Jak to řešíte na výletě s kolem u hospody, u hradu atd...?

98 nepřečtených
  • saly

Nazdárek,
    zajímalo by mě, jak kdo řešíte situaci, kdy někde na cyklovýletě chcete navštívít např. restauraci nebo zámek a atp… Co s kolem? Je to přítěž, co? Už jste někdo nějak špatně dopadl?

0 0
    • cabbage  

kolo neopustim ani na chvili takze zustavam na zahradce nebo bike musi dovnitř. zamky nenavstevuju a na vyjizdkach se snazim podobny situace omezit.

0 0
      • saly  

Dovnitr? a nemas s tim nalinko problemy?

0 0
        • Jogador  

Někdy jo, ale jsou hospody, kde Ti to dovolí, minulé léto jsem měl stůl pro čtyři, seděli sme u něj dva + dvě kola:)

0 0
        • vsn  

bud pustej nebo nepustej… to samý platí o obchodech … v Tescu maj třeba kecy, jinde ne.

0 0
          • MirosPikos  

Tak si zkus Globus v Českých Budějovicích, bude se tě snažit vyhodit přímo ředitel Jung :-) Jednou dostal od dělníků dělo, že lezl v pasáži po kolenou…

0 0
    • enjoy  

bike neni pritez,to neexistuje:-)

0 0
    • Marosh  

Snazim se sedet, abych na nej videl a kdyz ne, tak se porad koukam. Ale kdyz jedu pro rohliky na Chicagu, tak ho tam nechavam bez zamku a stejne ho nikdo nechce. :)

0 0
    • RomanP  

Řeším to asi tak podobně jako cabbage. Blbý je, že takhle podobně to mám i s autem. Někdy si člověk říká „mám tohle zapotřebí“ když vidím jak si občas lidi nedělaji starosti. Ale to by si člověk nemohl koupit slušnou hračku, kdyby takhle přemýšlel.

Asi největší risk byl jednou po delším výletě, když jsme se stavili na jídlo u nás v hodpodě a já s přítelkou jsme dali kola domů a kámoš s tou svojí na auto a někam poblíž, abychom na ně viděli z okna. Kamarád byl vcelku v klidu, ale já měl nerva malinko za něj. Kolo jeho přítelkyně stálo sice asi 25,000, ale to jeho hodně přes sto.

0 0
      • saly  

No prave takovyhle nervy me odrazuji od dovolene stravene na kole. To aby pak clovek myslel jenom na to kolo…

Apropos, nemate nekdo zkusenosti s uschovnami Ceskych drah? Snad tam jde kolo uschovat treba na dve hodky (nebo treba na cely den)…

0 0
        • gersa  

Nedavno jsem jel prez Brno vlakem i s kolem a potreboval jsem si neco ve meste zaridit. S uschovou nebyl problem a stalo me to pouhou dvacku

0 0
          • saly  

hmmm. A neutrpelo kolo zadnej sram? O to se nejvic bojim – ze to tam nekam naperou na jednu hromadu hlava nehlava…

0 0
            • gersa  

Sam jsem si ho zavezl do stojanu a sam jsem si ho i vytlacil (myslim kolo). Daval jsem ho do stejneho mista, jako se v Brne schovavaji bagly, pokud to tam znas

0 0
              • saly  

No, v Brne asi ani moc ne. Otazka je, jestli jsou na to takhle zarizeni vsude (i mensi nadrazi nez trovna Brno). Pro me je aktialni napr. Jindrichuv Hradec, Telc atd…

0 0
      • TinkTink  

Jo – tak presne takhle se bojim o auto, kdyz jedu zavod a nevidim na nej treba 6 hodin v kuse…to je pak blby…

0 0
        • P.B.  

S tim mam zkusenost z Usti nad Labem v lete 2000 RM Stredohorim. Strasny vedro, unavenej na padnuti zjistim u auta, ze mi v kufru chybi batoh s penezenkou (vcetne dokladu) a mobilem. Jeste, ze mi tam nechali civilni hadry. Ty 4 hodiny u policajtu byly taky docela zazivny :-( 120tku otevreli klasicky dratem a zdaleka na tom miste nejen tu moji.

0 0
          • TinkTink  

Ja si vsechny doklady…klice…pe­nize a tak vozim porad sebou na zadech a jeste to obcas zkontroluju, jestli to nevypadlo…mobil automaticky sebou taky :)…co kdybych chtel volat zachranku (resp. ja se vykecavam i behem maratonu pokud maj nad 60km aspon…)

0 0
            • vsn  

dobře ty :D já mám problém dostat všechno do dresu (gely, tyčinky) a ještě abych tahal sebou mobil … resp. jednou jsem ho měl a po pádu byl KO takže mobil určitě na závody ne…

0 0
    • fousac  

nelezu nikam, kde bych byl vic jak 10 kroku od kola a nevidel na nej… nad 3 kroky zamykam…

0 0
    • mosquito  

pokud je lidi vic a jedou na vylet tak proste jednou hlida a priste tam ten … vetsinou se to da dohodnout

0 0
    • saly  

a co treba kempy / penzipony. Jake mate zkusenosti s prenocovanim s koly? Ja s kempama spatny. Nikde na to zatim nejsou zarizeny. A kdyz tak jenom opravdu nouzova reseni…

0 0
      • mosquito  

mam vlastni jednoduchy alarm … dratem protahnu cely kolo … pokud ten drat prerusis tak se spusti sirenka ve stanu 120db paraaadaaaaa :)))

0 0
        • Mucha  

Nevim jestlis udelal dobre zes to prozradil ;o)

0 0
        • saly  

hmmm. Fajnova vecicka. Taky jsem o necem takovym premyslel. To ti vali radiove na sirenku ve stanu? Musis mit jete nekde na kole nejakou baterku, co? Hmmm… Posli to do receptare, at se inspirujeme vsichni :-)

0 0
          • mosquito  

ale ne drat zacina u me ve spacaku (teda na jedne svorce toho alarmu) .. pokracuje ven projde celym kolem a zase zpatky do spacaku (do druhe svorky)

alarm je slozeny z 9V baterky, jednoho odporu, jednoho tranzistoru a jedne sirenky … ja tomu rikam „simply clever“ :)))

a nezbytny detail nakonec do retezu nasroubuju sroubek … s tim se neda ujet, kdyby se zlodej nahodou nevydesil a pokracoval v kradezi :))

0 0
            • Pavlos  

sirenu mas ve spacaku u ucha?:)

0 0
              • mosquito  

ty vole… neeee to bych sice uchranil kolo ale dostal infarkt :o)) ve spacaku to nemam ale nekde hozeny ve stanu

btw. nejsi z Olomouce ? prezdivka je mi nejak povedoma

0 0
                • Pavlos  

do olomouce to mam daleko ostrava je mi bliz jeste bliz je mi bilovec a pak je tam rakosi rybnicek brcalnik… a tam je mala vesnicka jmenem …Novy Svet:)

0 0
                  • mosquito  

tak to jen shoda jmen ..

0 0
                    • Pavlos  

Sem zapomel dodat a tam je mala chaloupka s WiFi antenkou a Pavlos:)

0 0
                      • Air  

tak to se asi ucastnis biloveckeho wi-fi projectu, ze? jsme se nechali inspirovat a stavime zrovna v klimkovicich taky wi-fi sit Klimnet.org :) sorry to others za off topic, ja jen ze jsme krajane :)

0 0
    • peky  

Jednoduše všude ho tahám sebou. Nenechám kolo ani vteřinu bez dozoru. Docela dobrý leč nepraktický. Občas dost problémový. Byl sem jednou v Kauflandu a ta snaživá nána na pokladne mě ho začala prolejzat že ho namarkuje. Tak se jí vysvětloval že bohudík takle zbahněný kola tam neprodávaj její bryskní odpověď „mohl ste si ho zašpinit na záchodě“ mě dost překvapila. Došlo to tak dalaeko že sem mluvil s vedoucí provozu které jsem se ve finále omluvil ona té snažívé trubce řekla že tohle kolo v sortimentu nemají a tím to pro ten den zkončilo. Prsk o 3 dny déle jsem tam byl znova. KAŽDOPÁDNĚ SI MYSLÍM ŽE TO TAK MUSÍM DĚLAT I NA DÁLE A DĚLAT ZE SEBE IDIOTA ABY SI LIDÉ ZVYKLI NA TO ŽE JÍT S KOLEM KTERÝ V HODNĚ PŘÍPADECH STOJÍ VÍC NEŽ JEJICH ZAPARKOVANÝ AUTO NENÍ NA PŘEKÁŽKU. A BUDU TO DĚLAT I PŘES ZÁKAZI V HYPERMAKETECH. NĚKDO MUSÍ BÝT TEN PRVNÍ CO UKÁŽE CESUTU. NEGŘI SE V AMERICE TAKY MUSELI PROSAZOVAT HODNĚ DLOUHO… K těm hradům a zámkům protože sem právě absolvoval dovolenou se svou drahou polovičkou v budějovicích tak můžu říc jen tolik „vem si sebou auto a nech je uvnitř auta“ docela se mi to osvědčilo. Prostě přijedeš k hradu prolezeš ho a pak se jen převlékneš a vyrážíš na kolo. Docela se mi to zalíbilo protože nevypadám jak idiot v elstickém drezíku bez kola. tak asi tak

0 0
      • saly  

tak za ten obchodak Ti fandim! Ale ja bych na to asi nebyl tak drzej, abych si to dovolil. Myslim, ze by me vyvedli jen co bych tam s nim prisel…

Na tebe si uz zvykaj?

0 0
        • peky  

ne zdaleka ne. Doufám že to jednou vyjde. A proběhne v poho :)

0 0
        • Martyss  

Už by se měli rozhoupat…náš zákazník náš pán.......btw…co udělat něco podobnýho jako je koutek na pohlídání dětí taky pro kola:-)

0 0
        • vinca  

No treba prave v kauflandu si u nas lidi nechavaj kola prave za pultem v informacich , tam co si maj lidi nechavat nakupy z jinech kramu , a ani nemaj kecy. Kecy maj na mne , protoze jsem jezdil na kole normalne dovnitr, ale to bylo jen tak ze srandy, ted jen projedu dvoje zasupovaci dvere a ve vnitr z kola slezu. V Albertoj si taky beru kolo dovnitr, a zamknu ho k k pultu s pokladnou, obcas prudej , ze maj venku stojan, na to jim vetsinou rikam, ze prave z toho stojanu mi minulej tejden slohli blatnik za 500, a jesli mi nechtej jit svedcit k soudu, ze mi zakazali vzit si kolo dovnitr. A je klid. Staci trousit poznamky o soudech , pravnikach, volat vedouci smeny, chtit zakasz vstupu s kole pisemne…

0 0
        • Luka  

Nevim jak vy,ale v Carrefouru jsem se jen pokoushela projit pres obchodni dum dolu do garazi (abych to nemusela velmi slozite obchazet) a jen jsem veshla do dveri, uz u me byli tri z ochranky a „Kampak s tim kolem“? Tak rikam.. „Na reklamaci, do Carrefouru“ :)) A tak me pustili,ale priste uz mi to asi neprojde…

0 0
          • enjoy  

tam sou fakt hrozny gumy,hrajou si tam na vojacky.kevsemu takovy hubeny ustraseny nicky:-)

0 0
          • Pavlos  

Bych chtel videt odchodak kde prodavaji takove kolo jak mas ty:)

0 0
      • Lišák  

Kamošovi ukradli z auta kolo i s hadrama, když si skáknul ho hospy na polivku…tak asi tak.

0 0
      • terkad  

Kolo do obchoďáku pravidelně. V Olomouci zatím bez problémů v Bille u letadla a v Lidlu jim to trvalo rok než mě jedna zamindrákovaná prodavačka sprdla se slovy, že má taky kolo a zamyká si ho venku, tak co dělám :)

V Brně pravidelně Albert na Halasáku, Tesco v Krpoli, Lidl na Halasáku. Vyhodili mě z Kauflandu v Krpoli.

A hrady si jen omrknu zvenku a jedu dál. Na nákupy ve městě mám téměř dvacetiletou střelu s košíkem na nosiči, o tu se nebojím :)

0 0
      • jIrI___  

Onehda mě „pobavil“ jeden biker se zabláceným kolem v poměrně natřískaném hypermarketu, který měl co dělat, aby ukočíroval kolo v jedné ruce a nákupní košík v druhé ruce. Takové lidi bych do obchodu nepouštěl. Pěkně na vstupní dveře vedle zákazů psů a inlajnů přilepit i samolepku se zákazem kol.

EDIT: Kdo zas vytáhl takovou mrtvolu!?

0 0
        • Radez  

Já, co ti na tom vadí? Narozdíl od těch sraček, který se tu za poslední dobu vyrojily v hojným počtu, se to aspoň týká kola.

0 0
          • jIrI___  

Vadí mi na tom to, že jsem reagoval na 7 let starý příspěvek a ten člověk, na kterého jsem reagoval si to už nejspíš nepřečte :).

0 0
    • Baxx  

No když to tady tak čtu, tak mně napadá jestli se nedá kolo pojistit. Myslím, že u kol, který stojí víc jak 50 tisíc by se to vyplatilo. Potom byste měli po starostech.

0 0
      • peky  

To asi třeba i jo ale, vem si že min 10% máš spoluúčast takže stejně tak jako tak vopuchneš minimálně o desítku. Pak pokud ho pojistíš tak ti vypočítaj amortizaci a zůstatková hodnota kola je min… výš jak to je u pojiš?oven. Když tam nemáš známího tak jen těžko dostaneš většinu peněz.

0 0
        • mosquito  

a to by to pojisteni jeste stalo treba 1000kc/mesic :))) aby do toho ta pojistovna sla :o/

0 0
      • saly  

Ne, kolo bohužel pojistit nelze. Jako nic jiného proti přímé krádeži. Ptal jsem se nato poté, co jsem si koupil nový bike, pojiš?ováka. Taková možnost prý existovala dříve, ale už je zrušená…

Jedině prý kdyby Ti ho někdo ukradl násilně (přepadení) nebo tak něco, tak se na to vztahuje pojištění (ale teď přesně nevím jaký)…

0 0
        • Brouk_Pytlik  

Když jsme si pojiš?ovali byt tak sme tam jako zvláš? položku mohli zahrnout i kola. Takže to pojistit lze. Otázkou je, kolik bychom za jejich krádež dostali a jestli se to vztahuje i na to, když ti ho šlohnou někde mimo domov.

0 0
          • HoralFanda  

Jo, to jo, pojistit to lze , ale v rámci bytu, tzn. že ti ho ukradnou ze sklepa nebo kolárny, z bytu. Ale pokud venku na ulici ze stojanu, tak už máš smůlu. Vyjímka platí na násilné přepadení. Myslím, že o tom byl článek v minulém roce v Cykloturistice i s přehledem pojiš?oven a cenami. Ale kolo čistě proti krádeži někde venku nepojistil nikdo.

0 0
    • MARIN  

Zamky a podobne nenavstevuju s kolem. Hospody jen ty kde je obsluha i venku nebo me s kolem pusti dovnitr. KOLO NIKDY NENECHAVAM BEZ DOHLEDU A „BEZDOBEHU“.

0 0
      • Cyril  

No u hospod a spol. většinou není problém s přímou viditelností. Zámky, hrady mě docela serou, protože na cyklisty zpravidla vůbec nemyslí, přitom by stačila jedna hlídaná-zamykatelná místnost kam by se kola po zakoupení lístu odložila a potom vyzvedla. Ostatní zříceniny a atrakce nejsou tak hojně navštěvovány a většinou tam není problém – minimum kolakrádežechtivých lidí v dosahu. Nejvíc trnu ve městech při doplňování zásob u hyper/super­marketů mezi regály působím silný vítr a nejvíc nervózní bývám ve frontě u pokladny.

čus.

0 0
    • Eila  

no jeden musi zustat u kol a hlidat nez ostatni prohlednou, nebo hledame rozhodne jen hospody se zahradkou

0 0
      • TinkTink  

Jo…a dobry je sedet na zahradce v lednu…takhle jsme to praktikovali ted…nastesti bylo jenom kolem nuly :o))

0 0
        • Honza-HK  

Taky jsem párkrát zažil zahrádku v zimě, ale ta spotřeba grogu je otřesná. :-) Když si chci v zimě posedět v teplíčku hospůdky, beru sebou čtyřnohého hlídače- Středoasijský pastevecký pes (80 cm v kohoutku a 72 kg) a to to byste viděli ty oblouky kolem kolečka.

0 0
          • RUMcajs  

Kolik uběhne? A jakou má maximálku?

Mám křížence teriéra a chrta a je to fakt běžec. 30Km v chladnějším počasí a 25 v teplém. Maximálku má 32km/h ale jen když není unavenej. Cestou domů tak 17Km/h.

Další den chce zase a uběhne to.

P.S. Umí pít z camelbacku :-)))

0 0
            • RUMcajs  

Yo, 17Kg a 45 v kohoutku.

0 0
              • Honza-HK  

Vono ho to běhání moc dlouho nebaví, takže žádný dlouhý výlety, jak jsem psal prostě do hospůdky. Ale prima zážitek byl, když jsem ho jako roční „štěňátko“ vzal poprvé na kolo. Bohužel jsem si neuvědomil, že je vycepovaný, že nesmí na silnici, tak to vzal rovnou na chodník. Že jsem byl v cestě já s kolem mu bylo šuma fuk. Tlama přepychová do Neváhej a toč. Maximálku jsem mu neměřil, ale ten tah v ůvodu je pekelnej a akcelerace ti bere dech. Bohužel když ho to přestane bavit, vyměníme se a já táhnu jeho :-(

0 0
                • RUMcajs  

Ten můj prevít je nesmírně obratnej a mrštnej, takže mě roztahá na rovině na 27Km/h a pořád nemá dost. Pro klacek vyskočí 190 cm… Když jen tak cupitá, tak je to 15 – 17Km/h, takže kolo je pro něj ideální. Bohužel by víc běhal než na co mu stačí polštářky na tlapkách, takže po 2 dnech za sebou musí být doma, protože ten třetí by si je obrousil do krve, přestože sílu a chu? má :-(((

0 0
                  • jakub  

ten muj ma po 50metrech dost tak s nim na bika mo nechodim, ale doma za to hlida fest (bullmatif)

0 0
                    • Honza-HK  

To víš molosové, ty neudělaj pohyb zbytečnej. Ale na hlídání a podřizování si ostatních hafíků pohybem nešetřej. Navíc je jako ukázkové paličáky k běhání s bikem těžko donutíš.

0 0
                      • jakub  

no sak voni na to ani nejsou, asi by jim dost brzy odesly klouby ale na gauci umej pekne zahrat (jenze ten muj je je uz tak velkej, ze se na gauce vejde budto on nebo ja )

0 0
            • Air  

teda, to bys mu mel koupit na narozeniny vlastni camelbak a isostar pro psy :))) taky by urcite byl rad za sporttester, aby si hlidal tepove zony :)))

0 0
        • Eila  

v lednu koukam abych byla z kola co nejdriv zpatky:-) nebo se proste usmivat na hospodskyho a vzdycky mi to kolo vevnitr necha:-)

0 0
          • KM  

Kdybych v lednu nekam s omrzlou pusou prijel a snazil se usmivat, pramalo by to pomohlo :)

0 0
    • RUMcajs  

NO, normálně ho zamknu na zámek a pak pokuď možno tam kde na něj vidím. Dám sedlo trochu níž, jdu dovnitř a dám si tolik piv a rumů, na kolik mi peněženka stačí. Pak odjedu domů.

0 0
    • Air  

mj. po precteni diskuse bych to shrnul asi takto:

• restaurace/za­mek/obchod ap. – je dobry rozpojit obe brzdy, vzit si sedlo, zaradit nejtezsi prevod, resp. tady jeste nekdo psal ze dava sroubek do retezu… no a samozrejme zamknout. Muzete udelat jen neco z toho podle moznosti, pokud chcete mit co nejvetsi sanci kolo znovu shledat, muzete si i vzit predni kolo s sebou :)
      • pri kempovani bych si asi taky udelal ten alarm (na bajk.cz je myslim nejaky planek)
      • vse vyse uvedene nebo bych si vytah predni kolo a vzal si ho s sebou do stanu. Kdyby to chtel ukrast i pres alarm, neujede :) a ja muzu v klidu vstanout.
      0 0
      • Air  

jinak samo nejlepsi je si bajka vzit vsude s sebou. Cykloshopy docela dobre chapou, jaky maji lidi obavy… Jednou mi ho dovolili i do hospody, sice jen do chodby, ale tam uz kolem chodili cisnici a navic to bylo jen v maly vesnicce. Jinak se nevzdalovat. K tem V-brzdam v poslednim prispevku jeste jedno upozorneni: nezapomente je pak zase spojit! Jinak byste mohli v nejakem sjezdu spatne skoncit…

0 0
      • Deathwing  

povolit a sundat riditka, zasunout sedlovku, sundat predni kolo, sundat zadni kolo, ram upnout na postroj na zada, na to obe kola a riditka a je z toho vetsi batoh s kterym se da jit kamkoliv :D

0 0
    • Radez  

Nevíte, jestli se nějak oficiálně do velkejch obchodů s kolem může?

Dnešní situace byla taková, že jsem na Chodově vlezl do toho centra a hned doběhl trumbera z ochranky a že tam nemůžu. Bylo to ještě před Hypernovou a nebyl z ochranky z Hypenovy, ale ochranky toho centra. Sice jsem mu říkal, že jsem tam s kolem byl už asi desetkrát (v jinejch obchodech samozřejmě taky) a nikdy mi nikdo nic neřekl. Dřív jsem se tam párkrát ptal těch ochrankářů z Hypernovy a ti mi řekli, že si tam to kolo normálně můžu vzít, to jsem mu taky říkal blbovi, ale on furt mlel nějaký hovna (podlě mě chtěl dost machrovat před slečnou, do které tam cosi hustil, když jsem tam procházel).

Pak jsem taky kolo nechával asi dvakrát na informacích Hypernovy, ale tam jsem se nedostal, protože mě tam nechtěl pustit, tak jsem to otočil a šel pryč, protože jsem fakt nevěděl, jestli bych tam nějak oficiálně mohl. Na dveřích jsou namalování jen bruslaři a čoklové, ale člověk tlačící kolo tam nikde nebyl zaškrtlej ve čtverečku nebyl.

Nevíte, jak to je?

0 0
      • fousac  

mozny uhle pohledu:

clovek vedouci jizdni kolo je ze zakona chodec

jenze to i bruslar a jenom z pohledu provozu na pozemnich komunikacich…

takze na soukromem pozemku plati pravidla majitele…

leda si nechat predlozit navstevni rad ci tak neco a hledat vyslovny zakaz

(a pak v tom centru vystourat prodejnu s kolama a jet tam „na reklamaci“;)

0 0
        • Radez  

Ten pohled bruslař a tlačič kola mě taky napadl, takže to se na to nevztahuje, ale přece když je to soukromej pozemek, tak to neznamená, že si tam může dělat provozovatel co chce, protože přece nemůže cigánovi říct, že ho tam nepustí, když je opálenej, že?

Nejsu žádnej prudič, tak jsem to nějak nechtěl hrotit, ale tak fakt by mně to zajímalo.

A normálně mi říkal, jestli s tím jedete na reklamacu, tak vas tam s tím pustím :-). (myslel přímo do té Hypernovy, nic jinýho s „kolama“ tam není). Ale to sem vyměkl a otočil sem to :-).

0 0
      • terkad  

já: kolo na dveřích zakázáno nemáte, jen inliny

prodavačka: kolo patří pod brusle

Po tomto rozhovoru se celá fronta u kasy kácela smíchy a bylo všem úplně jedno, že tam čekají věčnost :)

0 0
        • Radez  

Jak se člověk dostane k pokladnám, tak má vyhraný. To se mi včera nepovedlo a přemejšlím, jestli dnes jít na další pokus.

0 0
      • toram  

Jezdíme většinou ve smečce takže se střídáme půlka nakupuje půlka hlídá a naopak..když jedu sám tak nezastavuju nebo sem zatim nemusel…

0 0
    • Ládis72  

Jasně a stručně. Jdu tam, kam může i kolo. Na některých hradech a zámcích mají hlídané kolárny.

P.S. zatím jsem ještě o něj nepřišel.

0 0
    • Lister  

Beru plečku, o kterou se nebojím.

0 0
    • Ondrais  

když ho nechávám před obchodem z kterého ho ale stále sleduji, dávám na kotouč mrňavej zámeček jako imobilizér.( jako se to dává na mašiny ) Místa v kapse to nezabere a člověk by musel jedině utíkat s kolem na ramenou, což je pro mě snadná kořist. :-))

Jinak kolo nenechávám bez dozoru a beru ho všude s sebou.

0 0
      • Necris  

Když budeš zrovna v obchodě, stihne ti s tím chlapík utéct alespoň za dva rohy.

0 0
    • Necris  

Většinou lze sednout si ven nebo kolo dát tak, abych na něj viděl a nebylo dál než 10 metrů. Problém je to ve městě. U kola za 10 tisíc nepomůžou ani dva zámky. Ukradnou hned dvě najednou, měsíc nazpět takhle ukradli dvoum rekreačním kolařům docela slušné biky – šli jen na 2 minutky do Lidlu. V 6 hodin večer.

Stále mě ale uklidňuje myšlenka, že na kole s nášlapama se bude těžko odjíždět v normálních botech. Nemožné to sice není, ale je to dost těžké.

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • camlost  

kolo pokryte blatem tak, ze neni videt barva ramu, neni treba zamykat. zlodej si vzdy radsi vybere neco, ceho se pri dotyku nestiti :-)

0 0
        • Necris  

:D Co na to říct, děkuji za radu ;)Řekl bych že fungovat to bude spolehlivě.

0 0
          • DominikGT  

Kolo nikde nenechávám ani zamčené. Ale větší strach bych měl o motorku nebo o auto. Ale motorku sme nechali s tatkou párkrát odemčenou ve městě se všema věcma bundy, helmy, stan a pod. a nikdo nám ještě nic nevzal naštěstí. Akorát z auta nám nějaký hajzl ukradl 2 volvo znaky z litaků.. To sem trochu odbočil.

0 0
            • zeby  

Ve městě? neblbni, ve městě se otočíš a prijdeš i o berli o kterou se zrovna opíráš :-D Od jisté doby nenechávam v autě ani prd, jedině to o co mi nevadí, že přijdu. Ale i tak raději nic, protože oprava auta za to nestojí.

0 0
    • vlasto  

Vyřešil jsem to prestěhovaním do jiného státu. Před hospodou ho nikdo neukradne, nechávám ho i v horách dlouho opřenej o strom, nezamčenej, protože občas musím do cíle pešky, myslím, že rekord je 14 dnů bez jakékoliv kontroly, páč jsem zapoměl, kde jsem ho nechal(byl divokej víkend).

0 0
      • jIrI___  

Nekecej, že po 14ti dnech bylo kolo furt na tom stejném místě…

0 0
        • vlasto  

bylo.

0 0
          • jIrI___  

My jsme byli na střední na lyžáku na Mölltaleru a spolužákovi tam před hospodou během pár minut šlohli hůlky. Asi je to kraj od kraje a jestli je člověk v nebo mimo turistické centrum.

0 0
            • hony007  

A nebo to byl někdo, kdo se tam mimo sezonu nevyskytuje.

0 0
            • shauriq  

ked mu na molltali slohli hulky.. tak to bol urcite nejaky cech alebo poliak.. nie domaci!! ja som zabudol na mooltalu( dole pred nastupom na vlak) lyze… a po 3 dnoch rano sa tam namna usmievali jedne jedine na celom parkovisku.. bez problemov.

v Lienzi na atletickom stadione som v ten isty rok (v juli) nechal zabudnute plaste, slajky, po prezuti bajku, zavesene o klinec na stene pri garazi… O ROK!!!!! ked sme tam sli znovu som ich nasiel visiet (s peknym povlakom pavucin) na tom istom mieste

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.