Dnes jsem obdrzel gufera od Milana1 na svou XC PRO SL (timto mu dekuji), tak bych potreboval poradit nejaky osvedceny postup, abych je pri nasazovani neposkodil.
Dnes jsem obdrzel gufera od Milana1 na svou XC PRO SL (timto mu dekuji), tak bych potreboval poradit nejaky osvedceny postup, abych je pri nasazovani neposkodil.
nemohl by jsi sem dát obrázek těch gufer?Pokud máš teda digi foto.
Digi foto mam vyfotim – ukazu. A rada by nebyla?
Ono dost záleží jaká ta gufera jsou.Já kupoval jedny na svou stařičkou suntour MG9050 a musel jsem zvrchu trochu zbrousit ty umělohmotná pouzdra a gufero tam pak vlepit psryskyřicí.Jinak Pokud.Jsou stejná jako ta původní tak by neměl být problém sundat vnější nohy a pak stará rukou vymáčknout a nasadit nová.Ale já sl vidlu neviděl já měl v ruce jen suntoury řady MG -už dost stará řada.jen by mě zajímal ten obrázek jaký typ Gufer milan poslal.jestli dvoubřitá nebo s ingtegrovanou planžetou,prostě jak vypadají.
Zatim jsou na poste az pujdu s prace tak je vyzvednu vyfotim a foto zde umistim ,taky jsem na ne zvedav.
Jen pro informaci. Je to stiraci krouzek (aspon ten original), gufero je neco jineho. Jeslis uz vyndal ty stare, tak by tam meli jit teoreticky normalne namacknout.
Ptam se proto ze jsem mel rozebranou RS judy 2000 k vuli novemu laku a spatky ty gufera sli dost blbe.
jeste jednou jak psal Padlista nejsou to gufera ale stiraci krouzky Gufero-tesni rotacni pohyb Stiraci krouzek-posuvny pohyb :)
dekuji za upresneni… moc mi to pomohlo… :-)
Zvlastne.
Vyberanie tych stieracich kruzkov je uvadzane ako bezna udrzba pri RS Judy 2000. Vyberam ich bezne, ked cistim ten XXX molitan pod nimi a nie je s tym problem.
Judy 2000 jeste nema XXX tesneni…to ma az 2001!
Ma ho.
ibaze by sa mi v marci 2000, podarilo kupit model 2001
(dufam ze XXX fakt vyzera ako molitanovy kruzok pod stier. kruzkami, ktory treba obcas vycistit a dat mu par kvapiek oleja)
Mam pocit, ze je tu nejaky zmatek v pojmech. Nevim jak vy, ale ja mam Judy XC 2000 a tam je XXX tesneni, coz je sedy tesneni na vrchu spodnich noh (vzdycky sem si myslel, ze tomu se rika gufera) a pod nim je penovy krouzek (foam ring), ktery se podle manualu cisti a maze, jak pises (ale to urcite neni XXX tesneni). Ale z te diskuze mi stejne neni jasny co myslite tim stiracim krouzkem a kde je vidli je…
Ja mam Judy SL 00…tam neni…a sedy to taky nemam…a mam na 100% 2000…nemas fotku te svy judyny?
Porad tomu neverim :)))
Stiraci krouzek je to tvy gufero, ktery ale neni gufero, ale je to stiraci krouzek…
http://www.dirtragmag.com/…/article.php?…
na mtbr.com sa tiez vyjadruju, ze to XXX ma (to sice aj o tvojej SL-ke, ale iba jeden)
Na barve nezalezi XXX seal je tmave sedy skoro cerny, fotku nemam, ale je v Mamutove odkazu. Takze stiraci krouzek = XXX seal podle nazvoslovi RS, ale na me judy XC je a podle vyr. cisla je rozhodne rok 2000. Mam doma service guide na judyny z r. 2000, kde myslim, ze je i SL, tak se na to mrknu a po vikendu muzem resit dal;) A co tam mas misto toho XXX tesneni? Co jsou teda gufera?
kdybys je i zmeril a napsal vnejsi a vnitrni prumer, tak by to taky treba nekomu pomohlo… :)) btw. pise se vIdlice… :)
nebo vdlice, pro jistotu :)