Co na to říkáte ? Co jsem slyšel tak čeké značky (kola atd.) zustanou skoro stejně ale podraží komponenty !
Co na to říkáte ? Co jsem slyšel tak čeké značky (kola atd.) zustanou skoro stejně ale podraží komponenty !
Cet sem v nejakym Velu, ze se to tyka nejakejch antidumpingovejch cel. EU je totiz uvaluje napr. na cinu, kde se vyrabi vetsina veci a tim clem se vlastne zdrazi. Proto se ted vsichni stehujou na Taiwan, na kterej se ty cla nevztahujou. Alespon tak jsem to pochopil…
V kliduu! Podívej se, kolik stojí komponenty třeba n Německu a srovnej to s cenami u nás. Mělo by to jít ještě dolů. Všechny cyklistický věci jsou odjakživa v zvýšené sazbě DPH (22%), tady nám zdražení (teda pokud Špidlovi nerupne v bedně..)nehrozí. A co se cel týká, věřím, že s tím češi nějak „vydrbou“…
já bych v takovém klidu nebyl , ono když se poptáš na dnešních krámech tak nejlevnější je zboží dotažený ze zahraničí , ale to i s tím že ti na hranicích vrátěj jejich DPH a u nás ho už neplatíš (pokud nejsi…) vevím zase tak jednoduché to taky nebude ono třeba na www.bike.com najdeš „levný“ věci ale některý jsou taky dost mastný !!!!!!!!!!!!
Na tohle mám pořád stejnou odpověď – po vstupu do Eu ti už nikdo a nic ( clo a podobné nesmysly) nebude bránit v nakupování v německých E-shopech…
nevim, zda se nemylim: v pripade, ze pujde o evropsky vyrobek, tak jeho cena by v ceskych kramech mela byt nizsi o clo.
Mylis, clo se na evropske vyrobky neplati uz hodne dlouho – na kramech se ti vstup do EU projevi bud tim, ze nasim obchodnikum naroste zahranicni konkurence a dale o nizzsi DPH.