Dá se se nějakým způsobem pokud možno trvale spravit(podlepit?) proražený nebo natržený pláš? v délce cca 3 mm?Čím? Díky za rady.
Dá se se nějakým způsobem pokud možno trvale spravit(podlepit?) proražený nebo natržený pláš? v délce cca 3 mm?Čím? Díky za rady.
Ferdus kdysi vyrabel laty ma plaste, ovsem 100% to nebylo. Pokud je totiz jiz poskozeny kord ,plast se opravit neda.Resil jsem nedavno opravu poskozeneho-rozrizleho plaste beznou latou na dusi, kterou jsem prilepil zespodu na plast v miste poskozeni. Beru to ale jako nozovku.
no 3mm neni myslim problem, staci podlepit zaplatou na dusi, podle potreby i zvenku ja resil cca 2cm na miselinu pajtn – vyuzil sem skusenosti ze siti galusek, pak prelepil jak zvenku tak zevnitr zaplatou – a plast se dozil smrti sjetim…
Takže rozšklebenou douru zašít?
Podobný dotaz jsem tady měl nedávno. Nařízl jsem pláš? až na kord v délce asi 2cm. Podlepil jsem záplatou, spojil chemoprénem a drží. Podívej se do historie.
Prodavaji se specialni zaplaty Parktool na opravu proriznutych plastu, ale zkusenosti s nima nemam. Stoji tusim 50,– Kc kus.
Tak co? Uz mas zkusenost s opravou plaste? :)))
Pneuservisy maju specialne zaplaty na plaste. Treba skusit tam, ale 3mm je mala dierka, staci podlepit kuskom starej duse alebo boku stareho plasta a pod.
Podlep to čímkoliv, co má v sobě nějaký vlákna (bok starýho plášte, smirkové plátno…)Odmastíš, namatláš obě plochy chemoprenem, necháš zavadnout a silně stiskneš. Na 3mm by možná stačila i obyč. záplata na duše…;
Já používám na sekance vteřinové lepidlo Loctite tuším 401 ca.80 Kč spec. na gumu a plasty a i na běhounu to drži parádně. Při proříznutí ze spodu dám latu z pevné koženky – drží OK. Latu na duši bych neriskoval. Velikost díry – max 6mm jinak bych to vyhodil.
Natrvalo asi není nic. Ty tři mm bych taky podlepil, ale rozhodně bych ten opravenej pláš? dával už jen dozadu.
Využiji vlákna…
Dá se nějak „opravit“ vyvalená kevlarová patka? Známá přezouvala a zřejmě nějak poškodila patku, prý je vyboulená nebo co a plášť nejde nasadit, na ráfku se vlní.
Racing Ralph EVO 26..
Pokud ji vyrvala z gumy, tak je to akorat tak do popelnice.
Nebo z gumy vyrobit pásek:)
Já ji požádám o fotku, ještě jsem to neviděl.
Pokud by nebyla „vyrvaná z gumy“ tak je oprava možná? Fakt jsem to nikdy neřešil a naživo neviděl, Karma no problem a teď vozím drát takže..
Takže její popis problému, cituji:
„Netrčí z toho nic, když jsem po tom plášti přejela prstem, tak to bylo měkké a trocu promáčklé, zvlněné, nemyslím si, že to půjde na fotce vidět.“