Ahoj lidi, koupil jsem si nový pedály( SPD 520), ale říkám, si, že tak čistý jak jsem si je přivezl asi moc dlouho nevydržej a co nevidět budou pěkně zašpiněný. A tak Vás prosim, jestli byste mi někdo mohl poradit jak o pedály pečovat, díky
Ahoj lidi, koupil jsem si nový pedály( SPD 520), ale říkám, si, že tak čistý jak jsem si je přivezl asi moc dlouho nevydržej a co nevidět budou pěkně zašpiněný. A tak Vás prosim, jestli byste mi někdo mohl poradit jak o pedály pečovat, díky
Já je po jízdě utřu hadrem a pak védéčkem lehce prostříknu čepy s pružinkama a nakonec malinko namažu vazelínou čelisti v místech kde se dotýkají kufru – pedály pak tolik nevržou (mám docela o?apaný botičky).
jak dlouho tam prosimte vydrzi ta vazelina kdyz si slapnes do bahna?
Ta je pochpitelně v tu ránu v bahně a ne na pedálech, dělám to hlavně proto, abych těch 30km z Hradce do Orlickejch po rychlejch cestách nemusel poslouchat naříkání pedálů. Pak už to je jedno.
moc dlouho nevydrzej… za chvilku budou odreny osoupany a okopany… udrzba??? obcas kapnou olej, obcas maznou vazelinu, casem rozebrat a vycistit..
Pedaly, prehazovacka a presmykac jsou podle me bezudrzbove veci ja s nema nic nedelam dokud nenastane problem :) Samozrejme je v ramci obcasne celkove ocisty kola umeju.
Presne. Taky se tak chovam. A pedalum 535 to asi prospiva neb uz maji aspon 35k km (za tu dobu jsem je ani jednou nerozebral). Ale je fakt, ze nemam moc rad bahno.