim jen silnici, nejlehčí převod 39/25, vážim 85–90 kg, točim cca 85–95 ot/min (pokud nohy stačí), pravidelně (300–500 km) peru v petroleji v pračce tak aby petrolej zůstala po dvou protočeních řetězu čistá. Řetěz (c10) mi při výměně na 132,6 vydrží 5–6 tisíc.
silnice je silnice :-), ja sem měl kmo z-46 a po cca 1200 km sem měnil při 132,8 a teď mám hg-73, tak sem zvědávý. mám 68 kg, točím převážně těžké převody a poměr silnice/terén je 50/50.
já jsem s C-9 měl dobrý zkušenosti a když jsem tam dal deore HG 53 tak střílel, taky jsem na C9 byl pod 133mm
dnes som si zmeral mierkou retaz, pouzivam shimano hg73 a momentalne mam na nej najzdene 3500km a mierka sa prepadla do polovice … takze asi je najvyssi cas ju vymenit
Tak to vydržel dost. Já du dnes měnit taky HG 73 a vydržel tam 1300 km a měrka je už na třetím zubu. Dám tam HG 93.