jak stáhnout kazetu,je potřeba nějakej stahovák?
jak stáhnout kazetu,je potřeba nějakej stahovák?
Speciální klíč na povolení + něčím musíš tu kazetu podržet aby se ti neprotáčela.
Já jednou nemohl pomocí řetězu kazetu sundat,tak sem použil šroubovák prostrčenej kazetou a výpletem těsně u náby. Kupodivu to nepřežil šroubovák(čekal bych že ulítne špice), tak jsem použil silnější šroubovák…;)
Když jsem to četl, naskakovala mi husí kůže:-)
Mám ji ještě po 5 minutách od přečtení toho příspěvku – proboha jen to ne!!!
Třeba to tříkolce nevadí;)
:))))
To bylo v nouzi, všechny servisy zavřený, neměl jsem bič a ta kazeta byla hrozně dorvaná a pod ní prasklej drát, osma že to neprošlo brzdou. Kazetu jsem sundal a kromě šroubováku nic nezničil
Tak to jo, už jsem chtěl tvůj postup doma vyzkoušet:-)
Tzv. Bič. Kousek řetězu na nějaké rukojeti
Ten na to nasadis a… co? Pak si vzpomenes, ze je na to jeste potreba kliv na matku, kterou je to utazeny.
Jasně – mrkni na tohle:
Jo a zapomněl jsem ten „bičík“. Někdy to ale jde i bez něho.
mi to tez slo i bez neho, ale pak jsem si ho zrobil a je to mnohem pohodlnejsi. :o)
bič si udělej z kousku násady na konci zářez na řetěz tam provlíkneš řetěz a násadu opřeš o kazetu:) a na to jak často se to sundává to stačí
… a nebo dva kousky smrkovýho (musí být měkké) dřeva a truhlářskou svěrku. Mezi dřevo chytneš kazetu a další už je obligátní záležitost. A nemusíš to ani utahovat na krev :o)
mi to nejde kolikrat sundat ani s nim, a stejne se mi kazeta obcas povoli, nechapu
Já používám starý řetěz. Omotám, kolem největšího pastorku, konce přišlápnu a kolo zapřu o zeď.