EXR 02-pokud chci stáhnout vnější nohy,nejde mi povolit dolní šroby,prostě,protáčí se i s plunžrem..jak na to?
EXR 02-pokud chci stáhnout vnější nohy,nejde mi povolit dolní šroby,prostě,protáčí se i s plunžrem..jak na to?
zkus to dělat ve dvojku, jeden se pokouší povolovat šroub, druhý roztahuje vidlici
Tim by se do jisty miry dalo zamezit protaceni. Jinak se to dela tak, ze si klicem podrzis trn zevnitr vnitrni nohy.
Ja sem vzal kus dreveny tycky a vrazil ho do vnitrni nohy a oprel o vrsek plunzru. Taky se to pak neprotacelo. Ale bacha na trisky:)
klacek zafungoval,jaký klíč pádlista myslel,nevím…kdosi tu kdysi psal o oleji AGIP OIL FORK,jenľe viskozita dle letáku je u tohoto oleje bud·5,nebo 10..Je i jiná alternativa?dík!
Ja davam Motorex 5–10W,takze ± 7,5W Do RX Jett sem koupil 5W, da se sehnat v motorkarskym krame nebo nekde ulijou v servisu.
denicol…dela presne viskozitu 7.5…cena je nejak pres 200 za litr
Tak presne tendle mi ve vidli vzdycky vypeni…
vubec zadny problem…vidla chodi jak ma
no jak komu…mne teda v Suntource udelal peknej bordel a napenil se tak, ze kdyz jsem chtel upustit vzduch, tak ven sla pena…hnus…od ty doby pouzivam jenom hydraulicky olej nebo motorovy olej…tydle mi zatim nevypenili..vlastnosti jinak maj ale stejny. :)
no napada me takova lehce rypava otazka:
zdalipak to neni vidlici????
Moc vtipny – zkus to vysvetlit…kdyby to bylo vidlici, tak by tam prece nefungoval tendle – mimochodem – todle mam z rad motorkaru, kteri zavodi v motocrossu…normalni oleje do vidlic jim prej penili, tak pouzivaj tydle a je to lepsi a ja to muzu jenom potvrdit – navic je to i o hodne levnejsi – litr motorovyho stoji 90,–…a taky si vyberes vikozitu…
ono to bylo fakt jen rypnuti-neber si to osobne..druha vec je ze neznam nikoho komu by to na bombru(xc a tak)delalo
Tak to ja teda jo, ale ne pri XC.
Tak uz znas – me – MX COMP ETA – pekne vypenil…shanim vidli…nevis o naky? :)
zkus morati,ta nevypeni..za to dam ruku do ohne
a Santur ma otevrenou olejovou lazen ?
Ne…patrona…ale to byla 02 XC-PRO-S – tedka to ma polovicka…sem ji to upravil na krasnou hladkou pruzinu :) s 92mm zdvihu :)… Speady – na blbnuti..minimalne 100mm…klidne 150…to neresim :)