Mám na Wheeleru Eagle 40 2003 tuhle vidlici. Je to pružina/MCU bez tlumeni. Nemáte někdo zkušenosti s upgradem na něco lepšiho? Z Razza mi odpověděli, že to možné není, ale z jiného pramene mám, že by to snad šlo. Díky.
Mám na Wheeleru Eagle 40 2003 tuhle vidlici. Je to pružina/MCU bez tlumeni. Nemáte někdo zkušenosti s upgradem na něco lepšiho? Z Razza mi odpověděli, že to možné není, ale z jiného pramene mám, že by to snad šlo. Díky.
EXR nie je tlmenie MCU ale olej…
ty poslední jo, ale pamatuji časy kdy tam ještě byly elastomery, ale to je už pár let.
Neví, co znamená zkratka MCU, někde jsem kdysi četl, že je to ten elastomer. Podstatné je ale to, že v mé vidlici Marzocchi EXR Comp 03 skutečně není oleje ani kapka. Je tam pružina a elastomer. Předpokládám, že by se mohly nějak vyměnit střeva tak, aby z toho bylo něco lepšího. Tam směřuje můj dotaz.
jasne, ze EXR comp muze byt elastomer, to zas nekdo cosi placa, aniz by vedel co. Nevim o nikom, kdo by se pokusil o prestavbu na tlumeni, mozna to pujde, ale za jakou cenu a kde na to sehnat dily? . Silne pochybuju o tom, ze by se dala sehnat tlumici sestava na tyhle Suntoury (EXR a MZ). A silne pochybuju o kompatidebilite mezi MZ , EXR a treba MX. Ale nevim.
Vypada to, ze se k tomu nikdo nema, takze: MCU je elastomer. Tvoje vidlice pravdepodobne nema olejove tesneni, takze by to asi neslo. Resp. slo, ale naklady by byly neumerne vysoke a vysledek pochybny. Musel bys vyresit tesneni pod zatkama, mezi vnitrni a vnejsi nohou a dole. Pak dat nove trny s ventilama a to vsechno jeste v pripade, ze vnitrni prumer vnitrnich nohou je schodny s ostatnimi typy.
Jestlipaksenepletu tak:
Exr comp = elastomer
Exr air/coil =vzduch/pruzina olej
prodej ji a kup jinou :-)
já bych ji prodal a koupil jinou.Ale pokud ji nechceš prodat.tak se tu někde mrkni na přestavbu suntour pružina elastomer na pružina olej.Někde jsem to tu popisoval.Nějaký návod sem hodil i Darjan.Teď zkouší systémy, které tlumí více odskok než kompresi.nedávno jsem mu ty součástky nafotil, tak snad bude časem i nějaký web s návodem.Těžko říct.Zkus třeba http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?… Metronom měl eordělanou exr air a tvrdil, že to tam má v podstatě stejně jaké jsem předělal tu svoji suntour.Jinak Popravdě jezdil jsem tu předělanou suntour tak 1,5 roku jako nouzovku než jsem sehnal lepší vidlu.
občas se divim proč se na ten Suntour nevy… Za kvalitu se vždy platilo a platit bude. Pak se tu probíraj ruzny tuningy lidí co si to v nevědomosti koupili a teď se z toho snažej udělat něco funkčního. To je asi jako když si koupíš 120ku a snažíš se z toho udělat auto na sprint, když máž prachy tak to bude mít kastli ze 120 a zbytek uplně jiný díly, takže v našem případě střeva, spočítej si na kolik tě výde suntour tuning, shánění lidí, dílů, příjdeš o záruku. A jistota funkčnosti?