Potrebujem vymenit odpruzenu vidlicu, no nikdy som to este nerobil. Najde sa nejaky dobrodinec, ktory mi popise aky je postup? Naco si treba dat pozor, co treba namazat a pod. Diky krasne.
Potrebujem vymenit odpruzenu vidlicu, no nikdy som to este nerobil. Najde sa nejaky dobrodinec, ktory mi popise aky je postup? Naco si treba dat pozor, co treba namazat a pod. Diky krasne.
poradim ti, jstli nemaš nastroje, jako třeba vyražeč a podobny připravky, tak se na to vykašli a dej to do servisu. V podstate ze stare vidlice musis vyrazit spodni misku, bud pripravkem a nebo opatrne poklepavat po obvodu pomoci sroubovaku nebo majzliku, Opatrne pak vem novou vidlici, namaz ji vazelinou spodek krku a dosedaci plochu misky, naraz spodni misku (tady musis ten pripravek mit, nebo si znicis drahy), pak to pekne sloz s predstavcem s dist. kroužkama a udělej si na sloupku rysku, uber tak 3 mm a řež, ale dvakrát měř!!! jednou řež, znaš to. pak si zabrus vziklý hrany, tu vnitřní pod menším úhlem, aby se daldobře narazit ježek, toho musiš narazit rovně, nejlip zase připravkem a nebo starym šroubem, tak 1 cm od horního okraje sloupku. Nakonec nakonzervuj sloupek cely to sestav a trada jezdit, ja bych si an to netrouf, nemam vybaveni
Hmm. Od zacatku si menim vidlice sam a nikdy jsem nepotreboval nic jineho nez sroubovak, kladivo a pilovej list. Ale pomoci pripravku je to cistsi, rychlejsi a pohodlnejsi :)
Spodní misku bezpečně sundají/narazí za pětku v každém servisu. Jinak třeba FSA nebo WTB má misky naříznuté – dají se lehce nasadit i sundat rukou. S průmyslovým ložiskem no problem.
ja se holt bojim, ale vim jak na to :)
docela dobrej figl, kterej sem cet tusim na starym BF je ochladit krk a nahrat misku. ta potom na krk najede celkem hladce – osobne ozkouseno a dobry.
Takovej malej, sporakovej, domaci Cryofit :)) Blbe se to aplikuje na sundani :(
na co pilovej list? me staci kladivo a sroubovak.
Na uriznuti sloupku. Kdyz je novej je precijen dost dlouhej.
tak to jo :-)
třeba tam dá 15 podložek.
Taky by me zajimalo na co pilovej list?
Na narazenie spodneho kruzku na vislicu je to masovo odporucana rura od vysavaca.
1. si to poskladaj na sucho, sprav rysku, urez, namaz a poskladaj finalne
K těm všem radám ještě jednu nejdůležitější. Dvakrát měř a jednou řež nebo ještě jinak zkrátik krk můžeš vždycky, obráceně pochybuju.