Zdravíčko,
chtěl bych se zeptat, na rekreační ježdění(50–100km za týden, ovšem nepravidelně :D), jestli byste mohli poradit nějaký komplet pedály + tretry. Přijatelný „výkon“ / cena
Předem všem díky ;)
Zdravíčko,
chtěl bych se zeptat, na rekreační ježdění(50–100km za týden, ovšem nepravidelně :D), jestli byste mohli poradit nějaký komplet pedály + tretry. Přijatelný „výkon“ / cena
Předem všem díky ;)
PD-M520 + tretry co ti sednou.
1* …vzal si mi to z klávesnice
Díkec, a k těm tretrám…je lepší brát nějakou určitou značku, či je to víceménně fuk ?!
Jestli jsou to prvni (tak to teda chapu), tak je to fakt fuk. Je potreba toho vyzkouset vic a uvidis. Az budes kupovat paty, tak se (ciste teoreticky) da hovorit o nejakych znackach a modelech. Uz budes vedet lip, co ti sedne a co ne. Prvni ale proste vyzkouset.
Dalo by se do urcite miry usuzovat treba z sirky nohy, vysky nartu… Ale minimalne u prvnich bot to proste neni dobra cesta.
Jo, jsou to první.
Ok, chápu, takže prostě oběhat více obchodů, odzkoušet více bot.
Díkec
Zkus nějaké shimana s přezkou, cenově vycházejí dobře a jsou to držáky co vydrží, podrážka a její tvrdost úměrná ceně, mnoho lidí kolem mě je s nima spokojených.
Třeba Shimano M088 + M540
takže spíš s přezkou než čistě jenom sucháče ?! ohledně výdrže,kvality,…
sice to nejsou přezkáče, ale co třeba tyhle: http://www.sport-kola.cz/…013-akce.htm
?!
ted,tyhle,sry http://www.sport-kola.cz/…ver-2013.htm
Hele, to ze ti tady radi shimana a ze ty sem davas laky je naprosto zcestny. Shimana nesednou zdaleka kazdymu, nektery jsou vylozene divne sity. Maji hrozne nizkou spicku. Taky se delaji „obyc.“ a sirsi oznaceni tusim LE) verze. Laky jsou dost uzky boty a ve verzi wide (za nazvem je X) jsou zase ale ******** siroky. Prezka je super vec, ale kdyz mas vysokej nart, tak u nekterych znacek, obzvlaste u mensich velikosti muzes mit problem to zapnout. Pokud takovyhle veci nevis a nemas to ozkouseny, tak kupovat to na netu je dost loterie.
12 LAKE TRETRY MX236 X, BLACK
Jo, X laky jsou wide verze.
Jestli ti tohle bylo uzky tak mas teda nohu jak slon. Ja se na sirku do jedny boty vejdu dvakrat :-). Vubec si nejsem jistej, ze se daj sehnat sirsi boty.
No jo, je to tak …
Ještě je tu varianta, že jsem se seknul, to co mi dal do ruky, neumím poznat (zda to je X či není …). Takže si tam asi zajdu ještě jednou a poptám se, ale podle webu jsem měl mít Xko na noze … Ale pravda je, že zrovna oni ten web aktuální zrovna nemají …
Ale obecně s tím bojuju … neznám tretru, co by mi byla široká a plno jich mi je úzkých. Např. SIDI – jen je dám na nohu, ani v nich nemusím došlápnout a je vidět, jak se bota brutálně vyboulí. Holt mám placičku trošku ;) …
Teď mám Specialized ve wide COMPy a jde … pokud v nich nemusím ujít pár desítek metrů … přežiju, ale umím si představit širší botu, tohle je kompromis, abych vůbec mohl jezdit v tvrdších tretrách :( …
Asi pedále Shimano M520 a tretry třeba Force MTB Hard.