By me zajimalo, jestli nekdo premejsli nad umistenim toho tlumice. Me pripada, ze ackoliv se RB zarputile drzi jednocepu, tak aspon premejsli jak s takovym handykepem udelat co nejfunkcnejsi kolo. I kdyz tady je mozna nefunkcni pruzeni zamer. Vzdyt tomu brani vsemi prostredky. Nejdriv tlumicem, ted uz i jeho umistenim…
hmm tak akosi – naviac 69 stupnov na headtube pre XC sa mi velmi nezda. Nazyvaju sa innovative company, ale tentokrat vela vody nenamutili. Vraj ma byt este nejaky XC model Darwin…tak som zvedavy cim chcu zaujat. Stiahnu Jekylla? Mam z nich taky pocit, ze nechu upustit od jednocapu, pretoze by tym svetu dali vediet, ze si priznali chybu, napriek tomu, ze Scalpel je niekde inde. Nechapem vobec preco este vsunuli (v pripade, ze Jekyll ostane v ponuke pre rok 2005) medzi Gemini a Jekylla este jeden bike…
jednocep neni chyba! jednocep i ctyrcep maji ruzne vyhody a zalezi jen na tobe co preferujes a co jezdis.
ja netvrdim, ze 1cep je prezitok, ale v pripade prehodnotenia a zmeny systemu akokeby priznali, ze to nebola najspravnejsia cesta povedzme pre XC.a vzhladom na ich image to asi nie je koser :-) lepsi priklad: co ak by presiel specialized od horst linku k vpp, ja by som teda mal pocit, ze je lepsi system (vyhoda pre zakaznika), ale co vsetky tie marketingove slogany? :-) nechaj to byt…
a este dalsie foto http://www.rijwielpaleis.nl/…et/index.htm
Dost se to podobá Haru: http://www.sterba-kola.cz/…ig/haro1.jpg
fuuuj – dalsi fetis pro snoby. padlista ma pravdu s tim umistenim tlemice. s kazdym dalsim novym kanonem se mi tahle znacka znechucuje vic a vic. nic novyho a nic zajimavyho…
co mate porad s tim tlumicem?
Takhle umisteny tlumic bude mit degresivni charakteristiku. Tvrdy necitlivy zacatek, ktery po prurazu povoli a pujde nadoraz (pokud tomu nezabrani tlumic). Coz je z hlediska pruzeni nezadouci. Pro chrty co chtej pevny kolo s tim, ze kdyz prehlidnou mensi patnik, tak to po malem narazu pobere a vetsi patnik to po malem narazu propruzi a pujde nadoraz. Pro ty to mozna je delany :) Ja si takhle funkci pruzeni nepredstavuju.
nejezdis ty nahodou na ht? o progresivitu se postara zvyseni tlaku v tlumici pri stlaceni(mozná), takhle se na to aspon dá dát bidon
Souhlasim s padlistou, pri takhle umistenem tlumici dochazi k nesmyslnemu skladani sil a prifouknutim tlumice akorat spatny napad jeste vic zkurvis.
Nac bidon. Camelbak. Jeste ti ochrani zada. Na Salzkammergut jsem ve sjezdech nekdy musel jezdit slalom, kvuli tem flaskam a obcas i nejake blatnik :o)
ma-li zadni odpruzeni jednocepu bez prepakovani korektne a citlive fungovat musi byt tlumic umisten podle toho. ulozenim tlumice se da hodne ziskat nebo zkazit. ulozeni tlumice hodne ovlivni krivku zadniho pruzeni. asi nejlepe fungujici klasicky jednocep je podle me RB se systemem MOT (dragster a monster). ten kanon to ma tak, ze pochybuju o korektni funkci. mozna se pletu, ale kdyz si uvedomym jaky (ne jak velky ale spis smer) sily pusoby na tlumic a jak, tak treba pochybuju o citlivosti zadni stavby.