Chci si koupit svoje 1. SPD. Chci boty, který se mi nerozpadnou, ale nechci za ně dát příliš vysokou částku, tak kolem 1500kč + jednostranné pedály. Mám malou nohu (38) ale poměrně širokou. Dík za rady + postřehy
Chci si koupit svoje 1. SPD. Chci boty, který se mi nerozpadnou, ale nechci za ně dát příliš vysokou částku, tak kolem 1500kč + jednostranné pedály. Mám malou nohu (38) ale poměrně širokou. Dík za rady + postřehy
Hele podle nohy budeš asi holka / jestli ne tak sorry, ale neznám kluka s 38 /. Moje žena má taky širokou nohu a nakonec skončila u Diadory. Nevím jak se jmenuje, ale je to ta turistická bota jen se šněrováním a stála cca 1900,–. No a co se týká těch jednostrannej nášlapů, tak můj názor je, že co je univerzální, tak není dobrý vůbec na nic takže buď klasicný nášlapy nebo pedál.
Já jsem chtěl taky ty „turistický“, aby se v nich dalo bez velkých problémů popojít a přestože mám kolo GT, skončil jsem výběr u Scott-u za 1900 a to ještě v drahým GigaSportu, takže se asi daji sehnat podobný boty líp. Zkoušel jsem Adidas a tak, ale ty mě tlačily na nárt. SPD mám na kole už sériově a taky jsou to moje první. Boty mi seděj a SPD je opravdu výhoda. Akorát jsem už asi 4× ležel na boku.
Néééééééé, holka nejsem, jsem těžkej biker. Tedy vlastně lehkej a malej…
Mám to vymyšlený s tina jednostranýma pedálama tak, že nechci jezdim na SPD po městě do práce, na zahradu a tak… Prostě i k tomu bike používám.
Hele s tou holkou sorry a jinak k těm nášlapnejm pedálům. Od doby co je mám, tak jsem ještě nesednul na kolo bez nášlapů a ani si to neumím představit. To si raději hodím do batůžku boty a až dojedu tak se přezuju.
Rozmysli si to dobře, s těma botama i pedálama. Nákup vyloženě levných bot s pravděpodobně měkkou podrážkou tě může časem mrzet, pročti si starší příspěvky. A obojetný pedály bych si taky dobře rozmyslel – vyměnit pedály je otázka chvilky.
K naslapum 520 dostanes aji takovy plastovy pedaly co se na ne daji pridelat. Po meste muzes jezdit s timhe a na svih je vycvaknes. K botam: Ja chtel taky neco levnyho.Uvazival sem o DIADIRA cosi 2200,– nebo AXON (ted si nemuzu spomenou jak se to menuje, jsou to ty sportovni s 3 prezkama) za 2000. A vzal sem axony a su celkem spokojenej. Taky sou moje prvni. A neco na konec:Jestlis predtim jezdil s holejma pedalama tak s prechodem nebudes mit vaznejsi problem. Pujcil sem je brachovy co leta jeydi s klipsnama a vysekal se hnedkaj na dvore.
me by zajimalo, jak se daji ty plastovy nasady sundat? drzej tam jak pribity, kde mam co povolit? diky
vydloubni je ze zammku sroubovakem, jsou jenom nacvaknuty jako kufry
ja som tie odrazky teda pri vycvaknuti zdemoloval. Makka umela hmota vobec nejde vycvaknut tak jednoducho ako kovovy kufor.
Hlavne ne ADIDAS!!! (podle par verohodnych recenzy) – Po pul roce se pekne znici a polamou. Jsou z prilis mekeho matrialu (podrazka). Ja jsem si koupil Pearl Izumi – Vagabond. Mam je 1/4 roku a pohoda.
Nevím, v jaký věrohodný „recenzy“ ses to dočetl, ale já vozím třetí sezonu Adidas El Moro II a kdybych je umyl(což se mi moc nechce) tak jsou jako nový. Rozhodně je nešetřím, mají za sebou tak 12 tis km. Když je srovnám s botama na silničku – Sidi Iron(nebo jak se jmenujou, mají tři suchý zipy) tak rozdíl v tuhosti podrážky není nijak dramatický;
Asi jak ktere. El Moro2 urcite ne. Ale maji makkou podrazku tak nema co praskat.
Mam taky prvni SPD (Shimana M520) a tretry jsem koupil v Bikeranchi na Palacaku…maj tam zlevneny Diadory Aspide cca na 1600…podle me dobra koupe… zatim spokojenost :)
Jo muzu potvrdit Diadory Aspid jsou skvely tretry za ty prachy tezkou sezenes neco lepsiho, a co se tyce SPD tak bych sel do BBB Click and Go tez k sehnani v bikeranchi.
ja jsem si nedavno koupil Adidas Pingora za 1390 v Adidasu faktory outlet na Zahradnim meste, nohu mam taky sirsi, zatim najeto cca 250 km a v pohode. Diadory jsem taky zkousel, ale byly mi uzky. Jinak mam Adidas Garda 5 let a teprve ted zacinaji odchazet. A Adidas dela i pulcisla, coz nekteri jini vyrobci ne.
ja jsem si nedavno koupil Adidas Pingora za 1390 v Adidasu faktory outlet na Zahradnim meste, nohu mam taky sirsi, zatim najeto cca 250 km a v pohode. Diadory jsem taky zkousel, ale byly mi uzky. Jinak mam Adidas Garda 5 let a teprve ted zacinaji odchazet. A Adidas dela i pulcisla, coz nekteri jini vyrobci ne.
včera jsme tam koupily ženě Adidas tretry,ceny tam mají neuvěřitelný.
Siroku spicku maju asi jedine Specialized. Adidas, sid a Northwave su vylozene uzke, ostatne podobne.
Pockaj si na zlavy na jesen. Napr. BikeExpert (ak si z Prahy) na Karlaku mava slusne zlavy. Ale dobre si rozmysli ci chces nieco drahsie ako 50Kc kupir tam. Byvaju tam strasne problemy s reklamaciami. Na tomto fore je svedkov asi bohuzial dost.
Jestli chces levne boty a moc nespechas, tak vazne pockej na podzimni vyprodeje. Co se tyce mekkosti nebo tuhosti podesve, musis sam vedet, jestli uprednostnujes vykon, nebo jestli v nich chces vic chodit. Jestli jsi „lehka vaha“ a nejezdis silove, tak by eventualni mekci podesev nemusela vadit. Sam mam docela „vostry“ Northwave a pujcil jsem si na vyzkouseni freeridovy botky teze znacky a (mozna protoze mam 60 kg) zadnej velkej rozdil v tuhosti jsem na SPD nepocitil. Snad jen v tech freeridovejch se lip chodilo. Tak stastnou ruku nebo spis nohu? pri vyberu. Mimochodem, nosim boty 38 – 39:-)
V Cykloservisu č. 11 je recenze na Lake za 1600.
S tou sirokou nohou to chce zkouset, ja muzu doporucit turisticky shimana MO20-civilni vzhled, cena cca 1600Kc, podrazka je hodne tuha, ale rekl bych ze mozna nebudou dost siroke. Velmi dobre vypadaji Lake MX101-na turisticky tretry podrazka velmi tvrda,vibram, cena dobra vyzkousej… Pokus se sehnat v ramci financnich moznosti co nejtvrdsi, padnouci boty, s tvrdou podrazkou se chodi urcite lip nez jezdi s mekkou.
Mam tretry LAKE MX 101 a jsou fakt skvele.Myslim,ze i velikost 38 se dela.Jsou uzasne pevne i pohodlne.Jedine doporucuji.
Videl jsem MX101cky na fotkach a v reneczich, oboje vypada dobre. ted jen, kde je v Praze sezenu v 41. velikosti, nevite prosim nekdo?