Povedlo se mi někde při jízdě ztratit prachovku ze šlapky… Nevíte někdo, jestli se dají někde samostatně koupit a nebo kdyžtak poraďte, čím by se daly něčím inteligentním nahradit.
Povedlo se mi někde při jízdě ztratit prachovku ze šlapky… Nevíte někdo, jestli se dají někde samostatně koupit a nebo kdyžtak poraďte, čím by se daly něčím inteligentním nahradit.
Jestli jde o prachovky pro SPD Shimano tak si zmer vnitrni a vnejsi prumer (nepamatuju si ho uz z hlavy),zajdi do obchodu s loziskama nebo tesnenim a chtej V-krouzek tech rozmeru. Stoji par korun.
Omlouvám se, zapomněl jsem napsat, že jde o obyčejné kovové pedály. Nejsou to nášlapy…
Myslim ze tam by se to dalo taky pouzit
Dík za info. Jenom jsem včera koukal na Inetu na firmu, která prodává ložiska a těsnění a nějak tomu nerozumím… Podle toho, co tam mají uvedeno jako V-kroužky, tak to bude asi na nic… V-kroužek se snad navlíká na hřídel a má tedy uprostřed díru, což asi nebude to pravé… Fakt nevím.
slusne pedale maju zatesnene hriadele.
Ty ale zrejme myslis ten deklik z vonkajsej strany loziska. Najjednoduchsie je tu dieru prelepit kvalitnou priemyselnou lepiacou paskou. Pedal omotany paskou sice nevyzera efektne ale funguje to.
Přesně tak. Myslím tu „záslepku“ na vnější straně hřídele pedálu. Ale už mám další tip. Známý mi poradil podívat se do Bauhausu, Obi apod. … Prý se tam dají sehnat nějaké plastové záslepky ( nebo co to je ) k nábytku. Tak se teď v poledne projdu aspoň do nejbližšího železářství a třeba budou něco podobného mít…
zaslepka a prachovka holt neni to samy :)
Mám doma velice chytrou knihu „Jízdní kolo“ z roku 1989. Podle ní jsem se snažil použít výrazy…:-) A tam to ( u pedálu k Favoritu ) nazývají prachovka… Je fakt, že tam byly ještě kovové, natlučené kladivem…:-)
Tak zrovnma ty jsem nedavno 2 objevil v harampadi ve sklepe :)
Viděl jsem v plastovejch Suntourech nacpaný mince :oD