Mate nebo videli popr. slyseli jste nekdo o prednim svetle Cateye CAT HL-EL300 Str? za bratru 999,– Kc? Hodne by mne zajimalo jestli se stim da jezdit za tmy, jak dlouho opravdu vydrzi atd. Je to takovy to petidiodovy
Mate nebo videli popr. slyseli jste nekdo o prednim svetle Cateye CAT HL-EL300 Str? za bratru 999,– Kc? Hodne by mne zajimalo jestli se stim da jezdit za tmy, jak dlouho opravdu vydrzi atd. Je to takovy to petidiodovy
Jeste pro uplnost je napr. na http://www.author.cz/index.php?…
Se svetly Cateye jako znackou jsem nadobro skoncil, po prisernych zkusenostech s MC 200 – papundekl na n-tou POchybuju, ze by EL 300 byla lepsi, co se tyka nanadavani a vyndavani baterek a nevodovzdornosti, ale nevim, jsem uz zaujaty. Ale zajimalo by me, zda tato sviti vice nez Luxeon dioda, to ale asi nikdo vedet nebude…, nebo jo?
To je to fakt takovej srot??? Myslim to co jsi mel
jo, srot je to spravne slovo. Jako sviti dobre, drzak svetla je vynikajici – nebot se da svetlo natacet i horizontalne, ALE ta manipilace – katastrofa – vymenovat baterky potme v lese hrozi rozprsknutim jednotlivych dilu svitilny do sirokeho okoli. To same hrozi i pri neopatrnem dotyku na vrch svitilny. Oproti predchudkyni HL500II je ta MC 200 fakt tezce nepovedena.
No a myslis ze pri nakupu v obchode pujdou odhalit tyhle „nedokonalosti“ – me to svetlo vylozene fascinuje, vcetne udavaneho svetelneho vykonu
mely by jit odhalit, v obchode si vyzkousej: jak se to otvira, jestli se po otevreni na tebe nebude neco sypat, jestli je kryt odolny proti nechtenemu otevreni, jak se tam davaji baterky atd.
No jo, tak diky za upozorneni a preju spoustu bezvadnych „svetelnych“ kilometru
nepremyslel jsi treba o celovce .. ta je i vic univerzalnejsi ceny 700–1200kc samozrejme LED s dlouhodobou svitivosti … znacka PETZL :)
celovka je dost dobra, jen nesmi byt opar nebo mlha, coz navecer na jare ci podzim je temer v lese vzdy.
jo tak to souhlasim, ale v mlze je ti na nic i to svetlo ve predu, potreboval bys mlhovky 20 cm nad zemi :)))
no to jo, pokud je silna mlha -ale v tom pripade vidis aspon na to svetlo na riditkach, pokud mas celovku, a staci jen OPAR, tak nevidis ani na ty riditka, nebot te oslepuje osvicena mlha nebo koéndenzovana vodni para z dechu pred osima
Mám ho, a pro jízdu v zimním městě (v lese či nezmámém terénu potmě nejezdím) je to super. Svítivost je srovnatelná/lepší než u světla na Kr žárovku + 2× 1.5 V baterie. Stran životnosti baterií zatím nevím – nakrmil jsem to nabíjecími články, a ty jsem ještě neměnil.
Zni to pekne a myslis, ze by se stim dalo jet potme v neznamem terenu? Alespon pomalu?
Vecer/v noci to zkusim (nebude-li prset (;-)) a v pondeli napisu.
fenk jů
…Áj missed the bus… :o)
… en der bi hel tůdej… :o)
Jak uz je odpovezeno dole – da se s tim jet i v lese. To ma ale jednu mouchu – podle dopr. predpisu by melo bikesbetlo svitit cca 20 m pred kolo NA ZEM. Ty ledky maj proto relativne uzky svetelny kuzel. A kdyz pak chces namisto na zem svitit na stromy, tak to pomerne dost oslnuje.
Jezdit vylozene po tme by se s tim podle me nedalo. Poradny svetlo ma vypadat takhle: http://etbikez.netbox.cz/index.php?…
Ja nemyslim nejaky bajkovani vylozene po tme – spis kdyby neco a tak … Abych si nerozbil HUBU
Mam toto svetlo a som s nim spokojny, pretoze presne taketo som hladal. Dostatocna svietivost a dobra vydrz baterii. Bracho mal uz skor tu 200vku s 3 diodami. Tiez sa mi nepacil ten obal, ktory sa otvaral pri zapinani svetla atd. Ako som spominal, svieti dostatocne. Jazdil som v noci v zime po ceste aj v lese. Baterky tam mam uz pekne dlho. Aj ked uz nesvietia ako na zaciatku, na jazdenie po meste to staci.
Dik za info, vypada to ze si ho asi koupim
Na nekdo porovnani toho Luxeon NW98 s nejakym LED od CAteye ? Je to tezko porovnatelne, protoze Cateye neuvadi nic krome svitivosti. Ten Luxeon jak jsem pochopil z datasheetu ma uvadenou svitivost pri úhlu " 10°x10° ", coze je velice zavadejici. (to si muzu vzit silne monochromaticky laser s prikonem 1W a svitivosti desetitisicu kandel a neposvitim si s nim na nic)
Jen tak pro info ta NWE8 ma odber dvojnasobny (oproti NW98)- 700mA tak potom ta svitivost je taky vetsi.
Tak jsem koupil HL-EL400 a ma svitivost o trosku slabsi nez HL-330. Da se s tim jet v terenu rychlosti ca 15–20 km/h. Zkouseno zatim na riditkach. Na helmu jsem to jeste nedaval.