Tento týždeň som kontroloval hladinu oleja a preto som vymontoval celý Lock Out s kompresným tlmením. Po zmontovaní som zistil, že mi Lock Out zabera až v polovici zdvihu. Tlmenie vypadá OK. Nemáte niekto podobnu skusenost?
Tento týždeň som kontroloval hladinu oleja a preto som vymontoval celý Lock Out s kompresným tlmením. Po zmontovaní som zistil, že mi Lock Out zabera až v polovici zdvihu. Tlmenie vypadá OK. Nemáte niekto podobnu skusenost?
Stalo se mi to taky – Skareb Super 2004. Po vymontování LockOutu, nalití správného množství oleje a zpětné montáži chodila zamčená vidlice asi 20 mm. Stačilo několikrát zapumpovat odemčenou a potom zamčenou vidlicí a přes noc to bylo v pořádku. Asi tam nějak zůstane vzduch a než „probublá“ nad hladinu, tak zamčená vidlice chodí část zdvihu.
Změnilo se nějakým způsobem tlumení po tom, cos tam nalil správné množství oleje? Kolik ho tam chybělo? Nemůže se při utahování poškodit těsnění – jakou silou utahuješ? Dik za odpověď
Tlumení se nezměnilo. Oleje chybělo málo – asi to co vybryndáš při vytahování Lock Outu. Těsnění se poškodit asi může, ale řekl bych, že to bude normalizovaný O-kroužek. Daleko větší pozor si dej při vytahování Lock Outu – jde to dost ztuha a hrozí nebezpečí poškození vlastního pístu o závit uvnitř nohy. Utahuji s citem – to je sice rada na nic, ale pár závitů jsem už v životě strhnul a tak to mám tak nějak v ruce :)
Necham tomu teda cas. Uz som s tym vsak presiel cca. 50km a zmena ziadna. Nový Lock Out sa mi moc kupovat nechce… :-/
Tak tam zkus pridat trochu oleje. V navodech na Mars kdysi taky doporucovali hladinu oleje pro ktere ale Lockout nefungoval resp. fungoval tak jako tobe a pomohlo zvyseni hladiny oleje
Dik. Skusim a dam vediet…
Pokud dáš oleje příliš mnoho, tak snížíš zdvih vidlice. Když jde potom vidlice až na tento „olejový doraz“, může docházet na horní zátce k průsaku oleje.
Skusim uvolnit pruzinu v lavej nohe a na „prazdno“ skusit ci pojde tlmenie az na doraz…
Tak jak to nakonec dopadlo ?
Je to v pohode. Bolo tam malo oleja. Problem bol v tom, ze pre COMP 03+LOCK OUT som sa mal riadit hodnotou ako pre Scareb Super… Teraz sa uz vidla po uzamknuti ani nepohne :o)
Džez nade vše!