Tak jsem dneska vyrazil na dirt a kamos mi rika, hele DJ '03 praskaj, tobe jeste nepraskl ? No a pohledem jsem zjistil ze jsem se zaradil :-) Prasklo to u sroubu na debilni blatnicek, stalo se to jeste nekomu ?
Tak jsem dneska vyrazil na dirt a kamos mi rika, hele DJ '03 praskaj, tobe jeste nepraskl ? No a pohledem jsem zjistil ze jsem se zaradil :-) Prasklo to u sroubu na debilni blatnicek, stalo se to jeste nekomu ?
no jeden nedoskoceny skocik takto dopadol… nie je to sice DJ3, ale myslim, ze nejaku podobnost tam najdes;-) hehe… http://www.extremebike.sk/…he%20end.jpg
To sice neni, ale je to DJ ´03. Tagze stejnej problem v jine variante. Tohle jsem jeste nevidel. Ja mam Z1 04 a uz je taky zkroucena:( Jsou to pekny kramy, ale furt jsou nejlepsi (to je na tom smutny)
To víš dáváš jí zabrat :)
To je od toho „posledniho“ dropu. Vsaks videl jak dopad Mamooth :)
Tak to gratuluju – cekal jsem, ze se ti to povede driv:o) Kralyk uz taky menil korunku (s nohama + slopkem)
No ja hlavne doufam ze to vyreklamuju … jen to bude asi chvilu trvat coz me docela vadi. Sem zvedavej jak se to bude resit protoze to bylo koupeny s celym kolem :-)
ja som pocul nieco ze tie nove DJcka niesu moc dobre vraj ani moc netlmia vraj natom treba dat prevrtat dieru na prietok oleja v patrone aby bola citlivejsia vraj modeli 2001 boli bezchybne maju ich kamarati a drzia im v pohode uz par rokov
Modely 01? Ty s uzkejma nohama co se hned lamou? S lepenejma nohama co tecou? Patkama co se rady strihnou? Ty asi nebyly bez chyby :) Jestli jim drzi tyhle, tak DJ 04 by meli na veky. DJ 04 tlumi prave moc, ale staci vymenit olej za ridsi (prej). A nemaji to hloupe frezovani u der na blatnicek a maji ocelove nohy.
ocelove nohy nic nepriniesli, lebo v nohach sa DJ nelamu… jedine tej vidle pridali este na vahe… najlepsie DJ su '03… zatial
Ocelove nohy a stlpik, hlinikova korunka ?
uz jsem slysel o dvou starsich DJ u kterejch se zlomily prave ty nohy…
Ja jsem i jednu videl … bylo to strizene tesne pod korunou … ale zaboha nevim jak se to mohlo povest.
Samozrejme. Vzdycky M praskaly pod korounkou. Zmenu prinesl az rocnik 2003 :)) Ja sem ji taky zlomil tesne pod korunkou.
Kralyk to taky vyreklamoval a za to, ze dlouho cekal (ale vetsinu ty doby ji mel namontovanou na kole) mu to povymenivali skoro vsechno (ma tam ted cerny hohy s cernou korunkou z myslim DO 04). Ale je fakt, ze Cigi poskytuje podstatne lepsi servis, nez kdybys to koupil treba u Bartonicka;-)
Za ty diry na blatnik bych tyhle Italy rovnou strilel. Nelibi se to ani u moji Maratonky jeste z roku 2002. Ale vcera jsem jsi letmo prohlidl MX Comp 2004 a tam jsou ty diry jeste vetsi, nechci videt ten blatnik, co potrebuje tak velke diry. Ani nechapu jak to muze drzet ta korunka, kdyz jsou tam takove diry. A jeste u DJ na skakani. Ja to nechapu, jedine snad aby meli zajisteny odbyt novych korunek. A jeste lepeny nohy a sloupek, aby to neslo vymenit jenom korunku.
?? Ten blatnicek byl jen na DJ a Z1 serie (ke kterym se i standartne dodaval) na krosovych vidlich jsou diry kvuli odlehceni
Ale proc ta vidle porad tolik vazi?
Porad je jeste do ceho ty diry delat :)
Pristi rok uz budou i ve sloupku
Sem videl, ale z nezjistenych pricin se ten sloupek ohnul :)
BTW: Co si myslite o tom zesileni spodni casti slouku u DJ 04? Vite o nekom, komu by nejakej ze starsich modelu odesel v tomhle miste driv nez se mu to podarilo nekde jinde?
Jen bych jeste doplnil: a na Juniorech T, Suprech T, Z150 a 888. To o cem mluvil lubos vubec nevadi. Ani u normalni korunky v tehlech mistech neni moc materialu a vlastne ani neni proc. Ty diry na blatnicek jsou proti temhle malicke, ale zrovna v miste velkeho namahani a jeste u modelu 03 oslabene frezovanim, kvuli zahlazeni dosedaci plochy. Tagze tam vznika ostra hrana a vzapeti i trhlina, kterou nasleduje oddeleni tech dvou casti korunky. Nekde nad tim vsim proletava v neblahe predtuse jezdec a modli se, aby si zachranil aspon zdravi.
No ano, ja doufam, ze to nevadi :-)). Ale ty novejsi modely, treba MX Comp ma ty diry uz dost velke. Myslis, ze jsou ok ?
Myslim, ze je. Na XC urcite. Podivej se co si predstavuje Manitou pod tim pojmem :) Stejne tam toho materialu je minimum a v podstate zbytecne. Chybi nam snad vnitrek u duty kliky? :)
Hmm, no ale klika neni provrtana skrz .
No ale zas jsou duty…ze jo :)
Ja vedel, ze ti to neda :) Ale korunka je duta + dira. Klika je jenom duta. Nebo si ji zkousel vrtat ? :-O
Jenze to je jen proto, ze na konci musis nekam sroubovat pedal a na druhym osu. Jinak to muze bejt klidne otevreny. Co treba kliky RooX? :)
No tak fuckt ze toho materialu co vyfrezovali musi byt pulkila :-)) Ne, realne tak 10–15g maximalne to muze byt. Vzdyt je to hlinkova slitina a korunka je zespodu stejne duta, tedy presneji receno vytvarovana tak, ze tam moc materialu neni. Na odlehceni radeji duralovy sloupek, ten usetri snad i 150g.
Ja si myslim ze ty diry na blatnicek musel vymyslet nejaky technicky „genius“. Protoze tohle by nenapadlo ani me, a to jsem nejakej kaspar. Tam by i stacilo aby nefrezovali tolik materialu … pak by pevnost sla docela nahoru.
Panove v Marzocchi se i po 50 letech vyvoje odpruzeni museli bohuzel poucit az z chyb (prasklo to tam opravdu HOOODNE lidem, takze 03 serie asi musela byt komercne vylozene uspesna;-) ) a nedokazali takovou kravinu najit uz na rysovacim prkne (monitoru) :o(
04 uz nema ty diry ?
Má, ale není tam už odebraný materiál. Takže by to mohlo držet :)
hezky urvane nohy :)
Mam tiez prasknutu korunku na DJ2 03 Pri tych sroboch na blatnik Takze taka otazocka Co by stala vymena korunky?
Jestli muzes, tak to reklamuj. Nedelaji problemy. Vyrizeni cca 14 dnu. Jestli nemuzes, musis koupit novy vnitrni nohy + korunku + sloupek = 4500,–. Proslychalo se neco o tom, ze Bartonicek umi prelisovat nohy a sloupek u DJ, ale potvrzene to nemam. Vsem co znam vymenili komplet vrsek za DO Comp.